Ahojky všem.
Chtěla jsem sw vás zeptat zda jste to taky některá takto měla.
Malá má 3,5 měsíce a už od narození nikdy nepsala celou noc. Vždy max 4 h v kuse.
Ale teď poslední týden jede pořad po dvou hodinách.
Musíme uhoupat v zavince a pak usne na dvě hodiny dáme mlicko zase dvě hodiny zase dáme mlicko a takto cca do 4 pak už dost vůbec nechce. Dáváme spát kolem 8-9 večer.
Mlicko máme umele od narození
Měla jste to některá taky? Je to hrozné vyčerpávající.
@strasidelko malej má 14 měsíců a ještě teda celou noc nespal 🙊😂 jinak vždy měl období růstového spruntu a to chtěl teda pít víckrát (byl kojeny).. Radu nemám, snad jen vydržet.
Podívej se na moji KZ na profilu z 8.2., kde píše spoustu maminek své zkušenosti.... podle mě na to prostě rada není, píšeš to tu co chvilku a já ti taky co chvilku píšu, že to mám stejně s tím, že máme ty intervaly ještě výrazně kratší.😅 kojím v noci i po hodině, průměrně spím tak 4h/noc, ale rozkouskované, první interval 2h a pak 2x 1h cca. No, nebudu tvrdit, že se necítím unavená.🙄 vždycky si říkám, jaký je zázrak, že mám zdravého a krásného syna a že dokud je jeho jediná trampota nespání, tak mám štěstí a zvládneme to spolu. Pouštím mu ke spaní ukolébavky ze Spotify, to se mu líbí.
@pipi_puncocha krásně řečeno, můj roční chlapeček vstava co 2 h, uspim ho kojenim. Ale rikam si totéž...
Obe me deti spaly cca prvni 3 - 4 mesice celou noc bez probuzeni. Pak to zacalo. Dcerku stacilo zase uspat prsem, ale syn je vetsi tulivec, toho musim vzit do naruce, obejit byt (aby nebudil dceru a manzela, odhazim s nim z loznice), pak se vratime, polozim ho do pelechu (ma hnizdo na nasi posteli) a spi klidne dal. Kolikrat ani jist nepotrebuje, jen to potuleni. Je to narocne, piju dve kafe denne, nekdy se budi i po hodine. Zkousela jsem mu zmenit perinu za spacak, mene ho oblekat, vetram pred spanim, na chodbe se sviti malou LEDkou, ale nic z toho nepomaha.
Je to vyčerpávající a úplně normalní...
Děkuji všem. No koukám ze teda nejsem sama. Jen co mi hlava nebere ze si nechce hrát sama. Pořad nosím šílený. Ale ve 3 měsících se pretoci ze zad na bříško a chce lézt a pak se vzteka a řve ze ji to nejde. Takže musím pořad nosi
U všech dětí... nejstarší co dvě hodiny vzhůru ( to bylo asi nejhorší). Ostatní cca ty 4 hodiny... ustálilo se to někdy po 8měsíci pak už se budili jednou za noc...
Naprosto normální.
@strasidelko Vše co tu píšeš je naprosto normální. Kojila jsem kolikrát v noci co hodinu ( u poslední do 16 M, pak jen přes den) A že by si sami ve 3 měsících hráli? O tom by se mi mohlo leda tak zdát 😁 Mám děti 3, a veškeré iluze o spokojeném dítěti které jen leží a jí - které jsem měla jako bezdětná mě po porodu prvního okamžitě přešly 😁 Chce to fakt jen vydržet, příjmout to. Vždyť to bude jen zlomek času 😉
Mě spí celou noc až teď skoro ve 3 letech a to spi s tátou a ještě často se probudí aspoň s jedním problémem 😅. Třeba v roce a půl jsem byla vzhůru každou hodinu a půl.
@katgatoo tyjo opravdu každou noc? Je mi divné ze to děla i když dáváme umele. Nevím zda si na to navykla nebo jak.
Zkus HODNĚ vytvětrat. Ať tam má zimu. Čerstvý vzduch. Pokud nemá možnost přes den spát v kořárku na vzduchu. A zabal ho pevně.
@strasidelko Ehm... Mne dite do roka nespalo vice nez 2 hod v kuse (kojene) 😁
@strasidelko kdyby to šlo,tak vám od našeho kluka dám dvě hodiny spánku a vy nám za to,schopnost se pretocit,ju 😁😉 malému je 8 měsíců a je prostě lenivejsi. Už by taky lezl,ale je rád,že se udrží na hribata,jak má těžkou základnu 😁 ale jinak od narození spí celou noc,zpočátku jsem ho "budila " ještě o půlnoci,prebalit,mlíko,ale skoro celé to prospal. Při růstovém spurtu se teda vzbudil i ve 3 ráno. Teď usne mezi 20-22h a spí do 8-9h,někdy se vzbudí dřív,někdy později. Přes den usne po svačině mezi 11-12h,po obědě jen někdy a pak po další svačině mezi 16-17h
Ale tohle má prý po mě,byla jsem taky hodně spavá,že kolikrát mamka zkoumala,zda dýchám.
@amazonkajanik tyjo klidně. 😀 ona je strašně akční a ještě k tomu nespí. Strašný. Sice je fakt hodně sikovna ze se otočí atd, ale skákat kolem ni a být nevyspala je zahul. Ale co se dá delat. Doufám ze taky někdy budeme spát alespoň víc jak 2 h v kuse.
@legelata my jsme prave na umělém mlecku. Tak jsem zvědavá až bdud dávat kasicky na noc zda to pomůže nebo ne.
Prý kolem 12. týdne je růstový/vývojový spurt, nebo to můžou být zuby, nebo prostě jen tak, je to normální, jak tu píšou holky. Naopak mi nepřijde normální, aby 3m dítě spalo celou noc...mě malá kolem 2m spala krásně i 5-6 hodin a teď kolem 3m taky ubrala, max 3-4h, ale někdy se budí taky co 2h
@strasidelko doporučuji knihu S láskou o dětském spánku. Naše dcera skoro 2,5 ještě nikdy nespala celou noc. V noci často pláče, má noční můry a jsou noci, jako teď poslední tři, kdy pláče prakticky pořád a mléko co dvě hodiny. Prostě jsou děti, které špatně spí. A chápu, že jsi vyčerpaná, já jsem taky. Chodím na částečný úvazek do práce a jsem těhotná. Moje rada je spát, když spí dítě. Naše dcera nikdy nové nespala, ani přes den a tak prostě spím, když můžu. Přeji hodně sil.
Myslím 2,5 roku že má dcera 🙂
@strasidelko já teda kojim, ale asi nikdy se nevyspim. Syn má 15 měsíců a kojim 3-4x za noc, včera třeba co hodinu celou noc. Přes den ji normální jídlo. Chtěla bych někdy spát aspoň 4 hodiny v kuse...
Já myslím, že na závěry je brzy, miminka prochází různými obdobími, může to být spurt, má větší hlad, neklid, chce víc maminku, cokoliv, za měsíc to zase bude jinak, uvidíš. Jinak 2 hodiny mi připadají normální na tak malé miminko, taky jsme to tak měli, bohužel. Zlepší se to, neboj ;) nemusí to být fakt hladem (jak jsi zmiňovala kašičky, dost často slýchám, že spíš děti zacpou, než prodlouží interval spánku), ale zkus vydržet, je to náročné, já vím.
@strasidelko Takhle jsem to měla u staršího syna. Nejdriv jsem si myslela, že má hlad. Ale pak jsem vypozorovala, že mu chybí moje blízkost. Takže když se v noci vzbudil, nejdříve jsem mu dala ruku, hladila ho a něco jsem mu povídala a vždy hned zase usnul. Je to náročné, ale bohužel musíš vydržet. A netrápí ji třeba prdiky v noci?