Dobrý večer, chci se zeptat. Čekám holčičku, prý se mají po koupeli roztahovat stydké pysky, a má se umýt, setřít i mázek aby nedošlo ke srůstu. Každý to určitě dělal jinak nebo nedělal... Jen se chci zeptat jestli můžu na oddělení , čištění použít olejicek pro miminka - weleda kojenecký olej např.. Dekuji za info
Používám ten olej od weledy co píšeš a je to ok
Určitě, taky používáme Weledu.
V porodnici mi rekli, at ocisteni genitálií provádíme pouze navlhčeným odličovacím tamponkem. Všechno bylo v pohodě. Používali jsme tedy pouze tamponek navlhčený v čisté vodě, žádné přípravky. Při čištění jsem vždy od sebe jemně oddělila každý záhybek....a doufala jsem, že to dělám správně a vysko to. Nevím, jak dlouho jsme používali tamponek, teď už dlouho používáme na vše ve vodě smočený perlan. Za mě obecně, čím míň krémů/olejů atp, tím líp. Řekli mi to v porodnici, rekla mi to doktorka a já jsem k tomu postupně taky dospěla. I když jsem si aktivně jako prvomatka koupila spoustu různých preparátů, většina mi doma leží. I Weleda, i když tohle je za mě kvalitní značka. Zatím jsem vlastně užila jen purelan na svá prsa....
@elis101 nám zas říkali mazat mazat... Já teda používám taky minimum kosmetiky, ale každý doktor říká něco jiného no, u nás v porodnici frcel bepanthen, sudocrem, hipp,... Což jsem taky nechtěla používat, měla jsem jen krém od weledy na zadeček a čistý Mandlovy olej
Ale teda promazavam max jednou denně, víc určitě ne
Ja mam dve dcery, a at se sebevic staram nebo nestaram, obe na srusty trpi. Hlavne bych ji uplne zbytecne nepatlala nejakym bepanthenem, to uz radeji ta weleda treba. Ale dulezite je umyt vodou a staci rukama oddelit pri kazdem prebalovani od sebe. Zadny olejicek nepotrebujes, intimni prostredi holcicek neni stavene na zadne zasahy.
Taky nicim nemazu, ani preventivne. Pouze pri kazdem prebalovani oplachuju pod tekouci vodou, prsty promnu, aby se voda dostala i do zahybu, otru rucnikem a pak podle potreby jeste perlanem do sucha. A dam plenku. Zadne mazani. Neni opruzena, ani srusty nema.
Hlavne zadne vlhcene ubrousky.
@jakreb No právě na to koukám, já mám teda kluka, ale za nás se nic takovyho nedělalo, já i sestra žádnej problém nemáme, a mamka nám nikdy nic takovyho nedělala
@verulevrtule To som chcela napísať, ze nech sa zeny spýtajú matiek cim im ju natierali a ako oddelovali....Ale to som urcite 100rokov za opicami a neviem co je teraz "in". 😊😉
@jakreb No právě, fakt na to koukám
Kdybych se mámi zeptala, asi by si zaklepala na čelo jak ji znám
@verulevrtule "za nas" se nic takoveho nedelo? Prosim te prostuduj si literaturu na to tema a zjistis, ze se rozhodne i "za vas" neco takoveho delo, jen mozna ne tobe a tve sestre. Ja s tim problemy taky nemela a moje dcery maji pipky komplet srostle, at se staram nebo nestaram sebelepe. Nikdo poradne nezna pricinu, jen ze je to hormonalniho razu. To, ze ty ani tvoje sestra jste v detstvi nemely rakovinu taky neznamena, ze za vas nebyla. Trosku uvazujes, nez zacnes shazovat nekoho jineho.
@verulevrtule Moje mamka nas sypala zasypem a mazala detskym olejem. V tu dobu to nebylo nic neobvykleho.
@puhelin to ano, ale nevím o tom, že by nám něco roztahovala
@krupka3 Tak něco nastuduj ty, protože holčička to zarusta právě proto, že ty hormony nemají 😉 ty začínají až kolem osmého roku
@verulevrtule Nam pry ano, rikali jim to v porodnici.
@puhelin Tak asi i záleží na tom kolik Ti je
@puhelin Ale je fakt, že starat se o to musí i u kluka, ale nám to pořád nejde
@verulevrtule Prelom 80. a 90. let
@verulevrtule U kluka si to vzal na starosti manzel.
@puhelin No tak to já to štěstí nemám, to musí dělat máma. Ale nejde nám to, malej řve, tak se obávám, aby nemusel na nějakou obrizku
@verulevrtule Stacilo spicku presahujici kuzicky pri koupani pod vodou promnout mezi palec a ukazovak. Uz to ma krasne volne, ted v roce a pul si uz s tim hraje sam a jde mu sama lehce pretahnout. Nekdo rika, ze se na to sahat nema vubec, ale muj chlap s tim nema dobrou zkusenost. Zanedbalo se to a pak mel zanet a dr. mu kuzicku asi v 10 letech pretahla. Vetsi bolest nikdy nezazil.
@verulevrtule No jak vidim tve znalosti (ohledne pretahovani predkozek a obrizky) a komunikacni dovednosti, radeji z me strany diskuzi koncim.
@puhelin To máš asi pravdu, záleží kdo co řekne. Nám třeba dr říkala, že má čas, teď má 4 a nejde to. Když jsem jí to říkala, tak prý to nemáme násilím nutit. Fakt asi záleží na lidech, tisíc lidí, tisíc názoru
@verulevrtule No prave. Dnes je to caste, ze se nechava uplne bez pozornosti. Manzel o tom s nasim pediatrem mluvil a oba se shodli na tom, ze kuzicka by volnejsi byt mela. A i se ted casteji stava, ze kluci (uz i batolata) mivaji pod predkozkou bolestive zanety, protoze ji maji tesnou.
@verulevrtule Jinak pry existuje i mast, ktera pomaha kuzicku povolit.
@puhelin No však malej měl už dvakrát bolestivej zánět, taky bych byla radej, kdyby to měl volnější
@puhelin Fakt? Děkuji, kouknu po ní 😉
Určitě můžeš, klidně i normálně bepanthen, až budeš prevalovat.