Jak byste řešili?

23. lis 2020

Bydlíme v bytovému domě se 3 bytovými jednotkami. Sousedi nad námi rekonstruují. Všechno se dá zvládnout - hluk i ten bordel na chodbě. Ale dělníci chodí kouřit před vchod, občas s cigaretou zalezou i do chodby. A protože nemají klíče, nechávají otevřeno. Celá chodba je pak zakouřená a smrdí. Může se vám zdát, že přeháním, ale prostor není větraný a ten smrad a kouř se opravdu nedá... Hlavní problém je ten, že máme na chodbě kočár. Doma máme 9M miminko. Opravdu se mi hnusí když tudy musíme se synkem procházet, když ho beru na procházku a asi nikdo nechce dávat miminko do kočárku ze zakouřeného prostoru.
- do bytu jsou to dvě patra bez výtahu, kočárek i s miminkem sama nevytáhnu ani neponesu dolu
- místnost na kočárky není
- sousedka je na mně uražená, kvůli (slušně formulovanému) dotazu, jak dlouho plánují vrtací práce v místnosti, která sousedí s naší ložnicí abych si mohla naplánovat uspávání miminka
Děkuji za vaše názory a rady

orisek56
23. lis 2020

Tak s delnasema si můžeš v klidu promluvit, jestli by si nemohli chodit kouřit ven. Předpokládám, že tam bude tak jako v každém správném bytovém domě zákaz kouření ve veřejných prostorech, takže se ohánět tím. Co se týče sousedky, tam pokud bude bezohledná, tak, to bude těžší, jediné si s, ní, opět pokusit promluvit a v klidu a racionálně vysvětlit situaci. Ovšem u nekterých to nepomůže, pokud převládá arogance a sebestřednost.

console
23. lis 2020

Zkus to říci dělníkům, s úsměvem, mile, že ti smrdí kočár a že prosíš...mám zkušenost, že to bejvaj normální fajn chlapi a určitě se dohodnete. držím pěst, není to lehké...

dandaa
23. lis 2020

Zkus dělníky poprosit nebo jim dát klín ke dveřím ať aspoň nejsou otevřené dokořán. Já bych si teda kočár do druhého patra radši dala, taky jsem to takhle musela dělat. Co se týče rekonstrukce, tak se těžko dělá časový přehled prací. My teď předělávali byt, na nástěnce bylo co se kdy bude dělat a vlastně jakýkoliv čas vrtání byl špatně. Dopoledne spí lidi po noční, děti mají distanční výuku, po obědě zase spí malé děti a odpo chtějí mít klid ti co přijdou z práce. Takže se nakonec vrtalo v kuse tři dny , než, aby se dělalo měsíc po hodině denně.