Žaloba. Řešili jste někdo ohledně hluku?

chaira
31. kvě 2020

Řešil jste někdo žalobu ohledně hluku? Chtějí podávat sousedi pod námi, jsme v bytě, máme dvě malé děti a prý hodně skáčou, dupou 🙈 já na co se mám připravit...
Děkuji za komentáře 🙂

codal
31. kvě 2020

@chaira pokud vyloženě nepřekračujete nějaké decibely a noční klid, tak podle mě nemají šanci. Podle mě jen vyhrožují.

luciashek
31. kvě 2020

@chaira Podle mě taky jen vyhrožují. Pokud vyloženě neděláte/nedělají děti fakt šílený bordel a nedělají randál během nočního klidu, tak mají smůlu

meronym
31. kvě 2020

@chaira Ja jsem pravnicka a zaklad takove zaloby je, ze obtezovani hlukem musi byt nad miru primerenou pomerum. V rozhodnuti pak soud ulozi puvodci hluku, aby se sveho jednani zdrzel. Krome toho taka zaloba vyzaduje dukazy - napr. mereni decibelu znalcem, vypovedi svedku, ze k produkci hluku dochazi, atd. Bezny kraval produkovany detmi je OK. To by soudy nedelaly nic jineho... Hlavne jak by asi soud mel rozhodnout? Ze deti nemaji behat a skakat? Je to uplna kravina. Jako samozrejme - podat to muzou, ale nadeje na uspech takove zaloby je miziva. A az to soud zamitne, tak by vam jeste museli platit nahradu nakladu rizeni. To jim priste vysvetlete 😉

chaira
autor
31. kvě 2020

@meronym děkuju moc za objasnění. Naše děti nejsou nějak extra hlučné, ale zřejmě jim to skákání, dupání atd.vadí natolik, že vyhrožují. Myslím že pokud by chtěli klid, měli by zainvestovat do odhlučnění stropu. My koberec mít z důvodu alergie dětí nemůžeme.

chaira
autor
31. kvě 2020

@codal týká se to přes den, odpoledne býváme většinou venku, vracíme se někdy až v 7 večer, v noci je tu klid, spíme.

meronym
31. kvě 2020

@chaira Tipuji - sousede jsou duchodci. Ja chapu, ze chteji klid, to ale v bytovem dome uplne nejde. Jedine se odtehovat na samotu u lesa 🤷‍♀️

chaira
autor
31. kvě 2020

@meronym právě že ne, paní 50let a je učitelka v MŠ, našla si mladého přítele, zřejmě je už unavená z dětí, jinak si to nedovedu vysvětlit 🤔

korin
31. kvě 2020

Nebylo by fér jim na to odhlučnění malinko přispět, když nemůžete dát koberec (tj. sami neodhlučňujete)?

chaira
autor
31. kvě 2020

@korin je to snad náš byt? A oni mi přispějí na co? Na to že každý den přemýšlím co jim bude vadit a pořád napomínat děti 🙍to už mi leze na mozek 🙈tak ať zaplatí dětem bačkůrky co myslíte?

katy48
Autor odpověď smazal
Zobraz
katy48
31. kvě 2020

Procházeli jsme tím samým pokud chceš napiš sz 😉 jen to není tak úplně jednoduché jak si tu většina myslí, ale meronym má ve většině věcí pravdu jen je tam spoustu dalších věcí na kterých záleží

cikitkapb
1. čer 2020

@chaira v botech děti dupou víc než bez nich. Bačkory nejsou řešení. A na co jsou děti alergické? Máš to podložené alergologem?

miba10
1. čer 2020

@chaira ale vždyť je to nesmysl. Proč bys jim na něco pridavala🤦‍♀️taky jsem tímhle procházela. Je to asi 7 let zpátky. Barák plný důchodců je nebo spíš od50-55 výš je prostě a švestku.
Jen dělají bu bu bu. Na mě chtěli taky podávat žalobu a stížnost na mého psa na úřad také 😂dloooooho jsem vydržela mlčet a snažte to. A jednou mi ruply nervy a pěkně jsem si dotyčné podala. Od té doby mě zdravily (do té doby ani neodpověděl na pozdrav) a snažily se druzit 😂naštěstí uz tam cca 5 let nebydlím.

orisek56
1. čer 2020

Koukám, že tu někdo mám taky sousedy debily. My jsem, na malé vesnici skoro jako samota a máme tu s podobným ichtylem taky problémy. Mmch ten náš důchodce není a ke tu chvilku. Jen jen to rozpinacsky narcis a jen velmi agresivni

merope
1. čer 2020

Jak to popisuješ, tak bych jim klidně řekla, že až si pozvou ty profíky na měření hladiny zvuku, ať poví, že děti necháš klidně proběhnout, ať změří reální hodnoty a nemusí to opakovat. Výsledek nejspíše bude, že měření ukáže, že vše je v normě.

chaira
autor
1. čer 2020

@cikitkapb syn na roztoče, pyl, trávy. Má atopický ekzém. Není to žádný med. Řešíme to 3 roky a teď do toho ty sousedi.

evaamy
1. čer 2020

Cetla jsem tolik diskuzi s hlucnymi sousedy a co se tim da delat? Nic! Nenech se stresovat a hlavne zadne pred nima se snaz vystupovat sebevedome jinak budou porad dorazet! Zdrave se nastvi pekne jim vysvetli, ze to jsou deti a neda se s tim nic delat a jestli jim to vadi tak maji bohuzel smulu. Nejlepsi obrana je utok.

evaamy
1. čer 2020

My se totiz taky jednou sousedce omlouvali za hluk a bylo to jeste horsi!

miba10
1. čer 2020

@evaamy přesně tak. Čím víc se člověk snaží po dobrém tím je to horší 🤷‍♀️

korin
1. čer 2020

@chaira Nevidím z tvé strany žádnou vstřícnost. Třeba jsi už vstřícná byla dostatečně, třeba ne, o tom nepíšeš. Jen o tom, že rozhodně koberec nepořídíš (důvod chápu). Nebylo by rozhodně na škodu si to pouhé dupání a skákání jít k sousedům někdy poslechnout a podle toho svůj postoj případně přehodnotit. Osobně se snažím o dobré vztahy se sousedy. Ovšem měli jsme na ně vždy štěstí a vztahy přátelské, bez ohledu na děti. Některé dětské aktivity cíleně směřuju do částí bytu, kde hluk méně vadí.

te_reza
1. čer 2020

Někteří lidi jsou fakt debilní. My bydlíme v paneláku úplně nahoře, jako vcelku klid, ale co mě dokáže nasrat, když v 8-9-10!večer začne nějaký kre*en tlouct kladivem nebo zapne vrtačku, to je vůbec nářez. Skákání a dupaní🤦‍♀️děs. Vůbec bych se tím nevzrušovala

meronym
1. čer 2020

@korin Kdyby mi sousede hrozili zalobou kvuli behajicim detem, tak bych rozhodne na vstricnost zapomnela. A to jsem jinak nekonfliktni.

korin
1. čer 2020

@meronym Tak hrozba žalobou není asi první krok. Otázka je, co tomu předcházelo. Teď už je to kdo z koho.

peleta
1. čer 2020

No, vyhrožovat žalobou je celkem síla, na druhou stranu mít to naprosto u zadele a ještě říct, ať si oni investujou do odhlučnění stropu, to mi teda taky přijde docela vostrý. Asi jsou vaše sousedské vztahy takové, že si nemáte co vyčítat.... Já bych teda pod námi bydlet nechtěla, holky dupou jak sloni. A kdyby si někdo stěžoval, rozhodně bych to uznala a snažila se najít nějaké řešení. Myslím, že byste spíš vy měli investovat do kvalitního vlněného nízkého koberce, který budete často vysávat a určitě tak nebude zdrojem alergenů. Ale je vidět, že vy to řešit nechcete, jen zjišťujete info, zda můžou uspět se žalobou - nemůžou.

tulikiss
1. čer 2020

Pani jasne pise ze jsou skoro kazde odpoledne pryc, aby nebyl kraval, tak nechapu reci o tom jak se nesnazi a maji to na haku. Co jako po deckach chcete, maji levitovat. Jestli pani nezvlada svoji praci v MS a je pak na prasky, tak za to nikdo nemuze, ze uz pak nesnese jakykoliv hluk. S kobercem naprosot chapu, ze zdravi deti je dulezitejsi, nez nejaka neuroticka baba.
Jinak takovou situaci sem taky zazila, byla jsem na vikend u kamosky, ktera mela deti u tchyne. Ve 20h buseni jak blazen at okamzite prestanou ty decka litat, ze to je des a ze zavola policajty. Kamoska na nervy ze zas sousedka prudi. Tak jsem pani rekla at klidne zavola, ale psychiatra protoze ma halusky, protoze tady uz druhy den deti nejsou. A ze doporucuju leky na nervy. Zabouchla jsem a byl klid. Od te doby teda pry neodpovida na pozdrav, ale uz dala pokoj. Nekdo si proste bude stezovat at clovek udela cokoliv. To je proste nevyhoda panelaku.

ahyt
1. čer 2020

A ja opravdu nevěřím ze jen tak vyhrozuji zalobou.Pokud nejsou psychopati.Myslim, ze teto vyhruzce ledasco predchazelo..To zde ale určitě neuslysime.Treba se mylim, ale neverim...

meronym
1. čer 2020

@ahyt Myslim, ze vam chybi zkusenost s problematickymi sousedy. Budte za to rada.

miba10
1. čer 2020

@tulikiss dobře ty 😂 jo, takhle se na ty lidi musí.

chaira
autor
1. čer 2020

@korin to půjdeme poslechnout ve středu 🙂a taky pozvu paní k nám, aby věděla jak si hrají malé děti a co jsou to parkety🤗v 8 už děti žádný hluk nedělají, o to se snažím už běžně, nejsem typ člověka co by si štval lidi proti sobě..

chaira
autor
1. čer 2020

@peleta tak to určitě není, spíš mě zaráží kam až jsou ochotni to dostat. Bydlíme v bytě ve zděném domě 10let, nikdy žádný problém se sousedi. Řešením jsou zatím podle nich bačkory, myslím že ani to nebude dostačující pro ně. Kdybyste měla dítě alergika, tak víte co je to za masakr a doktor by vám neschválil ani ten koberec co budete denně vysávat 💩tam se drží vše a je to pro ně ráj pro roztoče ☺️ navíc kýchání celodenní, ekzém, atd.to opravdu není málo. Jinak mám svědomí čisté, paní tu bydlí cca rok a tím že malá je ve věku 22m tak takovému dítěti nevysvětlíte co musí a co ne.