Dotaz ohledně kvality spermií. Poradíte?

kuliocko2
16. únor 2021

Ahojte děvčata,
potřebuju se vás zeptat, zda byste některá tohle nemohla vědět nebo poradit. S přítelem se snažíme už přes rok, v poslední době přítel dost cestuje, takže jsem ráda, když nám sex vyjde na ovulaci. Doktorka mi posledně řekla, že by nám určitě doporučila skočit na spermiogram. Vše jsem si o spermiogramu přečetla, než jsem s tím přišla za přítelem a je tam napsané, že 3 dny před odběrem sexuální abstinence a zároveň předtím by měl být sex/sebeuspokojení max. týden. A jen jsem začala přemýšlet... Když jsme během mojí ovulace měli sex jen jednou a před tím třeba dva týdny za předpokladu že on si to asi kvůli vytíženosti v práci nedělá, je možné, že to sperma je "nekvalitní"?

sajul
16. únor 2021

Naopak, sperma dozrává až dva měsíce. Půl roku jsme měli s partnerem sex skoro on den, v době ovulace každý den. A nic. Otěhotněla jsem z jednoho sexu za měsíc. Prostě ty spermie nestačili dozrát natolik, aby oplodnili vajíčko.

kuliocko2
autor
16. únor 2021

@sajul Aha, tak to potom nevím, jaký význam to má. Tohle je přímo z oficiálních stránek ke spermiogramu: "Pamatujte ale, že pohlavní zdrženlivost delší než 1 týden není pro vyšetření vhodná a může ovlivnit výsledek vyšetření."

keksik002
16. únor 2021

@kuliocko2 asi takto.. nebylo by lepší se uklidnit, nepočítat dny kdy můžete a přestat zkoumat kvalitu spermii.. myslím že na to je ještě času dost, většinou se mimčo zadaří, když se všichni uklidní.. ;)

kocila
16. únor 2021

@kuliocko2 rozhodne dodrzet pust 3-5 dnu pred kontrolnim odberem spermatu (spermie budou dozrale a zaroven ne prilis stare...)-objektivni vysledek kvality spermii a jejich znovuzvorba..
V dobe plodnych dnu 5dnu pred ovu a 2 dny po ovu je vhodne mit sex co obden,spis zda se s cestovanim muze trefite vubec do plodnych dnu,nez ze je sperma starsiho data..🤷‍♀️

Po roce neuspechu zacit resit s odbornikem,ale pokud je to jen par mesicu,tak jeste vydrzet 🍀

andycr
16. únor 2021

@kuliocko2 asi bych to brala tak, že potřebují co nejobjemnější výsledek a ten musí vycházet z nějakého průměru. Takže sex ani často ani málo. Aby jich bylo dost a aby nebyly moc ,, uzrálé" staré 🤷.

kuliocko2
autor
18. únor 2021

@keksik002 Ach jo, to je vždy rada nad zlato. Samozřejmě se snažím vše brát v klidu. Ale někdy to proště nejde.

keksik002
18. únor 2021

@kuliocko2 ja to chapu, snazili jsme se 3 roky.. Az ve chvili, kdy jsen se uklidnila, prestala pocitat a resit ptakoviny se do dvou mesicu podarilo..

madamas
18. únor 2021

Oni ty výsledky porovnávají s daným průměrem který počítá s jakousi všeobecnou frekvencí ejakulace. To neznamená že sperma je po 14 dnech staré a nepoužitelné.

kuliocko2
autor
18. únor 2021

@madamas Dobře, dekuju. To jsem potřebovala vědět 🙂

kuliocko2
autor
18. únor 2021

@keksik002 Veřte mi, že se snažím dělat hodně věcí, abych zaměstnala mysl. Práce, cvičení, tvoření, kytky. Ani nevím, co bych ještě měla dělat. A stejně nedokážu vyplnout úplně.

drndadrnadova
20. únor 2021

@sajul nevím my sexovali hodně málo jednou a stejně nic ...... zkoušela všechyn možný varianty.....

drndadrnadova
20. únor 2021

@kuliocko2 upřímně si nemyslím, že na tom nějak záleží na té frekvenci, my aktuálně řešíme, že to nemusí jít kvůli nálezu bakterií v pohlavním ústrojí ...chápu že vás otázka trápí doporučuji nechat manžela vyšetřit....