Kompatibilita spaní u partnera. Máte zkušenost?

denise095
2. kvě 2022

Ahoj holky, zajímalo by mě co děláte když vašemu partnerovi vadí jakýkoliv zvuk z vedlejší místnosti při spaní. Já občas unavená proste nejsem. Zajímalo by mě jestli jste se s tím někdo setkal a jak jste to vyřešili... Každý má totiž svůj názor na věc a nějak se nedokážeme shodnout 😑.

bara88
2. kvě 2022

@denise095 tak ať si dá špunty do uší

felixfelicis
2. kvě 2022

To je tezky, ja jsem ten, co mu vsechno vadi, tak s nim soucitim🙂 - ale chodim spat posledni, tak je to jedno. Co vecer delas, ze ho to rusi?

denise095
autor
2. kvě 2022

@bara88 jak originální 😁

denise095
autor
2. kvě 2022

@felixfelicis zapnutí sporaku, otevření ledničky... Nehraju tam na bubny 🙃😁

levandule_k
2. kvě 2022

Já mám ráda na spaní ticho a tmu, takže tvého partnera chápu. Jinak, když spíme, tak se snažíme se nerušit, např. nevysávám.

Otevření ledničky jde slyšet??? Sporák máme indukci a ta má tiché zapínání.

inssomnia
2. kvě 2022

@denise095 můj otec :D chrape jak motorová pila, ale když jsem se v noci zvedla, že jdu na záchod, tak jsem vždycky dostala vynadáno, že nemůže v klidu spát. Jak mě přes ten rachot slyšel, nechápu...
No budete to muset nějak vykomunikovat. On se potřebuje vyspat, ale ty máš taky právo normálně (ohleduplně) existovat. Potřebujete najít způsob, jak to provést - jestli ho třeba budí sprcha, tak se vykoupat, dokud je vzhůru, a pak si třeba pustit do sluchátek film nebo tak něco.
Já jsem extrémně citlivá na zvuky a světlo při spaní, ale na běžné zvuky si časem navyknu a ignoruju je - běžný pohyb manžela nebo dítěte po bytě mě nevzbudí, cizí kroky po schodech na chodbě okamžitě ano.

daasqua
2. kvě 2022

Já jsem ta druhá strana. Každou noc musím mít špunty do uší, i když spím se synem v pokojíčku (manžel spí se starší dcerou v ložnici) a stejně přes ně dost slyším. Tak tedy čekám, až všichni usnou a je klid, a pak teprve usínám já (což mi trvá většinou hodinu, často i déle). Ráno mě často vzbudí, i když někdo projde předsíní. Otevření ledničky nebo nedejbože spláchnutí mě vzbudí stopro, i s těmi špunty.
Syn je po mně, chce prostě ticho. Dcera spí i uprostřed hádky v obýváku na pohovce, nevzbudí ji ani výbuch.

jipe
2. kvě 2022

mně ještě napadají nějaké dobře těsnící dveře 🙂 My když bydleli v 1+1, tak to bylo peklo, chlap chtěl koukat dlouho na telku a já u toho nedokázala usnout. Naučila jsem se časem, zvykla jsem si a ted vytuhnu v obýváku bez potíží, ale trvalo to.

klokanka31
2. kvě 2022

@denise095 Copak je slyšet přes zavřené dveře zvuky co by ho rušili ze spaní? 😮 my máme ložnici vedle obýváku, a když jde i televize nějak přiměřeně, vedle to není slyšet.

fialkadel
2. kvě 2022

My s manželem oba máme na noc spunty do uši. Stačí překonat par noci nezvyku, ze něco v uších je a je klid 🙂

klokanka31
2. kvě 2022

@fialkadel Není to nebezpečný, kdyby se něco dělo,např.požár?

neomenia
2. kvě 2022

@daasqua mám tto stejně. Vzbudí mě myší prd a špunty do uší mě provázejí doma a kamkoliv jedu už tak 20 let. A chytá mě skoro panická ataka, když si je zapomenu 😨ten, kdo spí jak dřevo, i kdyby vedle něj řezali na cirkularce, to nikdy nemůže pochopit, že prostě potřebuju ABSOLUTNÍ ticho..

neomenia
2. kvě 2022

@klokanka31 věř, že když byl u nás požár pred par měsíci, tak i se spuntama v uších jsem byla z rodiny vzhůru první. Vzbudil mě zápach, a to přes troje zavřené dveře. A to jsem spala od požářiště nejdál.

neomenia
2. kvě 2022

@klokanka31 lidi, co maji hypersenzitivní sluch, opravdu vzbudí sebemenší sustnuti. Vadí mi štěkot psa z ulice pres zavrene okno. Atd ....

fialkadel
2. kvě 2022

@klokanka31 přes ty spunty jde slyšet budík, křik, apod. Požár jako takový vas vzbudí i bez špuntu “jen” smrad a kouř, kdyby někdo křičel nebo byla siréna tak to přes ty spunty projde 🙂 je to vyloženě na tlumení těch běžných zvuku, jako televize, sousedé apod. Když do toho v noci manžel pořádně řízne, tak to taky slyším 😀

neomenia
2. kvě 2022

@fialkadel přesně, manžel bohužel chrápe tak, že to nedávám ani se spuntama.

fialkadel
2. kvě 2022

@neomenia to vám tedy nezávidím 🙈 chrápání nedávám a vždy manžela pohladim, at procitne a otočí se. Naštěstí to není u nás často.

bara88
2. kvě 2022

@denise095 neb jestli originální ale řekla bych jediné řešení

klokanka31
2. kvě 2022

@neomenia Tak to mě taky vzbudí všechno, ale zase jsem klidnější, že "o všem vím" 😄

klokanka31
2. kvě 2022

@fialkadel To když někdy zachrápe můj chlap,tak s ním nehne ani třesení,ho vždycky musím kopnout do nohy aby se otočil 😃

fialkadel
2. kvě 2022

@klokanka31 no ono je to možná tim, ze my máme oba dva slabší spaní 😀

klokanka31
2. kvě 2022

@fialkadel To ten můj většinou taky,když si jdu v noci odskočit tak je hned vzhůru a ptá se jestli jsem v pořádku,ale jak začne chrápat tak ho vzbudí jen to kopnutí 😄 naštěstí to je tak jednou za měsíc...

fialkadel
2. kvě 2022

@klokanka31 tak aspoň, ze tak 😀 u nás to naštěstí taky není často, jen když je hodně unavený, nebo mírně opilý 😀

daasqua
2. kvě 2022

@denise095 Jinak - je partner v pohodě vyspalý, nebo je unavený? Podle toho by se taky mělo ustupovat. V kolik chodí kdo spát a v kolik vstává?

gracinka7
2. kvě 2022

@neomenia já to tak mám po dětech a všichni mě mají za magora.

denise095
autor
2. kvě 2022

@inssomnia No toho bych chtěla nějak právě docílit... Skromné existence, když spí 😁 já chápu že je třeba unavený, těžko říct zda by měl být tak unavený nechci to podle práce hodnotit , ale mě tohle přijde už trošku moc... Když se zamyslím nad tím že jednou budeme vychovavat dítě. Asi se budu muset sebrat a za část finanční rezervy koupit poradne dveře 😅

konidana
2. kvě 2022

@denise095 ja slysim uplne vsechno. Na vytah v chodbe( pes 3 zdi) a na kompresor od lednicky na druhem konci mistnosti jsem si zvykla. Ale jakakoli nepravidelnost me rusi a neusnu. I otaceni stranek v knize🙈🙉. Manzel to vubec nechape, o se umi vypnout proti jakymkoli zvukum (i hovoru smerujicimu primo k nemu) i v bdelem stavu, kdy neco dela. Lehne a spi. Nebo teda ma na usnuti tv. To rostu, cekam ( treba v polospanku, ale proste neusnu, budim se) az aspon trochu usne a pak to musim vypnout. Reseni to z meho pohledu nema. Me by stacila trocha ohleduplnosti , netriskat dverma a dvirkama apod. S tou tv se vzdy pohadame protoze nechci furt ustupovat jen ja. Aspon na stridacku kdyby to bylo a ne 10x podle nej a pak milostive jednou podle mne a k tomu s kecama🙄.

konidana
2. kvě 2022

@klokanka31 tv me rusila vzdy i pres dvere. Chodila jsem ji ztisovat uz jako dite vedle rodicum😅. Manzel to ma na 3 ze 100 a ja to normalne slysim i pres perinu.

klokanka31
2. kvě 2022

@denise095 Vy ještě nemáte dítě? Tak to se pak asi zblázní ne? 😃

konidana
2. kvě 2022

@denise095 jedine reseni je mit dostatek mista, mistnosti. Kazdy svou. My mame 2kk, nemam loznici a fakt to nedavam. Nastesti chlap obcas spi v praci a na vikendy ruzne jezdime ven. Mam spankovy dluh, od te doby co mam deti, a asi se ho nezbavim, minimalne dokud nevyleti z baraku( aspon ty deti). Bohuzel mam i celkove vysokou potrebu spanku, nejvyssi z cele rodiny😅