Ahojte, nevíte čím to muze být, že mi mé dite porad vstává mezi 5-6h?🤦♀️😅jsou mu 4 roky, pres den nespí už rok i když by to jeste potreboval, nicmene muzu se stavet na hlavu a stejné neusne. Chodí spát v 19h nekdy až v pul 8 a stejné je v 5:30 vzhuru. Poslední dva dny v 5... Párkrát šel spát v 8 večer a vstával treba v 6:15 ale noc byla des... Tak ja už nevím.. Dnes jsem Mela budík v 5 ráno a šel spát v 19h uplne mrtvy, usnul do vteriny.. Proto ho ani nechci víc protahovat. Nikdy moc nepospal, vstavani treba v 7-8h bych spocitala na jedné ruce, ale v 5? To už je na mé moc 😅🤦♀️😭díky za vaše zkušenosti
mám 12letýho kluka a takhle vstával od narození, vydrželo mu to.. o víkendu vydrží tak do 7, když jde spát dýl 🙈
Já ti rozumím 🙈 Syn takhle vstává od miminka (kromě asi půl roku, kdy si v 11 měsících zrušil denní spánek a ráno vstával v sedm). Jsou to skoro čtyři roky a už jsem si docela zvykla 😂 Ale bylo to hrozný... Já jsem sova, usínání před půlnocí moc nezvládám a vstávání v 5 byl pro mě masakr, zvlášť když to naše dítě přes den vlastně nikdy nespalo 🫣
Radu nemám, ale soucítím 😄🍀
Nejstarší dcera už od miminka vstává každý den mezi 5-6 hodinou. Nyní je jí 7 a je to paráda, že jí nemusím ráno tahat z postele, že musí do školy. O víkendech dětem připravím snídani na stůl (buchta apod.), vstávám nejdřív o víkendu o půl 8. I v týdnu je naučená, že než vstanu (v 6 ráno), tak musí být ve svém pokoji. Hraje si tam, nebo má Albi tužku atd.
Nektere deti to tak proste maji. Dcerka mi od 2 let nespala pres den a v noci spala jen mezi 21.h a 6.h ranni. A mela to takhke hodne dlouho, kolem 10 let si posunula vecerku az k 22.h. a vstavala furt rano v 6 i o vikendech. Neudelas nic😅
Taky si myslím, že je to naprosto normální, takovýhle "problém" má spoustu rodičů. 😀 S tím ale nic neuděláš, prostě je tak nastaven. 😀
Co bych za to dala, kdyby mi takhle vstával v 5h syn do školky 😀 . Je to normální, kamarádka má to samé, jen já mám hrozného spáče usne ve 20:30 a vstává v 9h, někdy i později.
Už skoro čtyři roky běžná máme tohle každý den. Teď to povýšila na další level - už skoro 14 dní začala vstávat 4:20 pravidelně. 😀
A jak reaguje pri zmene casu zimni/letni? Preridi se a zase vstava mezi 5-6? nebo ten pul rok vstava o hodinu jinak? Jestli se prizpusobi cislum, co ukazuji hodiny, tak musi byt mozne ho "preridit" i jindy nez v dobe posunu sacu. Ale muselo by se tomu prizpusobit vsechno okolo, chozeni spat, jedeni, osvetleni, nacasovani aktivit... ale cas navic tim neziskas, celkovy pocet prospanych hodin se nenavisi... proste bude vecer dele vzhuru. Pokud ted zacal vstavat driv je taky mozne, ze treba potrebuje uz mene spanku, nebo jste dali na okna svetylka, nebo se tesi na adventni kalendar..
A mě to nepřekvapuje. Pokud jde spát v 19:00 a vstává v 5, tak naspí 10 hodin, což mi přijde úplně oukej. Pokud jde někdy spát v 19:30, potom i tak naspí 9,5 hodiny 🤷🏻♀️
Jak dlouho by jako měl spát? 🤣
@malytlustyhroch nereaguje, spí furt stejne ☺️ale ten adventni Kalendar by mohl hrát roli 🤔
@antoinet no to mi dává smysl, ale urcite nechci aby chodil spát ve 21-22h..to si radeji privstanu 😅🙈
V klidu bude huř. Mladší vstával od miminka v 5, začal chodit do školky a potřebuju aby ráno se starší fungovali o pul 6 je nejde ráno vzbudit, nešlo by to ani v 6. Ale o víkendu, je 5:20 a už jsou oba vzhůru a ptají se kdy už můžou vstáva. 🤣 Ale mě to brzké vstávání u miminka vyhovovalo, jak jsem taky ranní práce a v 9 už jsme měla hotové kolem baráku a vaření a mohla jsem se jim věnovat.
Syn uz je v 1.tride a vstává pořád brzo. Když vstane v 6h,tak je to luxus.... 🙈 Dlouho ted vstával v 5,30h... Ale teď už snad 14 dní se vzbudí v 5j a uz neusne. A večer chodí spát před půl 8 a po půl 8 uz spí.
Někdo je ranní ptáče, někdo sova. Syn 5 a třičtvrtě roku chodí spát kolem 21 a vstává kolem 7-7.30. na školku ok, časem ho budu na školu asi muset budit. O víkendu pouštím pohádky a chrním dál do 9.
Bud rada za vstavani za 5 a 5:30 znam takove co to umi potahnout do pul pate max….
Pokud chodí spát kolem 19h, což je extrémně brzo, tak u 4 letého dítěte holt nemůžeš čekat, že bude spát 12h. Takže to, že vstává kolem 5h je fakt úplně normální. 🙂 jo jsou některý děti, co spí déle, mají větší potřebu spánku, ale jine zase naopak. Stejně jako dospělí. 🙂 Tvoje dítě spí podle mě úplně průměrný počet hodin na jeho věk. 🙂
Takže pokud nechceš, aby večer šel spát později, musíš se s tím smířit. 😀 Každá rodina to má nastaveno jinak, já osobně bych nemohla, aby děti chodily spát tak brzo. Často se kolem 19, v létě 20h teprve vracíme domů. 😀 děti chodí spát kolem 21h, někdy později. 🙂 dcera od roku spí dobře, ta pak klidně spí do osmi i déle (bude mít 4). Ale syn má poruchu spánku a tam je každá noc loterie.
Syn je stejně starý, chodí spát kolem 20.30-21hod a spí většinou do sedmi. Kdyby šel spát v 19 hod, taky vstava v pět. 10 -11 hodin spánku mi přijde v tomto věku úplně normální.
Obě moje děti vstávají mezi 4-5. Můžu se stavět na halvu, ale nic s tím neudělám. Pro mě jako sovu to bylo vždycky dost naprd. Zavedla jsem ráno klid u pohádky ať se u toho aspoň trošku dospím. Teď už jsou naštěstí dost velké, že se ráno obstarají sami a mě nechají spát. 😃
U nás se vstává ve 4, odpolední spánek není. Takže vstávání v 5 je pohoda
S tím se lidi rodí podle mě. Naše třiletá chrápe do 10, ale zase jde taky pozdě spát. Něco za něco …
Tohle je normální stav, naše holky taky takto vstavaly...a vlastně jim to zůstalo dodnes...je jím 6, 9let a vždy od půl 6 straší
Dcera 6 let malokdy spi dele nez do 6 hod
Kdyz byla mensi, vstavala ve 4.45 🙈
Na dovoleny ted klidne v 5.45 a vsechny komplet vzbudi, je v tomhle nesamostatna 🙈🥺😵💫
Proc vam nekterym prijde to, ze usina 4lete dite po 7me hodine extrémně brzo? Me to prijde uplne v pohode, mnohem lepsi nez “hit” nechame dite doma silet, dokud si nerekne a deti strasej do 10.. kde je cas na sebe, notabene na partnera? Samozrejme ze jsou deti co proste neusnou driv .. to je mi jasny :D ale usinat po 7me ve 4 letech mi teda vzbec neprijde nic “extremniho”. U nas treba je jedno v kolik jde starsi spat. V pul 8, nebo v půl 10.. stejne strasi brzo.. uz sem si nejak zvykla. Alespon vstava dobre do skolky a netaham ji placici z postele 🙂
@klika1881 My se podivujeme tomu, že někomu přijde divné, že dítě vstává tak brzy, když každou noc spí minimálně 9,5 hodiny 🤷🏻♀️
Jak dlouho by mělo spát? Tak buď ho uložíme později nebo se nedivím, že vstává ráno brzy.
Nehledě na to, že uložit dítě v 8 večer není šílení, jak píšeš...
Mne teda 9,5h spanku pro 4 lety dite neprijde moc. Moje sestileta vydrzi par dni spat malo, ale kdyz se to nakupi a ma prostor, tak vidim, ze jedna temer 12h noc ji pomuze a mladsi to ma stejne.
Moji chodi obvykle spat mezi 19-19:30. 4 lety usne temer hned, po obede nespi a vstava prumerne tak v 6. 6 leta usina dyl a vstava tak 6:30. Maji to celkem nacasovany na skolku, malokdy nekoho musim budit. O vikendu opruz, ale pro me taky lepsi varianta nez aby tady skakali do 22h, rano nechteli z postele nebo nedejboze nekde vytuhli pres den 😀 podzimni zmena casu byla celkem peklo, ale zase se to porovnalo..
@evina92 to ja nerikam.. v 8 je v pohode 🙂 ja to nemyslim zle. Jen me prekvapil nazor “19:00 je extremne brzo” 🙂 Jinak samozrejme jako chapu.. moje dcerka (3roky) usina v pul 8 a vstava kolem 6te 🙂 a prijde mi to casove v cajku. Ja se jen pozastavila nad nazorem - 19:00 - extremne brzo 🙂
Úplně normální stav,zvyknes si 😀 Mam kluky dvojčata,skoro 6 let a mezi 5 a 6h ranni vstavaji roky :D Běžná záležitost. Jen jsem je naucila, že když už fakt jsou v 5h vzhůru, že všichni ještě ležíme v posteli,mazlime se,povidame,ja u toho ještě dřímám a odpočívám. Uvidíš,jestli se to u vas zmeni,u nas se to nezmenilo. A ani nezmění. Vecer chodi spat v 19.30. Vydrzeli by i do 20h,ale v 19.30 uz chci,aby zavírali oči a abych měla přes den taky chvilku pro sebe, když už rano brzy vstavaji. Ted jsme byli s kamarady na chalupe a kamarádky děti šly spat v 21.30. to ani já nevydržím:D Rano spi do 8.30,ale kamaradka vlastně nemá vůbec čas pro sebe a manžela, mě by to nevyhovovalo. Ji by zase nevyhovoval nas rezim :D Bud se to u vas zmeni nebo si zvyknes. Pretahovat vecer ho podle me nema cenu,nema to žádný účinek..