Maminky,
Naše malá 3 leta má úžasné období vzdoru. ☹
Projevuje se to i tím, že si nechce nechat umývat prcku ani protírat olejíčkem. Jak to řešíte, nemáte zkušenosti? Pozudli to zvenku, ale vevnitř se umývat nechce.
Slibuju hory doly, ať se myje sama. Nic nepomaha..
O hygieně, mazání, zubech, lécích a dalších nezbytných věcech s dětmi nediskutuju, chytnu, bleskově provedu, než se dítě nadechne k řevu, je po akci. Ať si řve jak chce, přece nebude chodit špinavé nebo nemocné, ne? 🤷♀️Žádné slibování hor a dolů kolem běžných úkonů nedělám, proč taky? Na druhou stranu, zrovna tohle se dá řešit napuštěním vany, umyje se vše samo a není třeba to nějak více prožívat. Jinak stačí občas zkontrolovat, aby nebyly srusty, ne?
@prejeta_zaba no mám právě strach z tech srůstů. Když se to má mazat a roztahovat. To si taky nenechá
Kdyz je ve vane omyje se sama. Ve sprse ji osprchnu mezi nohama, zinkama ji teda nic nedrhnu. Olejicek triletacce, nevidim duvod.
Taky mám triletacku a taky brutalni obdobi vzdoru🙈😁
Myslím si,ze olejicek je zbytečnost..omyt vodou a to je vse
@soptinda ahoj . Já jsem to řešila jak spousta holek tady . Chytla umyla a bylo . Pri každém mytí jsem ji povídala. Umyjeme julinu šup, pak už si brala houbičku na ni sama (měla jen na to ) dostatečně pochválila a bylo super. A vzdor byl neskutečný všechno chtěla dělat sama vzteklá se no děs . Ze začátku se sprchovala se mnou jako malá a dělala to co já . A nemyslím si že by měla nějakou újmu ..nepamatuje si na to ..řešili jsme to když už měla svoje Mimi . A žádné srůsty ..Dr říkala že je to velmi ojediněle
@vlasta1981 julinu? 😱😱😱 Bože.
@soptinda tak nám začíná tohle období. Jediný co většinou pomůže, jít se koupat s ní a v nestřežený okamžik jí ju umýt, kdy je do něčeho zabraná, buď to že mi mydlí vlasy, nebo si hraje s koupacím kocourem(1 ze 3 kocourů se s námi rád koupe, neboli je na kraji vany a nechá se polivat vodou, neplave mezi námi🤣). Když ani to nezabere, tak čekám, jak usne a zkontroluji, jak je v nejhlubším spánku a přinejhorším projedu vlečeným ubrouskem, to se stalo ale asi jen jednou,kdy říkala, že ji bolí a za boha mě tam nechtěla pustit, nic jsem nenašla, pořádně jsem ji ale utrpěla, namazala a ráno prej už nebolela
@soptinda ano jedné jsem nic nemazala ani neroztahovala a úplně v pohodě. Řekla bych že by mne tenkrát obě ve 3 letech hnaly, kdybych je chtěla nějak umývat. Napustit vanu a to úplně stačí. Důležitější je naučit je po malé s jí pořádně utřít.
Na srůsty už je veliká.Mazat olejíčkem nemusíš.Proste ji čapnout a umýt.Bez diskuse.
@soptinda Prosím tě, pokud nebude mít problémy s čůráním, tak je to ok. Umýt vodou a je to. Jsou věci, u kterých se dcera vzteká, ale stejně to po vysvětlení udělám...
Já nechápu, co s tím všichni mají. Vždyť ty malé stydké pysky se vlivem hormonů v začínající pubertě oddělí.
Říkala jsem o tom tenkrát mamce a ta vůbec nevěděla, že se to může stát a že u mě nic takovýho neřešila. 🤷♀️
No a ona má problémy se synechií, že jí i ve třech letech nutíš, aby strpěla tvé zásahy v intimní oblasti? Pokud ne, stačí, když se ona sama umyje vodou a ty jednou za čas překontroluješ, zda je vše ok. Pokud problémy má, pak bych doporučila místo oleje používat sedavé koupele ve slézu, který je skvělý nejen na odlepování chlapecké předkožky, ale působí také proti synechii. Ona bude spokojená, že na ni nesaháš a ty budeš v klidu, že předcházíš slepení.
@neomenia conje na tom špatného ? Já myslím že mnohem horší je ta volná výchova a patlani oleje na frndu .
@prejeta_zaba delam to stejne 😄 Kdybych mela se svymi ratolestmi diskutovat nebo se nechat odradit revem od zakladnich hygienickych povinnosti, tak muzou za chvili konkurovat bezdomovcum 😅
Ti starsi uz jsou ok, ti jen remcaj, ale nakonec to udelaj, ale batole, taktez v obdobi vzdoru, proste chytu, behem par sekund namydlim, vylestim a vydrhnu vsechna zakouti, a je to. Rve. Ale to rve porad - chce ted vzdycky uplny opak vseho, co se jde delat 😅 ale v zasadnich vecech ma proste smulu 😇
Já moc nechápu ty, co tu píšou že dcerám vulvu nemyjí, nechávají je mýt se samy. Vašim holkám se tam nedělá "to bílé" co je třeba celkem často rukou odstranit? 😳
@junomcgaff ale tak to snad není nijak složitý proces, se kterým si dospělá ženská za 10 vteřin neporadí, natož aby kvůli tomu musela zakládat dotazovou skupinu na inter. fóru😅
Pipina se myje stejně jako zuby a konec tečka🤷♀️
@soptinda učím holky, aby si myly samy, akorát občas kouknu a zkontroluju. ale žádné olejicky nic nemazu, ani mýdlem ne, jen vodou. dám jim sprchu do ruky, to je baví 😄 a jen si prostě projedou rukou.
a nechce to třeba dělat sama?