Pamatujete si jak bylo v minulosti v tomhle období ?
Takové hnusné vedro, snad ne...Nebo se mýlím?
@mmm12345 Kdyby bylo 20, bylo by to hezké. Tohle je moc.
Mně to přijde jako běžné zářijové počasí. U nás je hezky, celkem teplo ano, ale žádné velké vedro.
V roce 2016 bylo v září taky krásně. Pamatuji si to velmi dobře, podle toho že jsem jela do porodnice rodit 1.října v letních šatičkách. Za 3 dny nás pouštěli domů, počasí se úplně obrátilo. Domů jsme jeli v podzimních bundách. Ale já i manžel jsme teplomilové, dnešní počasí bychom brali celoročně 😊
Jo, nenavidim zariove pocasi cely zivot, takze ti muzu kompetentne odpovedet, ze takhle je to kazdy rok, rano na oteplovaky, odpoledne na plavky. Leta jsou jiny, zimi jsou jiny, ale zari jsou porad stejne priserny.
Ale proc pro vsechno na svete je to otazka anonymne?!
@misicka1988 Mam to uplne stejne! 30. zari 2016 jsem jela do porodnice v letnim obleceni, z porodnice pak uz nabalena 🙂 Pamatuji, ze personal rikal, ze prave takovy zlom pocasi zpusobuje rozbeh porodu. A jinak ja jsem ze soucasneho pocasi nadsena.
@misicka1988
@meronym také si to pamatuji :D 1.10 jsem nastoupila do porodnice ve 2h v noci v tílku a legínách, 8.10. jsem odjížděla v zimní bundě :D
A ano, myslím,že tohle je normální počasí na září..Před 13 dny by to bylo super letní počasí,ne? :D
Posledních pár let to je normální počasí, ale před cca 25 lety bylo chladněji... Pamatuju se, že vždy se začátkem školy se nosily už podzimní bundy, bylo docela sychravo, a my s bráchou psali dopisy Ježíškovi 😊
Rozhodně je to jiný. Nemyslím září 2007, 2014 nebo 2016. Myslím září co jsem si schopna pamatovat to jest tak od roku 1989. A rozhodně se nestávalo (nebo jenom výjimečne) že by bylo v září nad 25 stupňů. Když se babí léto opravdu povedlo, bývalo nad 20. Ale tak -ze se klima mění je evidentní. Tohle (teplo v září) jsou ještě ty nejmenší důsledky (.
Tak minuly rok bolo takmer 25 stupnov v listopadu, ale posledne mi pride, ze takove pocasi je v zari normalni - a pokud vadi - tak uz jenom par dni - potom sa ochladi 😉
@jaja01k Zítra má být v Praze 29 st, v úterý 30 st. To je moc.
@misicka1988 Tak to si to nejspíš špatně pamatuji. Celé léto se těším na září, že už přestane být horko, a ono přijde taková vlna veder. Tak snad v říjnu.
Ps. To muselo být šílený konec těhu přes léto. 2016 byl hodně horký rok.
Všichni ale musíme vidět, že se to počasí fakt mění. V 80.-90.letech v zimě byl sníh i v nížinách, většinou napadl už koncem listopadu. Všude hromady sněhu, u nás byly takové závěje, že na chodníkách a na náměstí byla jen odhrnutá úzká cestička a když se potkali dva lidi, jeden musel skočit do toho sněhového mantinelu 😄 a asi všichni si pamatujeme jak nás rodiče po městě vozili na sáňkách 😊 to už naše děti asi nezažijí... V zimě to je spíš jak na podzim, a v únoru se dají tahat jarní mikiny... 😢
@malytlustyhroch Zkouším si jak to funguje na ne-intintimní diskuzi, kdybych potřebovala někdy anonym na citlivé téma.
@klokanka31 Takové zimy si pamatuji. I na sídlišti to bylo hezké. Vzít boby, sáňky a jít na kopec. Do školy u ze školy s bobama. Je mi líto, že dnešní městské děti, to asi fakt nezažijí. Ti na horách alespoň ano.
@klokanka31 Tak tohle mi chybí. Doufám, že se nebude víc oteplovat. 40 už od května pomalu do října, to opravdu není dobré.
@matorka To vážně doufám.
Mně je líto že to nezažijou asi děti, ale ani já... Jak já bych ráda skočila do hromady sněhu, hupsla na sáňky s dcerou, a společně postavit sněhuláky... ☺⛄
@misicka1988 přidávám se ke skupině "v 9 měsíci" v září 2016 😀.
Ano, byla vedra, na konci září krásné počasí, v porodnici všude otevřená okna dokořán. Otočilo se to nějak kolem 4. 10.
@klokanka31 počasí se mění to je bez debat. Já jsem narozená na přelomu 70. a 80. let, vyrůstala jsem ve městě v nížině a toho sněhu už ani tehdy tolik nebylo. Nebo byl, ale rozhodně ne celou zimu, vždycky jen pár dní několikrát za zimu. A ve svém 40ti letém životě jsem třeba zažila jen pár bílých Vánoc. Nejvíce sněhu ale ve městě bylo v roce 2010. Za to teď už tři roky čekám, až si udělám fotku skutečně zasněžené zahrady nebo vyjdu na běžky...
Je suprově náhodou !
Pro autorku 2016 nebyl horký rok, léto bylo chladnější, podobné letošnímu. Skutečná horka a sucha byla právě 2015, 17 a 18.
Já jsem před nedávnem někde četla článek o počasí , že je prakticky co se týče z dlouhodobého hlediska konstantní. Že může být několik desetiletí chladnější, a následně se projeví dlouhodobě zase teplejší období. Prý se to takto střídá už staletí...
Muj tatinek rikal, ze v zari bylo jeste otevrene koupaliste (kdyz byl maly a mlad) -takze jo, takove pocasi bylo i kdysi. Narodil se jeste pred valkou /druhou 🙂
Já jsem ráda. Nesnáším sychravo, déšť, zimu. Zrovna předevčírem jsem říkala manželovi, že by takhle mohlo být celý rok a byla bych spokojená.
Ano poslední dobou to takhle bývá. Takový zákon schválnosti, že sotva skončí prázdniny, je teplo a krásně.
Vždyť je stále ještě léto 😊. A ano já si pamatuji, že každý rok se vždy na pár dní velká tepla vrátí, a pak jako když utne. Pak ještě v říjnu bývá hezky, ale už ne takový teplo. Jsem taky v Praze, a jsem ráda, že se ještě trochu ohřejeme. Má to být jen do středy, to vydržíme 😊
Krasny babi leto, kdyby to tak bylo jeste mesic, vubec bych se nezlobila
jako v 6 ráno 18st? To je skoro tropická noc 😅 Mám ráda babí léto., ale co je moc, to je moc
hnusné vedro? Já jsem ráda, že je krásně. Na sychravo se netěším. Pamatuji se, že koncem září (míváme dovolenou kolem svátku 28. září) bývá většinou pěkně - na tričko i kraťasy. Jednou bylo dokonce 30 stupňů 30. září 🙂 pak to šlo prudce dolů ☹