Ráda bych se podělila o své dojmy z používání elektrické odsávačky mateřského mléka NUK Soft & Easy, která mě velmi příjemně překvapila – jak svou funkčností, tak komfortem při odsávání.
V balení se nachází samotná odsávačka, dva silikonové prsní nástavce (⌀ 24 mm a ⌀ 27 mm), lahvička na mateřské mléko, nasávací hadička, stojánek, adaptér pro lahvičky NUK First Choice, ovládací jednotka, USB připojovací kabel, sáček na uskladnění a návod k použití. Vše je kompaktně zabalené, přehledné a snadno sestavitelné, takže jsem se v tom hned zorientovala i bez předchozích zkušeností.
Silikonové prsní nástavce jsou velmi příjemné na pokožce, měkké a dobře přilnou k prsu. Oceňuji, že během odsávání nevzniká žádný nepříjemný tlak ani bolest, což pro mě bylo zásadní – s manuální odsávačkou jsem měla spíš opačnou zkušenost. Tady jsem si mohla už od prvního použití najít to, co mi vyhovuje.
Odsávačka je lehká, dobře se drží v ruce a její tvar umožňuje pohodlné ovládání jednou rukou – ideální, když máte druhou ruku zrovna obsazenou miminkem nebo jinými povinnostmi. Přístroj nabízí tři režimy – režim stimulace, který se po dvou minutách automaticky přepne do režimu sání, a nakonec režim vyprázdnění, který zároveň podporuje produkci mléka. U všech režimů si můžete zvolit intenzitu odsávání v rozmezí 1–9 podle toho, co vám vyhovuje. Za mě skvělá funkce – nejen kvůli pohodlí, ale i jako prevence proti bolestivému odsávání.
Co se mi moc líbí, je fakt, že režimy sání velmi přirozeně simulují způsob, jakým saje miminko. Díky tomu celé odsávání působí mnohem přirozeněji a komfortněji. Ovládání je dotykové a naprosto intuitivní. Přístroj reaguje okamžitě – nestalo se mi, že bych musela dotyk opakovat nebo že by něco nefungovalo, jak má.
Čištění i sestavení odsávačky je jednoduché a vše je jasně vysvětlené v návodu. Oceňuji i to, že je přístroj tichý – bez problému se dá používat i v noci, když miminko spí. Co se týče výdrže baterie, na jedno nabití zvládne několik odsávacích cyklů (cca 120 minut), což je úplně dostačující. Navíc ji můžete používat i během nabíjení, což mi přišlo praktické. Sáček na uskladnění je milý bonus – hodí se buď na uložení odsávačky, nebo třeba na přenášení v tašce. A jako skvělý detail hodnotím i přehlednou tabulku s informacemi o skladování mateřského mléka, která je součástí návodu.
Závěrem musím říct, že v elektrické odsávačce vidím velikou úlevu oproti manuálnímu odsávání. Používání je pohodlné, intuitivní a hlavně bezbolestné. Jednoznačně bych tento produkt doporučila všem maminkám, které chtějí nebo potřebují odsávat mateřské mléko. Jsem velice příjemně překvapená. Hodnotím 10/10.