Dotaz ohledně bývalé přítelkyně. Jak byste se k tomu postavili?

26. dub 2024

Mám dotaz,jak byste se postavili k situaci,kdy žijete 12 let s přítelem, kdy on má dcery 14,16 let z předchozího vztahu a já dceru 18 taktéž z předchozího.Nastal čas plesů a má dcera měla svůj maturitní ples,kdy jsme tam šli já s přítelem automaticky, že ke mě prostě patří a nijak dál to neřešili a nikdo neměl problem.O několik dnů později se konal imatrikulační ples dcery od přítele.Nebyla jsem pozvána.Pry je nedostatek lístků atdatd...samé výmluvy.Ptala jsem se přítele,že by bylo docela vhodné,abychom šli spolu,když jsme spolu šli i na ples mé dcery a jelikož máme tříletého syna a nikam moc nechodíme,že bychom si vyšli aspoň trochu do společnosti(na plese dcery byl s námi,na tom dalším jsem se snažila sehnat hlídání,abychom mohli být trochu spolu)A tak nějak mám dojem,že ples je věc,kde byste měl vyvést svou drahou polovičku..🤷Bohužel,bylo mi toto přání zamítnuto,evidentně si tam jeho dcera přála pouze maminku a tatínka (myslím,že dlouhodobemu přítelovi od maminky se tam prostě jít nechtělo a tím pádem ona nechtěla,aby tam byla sama),takže Černého Petra jsem dostala já,že zůstanu doma i když bych velice ráda šla.Byla jsem smutná a naštvaná jak to mám chápat,ale hlavně mě naštval postoj přítele,který se za mě nepostavil a neřekl,že žije už 12 let se mnou,tak není důvod,abych tam nešla jako jeho doprovod.Nechci znít jako nějaká zla macecha,ale veškeré ty léta k nám holky pravidelně chodi,opravdu s nimi chodíme na výlety,vyvařuji,nádobí jak po mejdanu,když odejdou hodinu tu s dcerou po nich uklizime..myslím,že péče tu mají u nás ažaz..a nikdy jim tu nic nechybělo..🤷Výsledkem tedy bylo,že na ples odešel přítel sám,kde se sešel s bývalou přítelkyní před plesem a celý ples strávili spolu,kdy společně i odešli.Smutne je i to,že ta jeho dcera nepozvala dokonce ani svoji vlastní sestru,protože na ní neustále nadává,že je hloupá a nemají se moc v lásce.Me by jen zajímalo,jak byste se k tomuto postavili vy..zda je to v pořádku?Nebo jak byste to brali?Myslím,že tohle chování třeba v počátcích rozchodu bych pochopila,ale když už jsou od sebe přes 12 let..tak mě mrzí,že i ten chlap se za mě nepostavil..ono to pak do dalšího vztahu a let mezi námi dělá ještě větší rozkol..🤔

merope
26. dub 2024

Jestli ji má matka v péči a k vám "jen jezdí", tak bych to docela pochopila - prostě je to "její den" a chce si ho užít po svém, možná trošku "postaru" - jenom s mámou a tátou. A taky je dost možné, že opravdu je nedostatek lístků. Vaše dcera už 12 let žije s přítelem, takže ho bere skoro jako jejího tátu, ale u dcery přítele ta vazba pořád nemusí být taková (i když jste spolu 12 let) - prostě pořád ona bere jako "mámu a tátu" mámu a jejího přítele a tady jezdí za tátou, ale můžeš být pořád "ta cizí" (i když s ní chodíš na výlety, vyvařuješ jí a podobně - prostě jsi teta).

zmrzlinka
26. dub 2024

Kdyz nešel ani partner mámy,tak tam podle mne fakt holka chtěla jenom rodiče.Nechapu co je na tom nepochopitelného když,že tam chtěla jenom mámu a tátu a nikoho navíc.

1pomnenka
26. dub 2024

Chápu to, je to její přání a já bych ho respektovala. Nebrala bych to jako něco proti mé osobě. Nechápu, co ti vadí, že ho na plese viděli s jeho bývalkou? Vždy budou její rodiče, já bych to neřešila.

irmamala
26. dub 2024

A ja te chapu, vadilo by mi to. Mrzelo by me to hlavne od dcery. Nereknu, kdybyste se znali rok, ale po tolika letech bych se citila byt soucasti rodiny, pokud k Vam jezdi a mate dobre vztahy. A ano, mrzelo by me to i od pritele, ze si s ni o tom nepromluvil a nerekl, ze je to pro nej dulezite, aby tam mel svou partnerku. Byvalou bych neresila, pokud to nema snahy urvat ho zpatky a byl to cele jeji napad😀 Me teda prijde i divne, ze nepozve sestru a rodice nezasahnou. Je to 14-ti leta holka🤷‍♀️

klokanka31
26. dub 2024

Mně by to teda vadilo. To tě jednou nepozve třeba ani na svatbu? 🤔

radecka1
26. dub 2024

Asi by mě to zamrzelo, ale jako jeden z důvodu uvedla nedostatek lístků, tak pokud měla jen 2 na osobu, tak bych to plně chápala, proto třeba nevzala ani tu sestru. Vadilo by mi to, pokud by vzala celou další rodinu a vynechala jen mě.

adelisss
26. dub 2024

Tyhle vztahy v rozpadlých rodinách jsou někdy složité. Zažila jsem případ, kdy tatínek ženicha nepřišel na svatbu syna, protože jeho bývalá žena se rozhodla přijít s novým partnerem. Možná to s tím plesem nevlastní dcery byla podobná situace.

terulin
26. dub 2024

Nehroť to. přijmi, že bylo málo lístků a vlastní scénáře “proč, jak, kdo” nevymýšlej. Hlídání seženeš i jindy a muž s tebou jistě vyrazí rád jinam. Hlavně jim nekaž radost z toho, že si večer užili.

krtikkrtovaty
26. dub 2024

Respektovala bych přání slečny, tohle není o tom jestli chce Tvůj přítel nebo Ty, ale koho tam chce ona.

somalicats
26. dub 2024

@irmamala
@klokanka
Nevím, nakolik máte zkušenosti se středoškolskými plesy, ale počty lístků jsou velmi často omezeny na 2-3 na rodinu, jen málokdy se stane, že jsou prostory dost velké a lístků je pak víc. Takže když si pak má dítko vybrat, koho tam vezme, tak je naprosto normální, že tam vezme primárně svoje bio rodiče. Tady nešel ani partner té matky, takže to byl evidentně přesně tenhle případ.

mollyweasley
26. dub 2024

Jako dítě rozvedených rodičů bych to brala tak, že dcera tam opravdu chtěla mít jenom svoje rodiče a basta. Může jí být líto maminky, že její muž nejde, může si být nejistá vztahem tebe a její maminky, aby nebylo dusno. Možná chce, aby byla pozornost jenom na ní, ne na tom, jestli se nová přítelkyně po tatínkovi moc neplazí, aby dala najevo, že ji tatínek miluje víc, než její maminku. Je to prostě její den.

gruyerre
26. dub 2024

Jo, asi by mě to mrzelo, ale určitě bych se necpala, když mě tam ta holka nechce. Na přítele bych naštvaná nebyla, co jako mohl dělat? Protlačit tě tam, když nejsi zvaná? Vždyť by to muselo být trapné hlavmě pro tebe. Nebo se měl urazit a nejít ani on? To snad taky ne, je to jeho dcera a chtěla ho tam mít. Fakt chápu, že to zamrzelo, ale neřešila bych to

miryp
26. dub 2024

A proč v tom hledáš něco víc, než v tom bylo?
1. to, že jsou lístky na příděl, je holý fakt. Když si vzpomenu na svůj maturiťák, dostala jsem čtyři lístky a víc ani ťuk, protože prostě nebyla místa. Jeden lístek byl pro mě, druhý logicky pro mého partnera a pak už jsem si mohla dovolit pozvat jen svou pratetu a prastrýce, kteří se o mě starali. Chtěla jsem tam mít mnohem více lidí, ale nebylo to možné.
2. byl to večer dcery tvého partnera, ona dala přednost svým rodičům před tebou a nezlob se na mě, ale to jí snad vyčítat nechceš. Přece bys nechtěla, aby tě upřednostnila na plese před svou vlastní mámou jen proto, že teď žiješ s jejím tátou...
To, že se tvůj partner rozešel s matkou svých dětí, neznamená, že už je spolu nic nespojuje a že spolu nemohou trávit čas. Pořád jsou to rodiče a pořád existují společenské akce, na nichž je jejich společná účast žádoucí. Tvá žárlivost v tomto směru není na místě.

somalicats
26. dub 2024

@miryp Přesně. U nás byly 4 lístky na maturanta, víc ani ťuk. Když měla moje nejstarší imatrikulační ples, dostala 2 lístky pro rodiče. Já tenkrát nemohla, ex měl v té době partnerku, tak šli oni. Maturiťák bylo prakticky totéž v bleděmodrém, měla možnost koupit max 3 lístky, což vyšlo, protože ex byl v té době už zase sám, takže jsme šli ve třech - já, můj manžel a ex. Kdyby byly lístky 2, šla bych já a ex, na tom nic divného není.

nnnadja
26. dub 2024

Respektovala bych prani. Jde o jeji den. Stejne tak jako svatba a dalsi udalosti.

reeeza
26. dub 2024

Byl omezený počet lístků ( zřejmě 2). Nebyl tam ani přítel, sestra nebo partner její mamky. Holka si prostě vybrala své rodiče a určitě byla šťastná, jako dítě rozvedených rodičů. Byl to její den. To hned neznamená nic špatného. Příjde mi to přirizené a ty sama by ses zřejmě zachovala stejně ne? 🤷‍♀️ A tvůj partner to jednak respektoval ( výběr je na dceŕi) a jednak i chápal.To hned neznamená že tě tam kdokoliv nechce 🙂
Zkus se nad tu situaci povznést. Dojde ti že to není mířeno proti tobě, a s tebou ani nesouvisí. To jen tvůj vnitřní překladač ti to tak překládá.
Holka prostě chtěla mít na imatrikulaci své rodiče ( a evidentně měla pouze 2 lístky). Tečka.

tereza0111
26. dub 2024

Ja chapu, ze te to mrzi, ale zaroven je to JEJI vecer, je to ni. Neni o tobe a o tom, ze ples je spolecenskou udalosti, kam ma jeji otec vzit partnerku. Nepises nic o vztahu rodicu, je to po rozkolu uz zjevne hodne dlouho, ale presto mohla maminka vyslovit prani, ze by ji bylo neprijemne, kdyz ona bude bez partnera aby otec byl s partnerkou. I kdyz ji berete na vylety a ma se u vas dobre, tak porad nejsi rodic a prani rodicu je prednejsi.
Nebo bylo skutecne malo listku, neni na tom nic neobvykleho
Je to o ni, neres to a respektuj jeji prani. Vsak na ples si muzete zajit s partnererm i jinam.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
26. dub 2024

Spousta z vás se chytla toho,že bylo málo lístků.Oni ty lístky byli 4 (nevím, zda jich mohlo být víc.)Vzala s sebou kamarádky.No přiznám se,že já byla už v šoku z toho,že vlastní sestru nepozve.Co se týká toho,že tam nebyl maminky partner.On je přes týden pracovně v cizině,kromě toho nevím,zda se mu tam vůbec chtělo.Takze důvod jeho absence byl jistě jiný.Chapu, jak to myslíte s tím,že to byl její večer.Ale druhá věc je, že už spolu žijeme dvakrát delší dobu,než spolu žili oni dva a co se týká plesu myslím že je to částečně "intimní" záležitost,kam se prostě nedoprovázejí bývalý partneři.Rekla bych,ze školní vystoupení apod je přeci jen něco jineho.

mollyweasley
26. dub 2024

Jak tě tak čtu, tak se holce ani moc nedivím, že tě tam nechtěla.

jeyre
26. dub 2024

Maturitní ples je hlavně o maturantech, takže se tam úplně klidně můžou doprovázet bývalí partneři, pokud si to tak maturant přeje a je to úplně běžné. Není to přeci o nich jako o partnerech ale jako o rodičích. Podle je mě je smutné, že tam nechtěla ani ségru, ale jestli měla čtyři lístky, tak si holt vybrala čtyři sobě nejbližší lidí a ty ses do výběru nevešla no... opět - není to o tobě ale o ní a co si ona přála.

anonymmm88
26. dub 2024

Me by to mrzelo, pokud bych mela s tou holcinou hezky vztah. Jsem také rozvedena a když si to vezmu naopak, že by můj syn měl ples a pozval jen mě a mého ex, nevím asi bych se zeptala na důvod a svého partnera tam chtěla. Ty ten pravý důvod ani neznáš a spekulujes nad listkama atd.
Ja v sobe nerada dusim veci a dokud si o tom nepromluvim a nevyřeší se různé problémy,tak jsem nesvá, mlčím nebo jsem protivna, evidentně to mas v sobe nevyřešené, takže bych si ještě s partnerem toto vyrikala, rekla mu své pocity, ale pak to už neřešila a hodila to za hlavu...

miryp
26. dub 2024

Sorry, ale ty si ten imatrikulační ples pleteš s běžnými plesy. Toto ale nebyla žádná "intimní" zábava pro tebe a partnera, toto byla společenská událost na počest dcery tvého partnera a tam prostě patří její rodiče bez ohledu na to, jak dlouho zahřívá tvou postel. Řekla bych, že už podle názvu, který si pro diskuzi zvolila, je celý problém v tom, že žárlíš, ale to si musíš pořešit sama v sobě...

gruyerre
26. dub 2024

Ale když měla 4 lístky, je pochopitelné, že vzala 4 lidi, které tam nejvíc chtěla. Vzala rodiče, to je jasné, a pak tam chtěla mít radši kamarádky, než svou sestru a tebe. Na tom není nic šokujícího ani smutného. Promiň, ale já bych fakt nečekala, že si šestnáctiletá holka vybere radši přítelkyni svého otce než svojí nejlepší kamarádku. Na jejím místě bych taky nekoukala na to, aby tam měl táta svojí přítelkyni a aby se macecha náhodou nenaprdla, ale vzala bych toho, s kym si budu povídat a s kym bude sranda.

reeeza
26. dub 2024

Ale oni jsou její rodiče a nic to nikdy nezmění.
Ani délka vztahu mezi tebou a jejím otcem, ani kvalita tvého vztahu s ní.

Co se týče výběru lidí...pořád nechápeš že je to pouze na ní. Chce to mít nadhled a pochopení. V jejím věku je normální spíš tíhnout k vrstevníkům, kamarádi jsou mnohdy důležitější než rodina 😅
Prostě to že ty by ses zachovala jinak neznamená, že kdo se zachová jinak než ty, chová se špatně.

Pro mě za mě ji za to suď a hodnoť a nimrej se v tom a plakej nad bezprávím a příkořím. Ale škodíš tím sama sobě, případně i dalším lidem ve tvém okolí.

Proto ti tu radíme daleko výhodnější a vyzrálejší přístup. Moudře někdy ustoupit stranou, necpat se do popředí a mít nadhled. Respektovat že tvůj muž má dítě s jinou ženou a jsou také rodina, byť neudržená. Být ráda za to že je holka šťastná a snad ustála jaké zvraty jí její rodičové v životě ukuchtili. Být za ni ráda, nežárlit, nechtít pozornost v její den. Vše se netočí jen kolem tebe nebo vašeho vztahu s partnerem. On má povinnosti a vztahy i jinde a ctí ho a jeho ex že jsou schopní spolu slušně fungovat kvůli dceři.

reeeza
26. dub 2024

@miryp ano souhlas úplně

te_reza
26. dub 2024

Přehnaně to hrotíš. Pozvala rodiče, tečka.

adelisss
26. dub 2024

Psala jsi, že nevlastní dcera žije s maminkou... Možná tam mohla prostě mít vliv i ona. Mohla klidně říct, že když ona půjde bez partnera, tak proč by její ex měl jít s partnerkou. Nebo mohla dceři říct, že nemá náladu tě vidět. A dceru možná zajímá názor její vlastní maminky než tvůj. Nebo prostě s tebou nemá tak blízký vztah, jak si myslíš.

daruna
26. dub 2024

Člověka ta asi zamrzí, ale zase na druhou stranu dvě partnerky a jedem chlap by asi nebylo pro nikoho moc příjemné, každá by se cítila jako páté kolo u vozu.

adelisss
26. dub 2024

Ještě další věc je, jak ty spolu s manželovou ex vycházíte nebo nevycházíte. Sama nevlastní dcera mohla i bez maminčina přispění usoudit, že nemá náladu na nějaké dusno na svém plese. Znám rodiny, kde se oslavy narozenin dělají třeba na 2x, aby se někteří členové rodiny nesetkali a nepřizabili, protože jsou jinak schopní hádkami, urážkami a kyselými xichty zkazit celou oslavu. Rozdíl mezi oslavou a plesem je, že ten 2x udělat nemůžeš.