Jaké to je mít dvě holčičky?

nika110818
20. lis 2023

Ahoj, holky, zajímali by mně vaše pocity a postřehy, jaké to je mít 2 holčičky. My máme doma již 2,5-letou princeznu a dnes nám potvrdili, že v bříšku je druhá. 🙂 Je pro nás samozřejmě nejdůležitější, že miminko je zdravé, pohlaví pro nás nebylo rozhodující, ale přemýšlela jsem nad tím, že by bylo hezké zažít i výchovu a lásku chlapečka. Tak jaké to je se dvěma holkami? ja sama mám bráchu i sestru, takže vím, že v dospělosti je to skvělé na obou frontách. 🙂

veroniquecz
20. lis 2023

@nika110818 za mě super, stejné hračky, stejné zájmy, mohou po sobě dědit….

martinka_33
20. lis 2023

Mam mladsi segru, detstvi super 👍 Naopak holky co mely mladsiho brachu, tak byly v urcitem veku nestastne. V tom urcitem veku je ted moje nejstarsi a brachu moc v lasce nemá, naopak mladsi sestrixku miluje. Jako máma si taky vic rozumim s dcerou nez se synem, on ma klicici zajmy. Ty vyhody syna asi teprve prijdou.

leilinka1234
20. lis 2023

Hrozně jsem si přála dvě děti stejného pohlaví. Splnilo se mi a mám dvě holky. Je to boží ❤️❤️ máme je od sebe 2r a 8 měsíců. Relativně stejné zájmy, dědí oblečení, a to je fakt úspora (snad mladší bude chtít dědit ještě nějaký ten rok 🙏😃), rozumí si, vyhrají si... Celkově jsem moc ráda, že se mi mé přání splnilo. O chlapečka se neplánujeme pokoušet 😊

handulkak
20. lis 2023

Mám tři holky.
Přála jsem si alespoň jednoho kluka, ale jsem rada, ze to jsou holky a ne mix 😅🙈
Je to super. Vyhrají si.

landylu
20. lis 2023

Parádní 🙂 já si přála hočičku 9.1.2005 a pak druhou holčičku 4.1.2007 a třetí mi bylo jedno a máme 3 holky 😀D. třetí je 20.8.2012.Manželovi jsem ale přála to třetí kluka.
Holky po sobě dětí, lépe si vyhrajou. Volám na ně " holky".... už jsme si žili svůj pohodový život s velkými dětmi a ted buch je mi 43 a čekáme další 9.1. 2024. do 20tt to byla "jasná" holčička ale pak 100% kluk. Tak jsem štasná že manžel bude mít aj syna🙂

lovemusicsun
20. lis 2023

Mám dvě holky dva roky od sebe a za žádnýho kluka bych je nevyměnila. Když se měla narodit první, tak jsme si říkali, že kluk by byl fajn. U druhé dcery už jsme si přáli druhou holčičku. Jsou z nich prima ségry, nemusíme řešit co je klučičí a holčičí, dědí po sobě oblečení a fakt si spolu pěkně vyhrajou. Já mám mladšího bráchu a žádná hitparáda to není.

tinaprofi
20. lis 2023

Je to bomba 🙂) zacnou se mlatit jako kone, kdyz si zacnou sahat na veci, musis je ubezpecovat, ze je samozrejme milujes obe stejne, zatimco se zacnou vyvijet kazda jinym smerem a ty ses ten koci, kterej drzi ten shit pohromade 🙂)) jo mit holky je super ❤️😁

lauriak
20. lis 2023

Ja som si priala dve deti rovnakeho pohlavia pretoze, mam brata a nikdy sme si ako deti moc nerozumeli. A zavidela som kamoskam co maju sestry. A splnilo sa mi to - mam dve holky a je to bozi. Su partacky, vyhraju sa, dedia oblecenie a hracky, maju rovnake zaujmy. A fakt sa zboznuju oproti inym rodinam co maju kombinaciu holka, kluk. Manzela mi je trochu luto, ze nema toho syna ale co sa da robit. On sam o tretom nechce ani pocut tak asi je spokojny tiez ☺️

reeeza
20. lis 2023

Já myslím že super, jsem ze tří sester 🙂
Ale můžou se dost hádat o lásku a pozornost rodičů a brát se jako vzájemná konkurence.
To ale prý bývá častěji když je věkový rozdíl max 2 roky.
Jo a tatínek ať se připraví že mu z toho ženského prostředí někdy bude solidně hrabat ( hlavně až budou starší) 😂😁

natysnovec
20. lis 2023

Super ♥️♥️

neomenia
20. lis 2023

Mám holku, která je o 5 let starší než kluk. No, moc si nevyraji, ale to jsem ani nečekala. ALE, ta láska chlapečka je opravdová, divoká a obrovská. Bezprostřední a bezpodmínečná. Každý den mi opakuje Maminko, já tě tak miluju a Maminko, ty jsi nejlepší. A je hooodne mazlivý. Je to krásné, zažít obojí . Ale nepochybně je i krásné mít dvě holčičky. Byla bych hrdá za obojí ❤️

alubif
20. lis 2023

Půjdu proti proudu. Já jsem ráda, že mám od každého jedno. Mám ségru o trochu mladsi než já a nikdy jsme si moc nerozuměli, vždycky jsem si přála bráchu. Navíc naši nás oblikaly jako dvojčata , protože jsme si prý podobné a já to z duše nenáviděla už jako malé dite. Vždycky když vidím sestry oblečené stejně, je mi z toho uzko a je mi (té starší ) líto.

violass
20. lis 2023

V pubertě si půjčují oblečení.

konidana
20. lis 2023

@martinka_33 jj prijde🙂 zatim mne teda neprerostl, ale uz nekdy po 10.roce ma silu stejnou, a ted mnohem vetsi nez ja, takze to je hlavni nosic, a ze je sikovny tak i domaci kutil. Sam si opravi lampicku a vymeni vypinac, privrta policku, poladi telefon nebo pocitac, atd., ale instalatera delam teda furt ja (cistit ucpany sifony segry vlasama prej nebude) 😅

konidana
20. lis 2023

@nika110818 kluk a holka 2r.od sebe se od te doby, co mladsi lezl rezali a hadali az do puberty, tzn tak 12 let😅. Jako umeli i spolupracovat na vlastnich zajmech a vyhrat si, ale to ostatni bylo hoooodne narocny. Pak uz to nejak potichu ustalo a spis si jdou z cesty.

ondul
20. lis 2023

Já mám tedy staršího kluka a mladší holčičku, ale tak nějak nevím proč jsem automaticky počítala, že druhé se narodí taky jako kluk. A vlastně jsem byla ráda, protože jsem věděla jak na to a byla sem si víc jistá v kramflecích. A ona to holčička! Musim říct, že to je uplně uplně jiné. Každý jsou dost stereotyp svého pohlaví - kluk plnej testosteronu, auta, dinosauři, vlaky, mlácení kladivem a je potřeba mraky a mraky fyzické aktivity. Holčička je vyloženě panenková, česací a pastelková :D. Oboje má do sebe a asi bych chtěla zažít všecky varianty :D

zuzaaaaa
20. lis 2023

Mame 6 letou a skoro 1,5 a jelikoz jsem touzila po dvou pipkach, tak je to super.

verunka15
20. lis 2023

Ono i hodně záleží co sis v duchu přála. Já měla to největší štěstí na světě že jsem měla vysněné holčičky a mám je🙏🙏🙏sama si kluka neumím vůbec představit. A je to paráda, stejne hračky, zájmy....

leilinka1234
20. lis 2023

@alubif tak zrovna naše holky se stejně oblékají naprosto dobrovolně a líbí se jim to. Dokonce už mi xkrát říkaly, že by chtěly být dvojčata 😊 domlouvají se, co si vezmou na sebe. Už to dlouho trvat nebude, je mi to jasný. Ale snažím se jim to dopřát, dokud to jde a chtějí.

nika110818
autor
20. lis 2023

Moc vam vsem dekuji za nazor. 😊 doufam, ze holky budou mit hezky vztah a hezky si to spolu uzijeme. Tak nejak vevnitr jsem touzila poznat i tu lasku a vychovu chlapecka, ale je pro mne dulezitejsi, aby meli hezky vztah deti nez abych si ja splnila nejakou predstavu, ktera ve finale muze byt v realite uplne jina. 😊 a jak jsem psala, zdravi je nejdulezitejsi. 😊

martinka_33
20. lis 2023

@konidana mazlivější je než jeho ségra to je pravda.

konidana
20. lis 2023

@martinka_33 jj to taky🙂

veronicka89
20. lis 2023

@violass tomu neveris ne 🤣🙈

lauriak
21. lis 2023

@leilinka1234 u nas to same. Schvalne si pytaju kupit rovnake veci a potom sa spolu ladia ☺️

lauriak
21. lis 2023

@nika110818 rovnake pohlavie je lepsie pre surodencov a rozne pre rodicov. Ale hlavne je zdravie ☺️ A mozno si toho chlapecka este poridite do tretice 😉

nika110818
autor
21. lis 2023

@lauriak to nevylucuji, neumim si uplne predstavit, ze uz bych to vse nadherne v tehotenstvi a s miminkem jeste potreti nezazila. Ale posledni dva tydny jsme si pravdepodobne kvuli chybe lekare prosli peklem, takze jsem z toho tak vycerpana, ze nevim, jestli bych to jeste dala potreti. Ale cas je mocny lekar a dej se vule Bozi. 😊

irmamala
21. lis 2023

Strašně jsem si přála dvě dcery brzy po sobě a ty mám. Vyrostla jsem mezi samýma klukama a proto asi tak miluju holčičí svět. Ta jejich fantazie hrát si "na něco", jednorožci, třpytky.... 🙂 Vždy si spolu krásně vyhrály, mají stejné zájmy, dělají stejné kroužky, mají stejné přátelé. Věřím, doufám, že tu pro sebe budou po celý život. Teď čekáme třetí a bude to kluk a abych řekla pravdu, nějak si na to nemůžu zvyknout 🙂

alubif
21. lis 2023

@irmamala uvidíš, že mít chlapecká je něco úplně jiného i ta láska k němu je malinko jiná. Vsadím se, že to bude tvůj nunanek. Navíc jak bude vyrůstat v holcicim světě, bude si umět hrát i s holčičkama a nebude to takový ten machisticky svět jako když má člověk dva kluky nebo staršího kluka.

teate
21. lis 2023

@nika110818 Je to fajn. Mají podobný hlavní zájmy, dědí věci na sebe, půjčují si věci na sebe. Kolikrát jsou i hodiny samy v pokojíčku a češou si vzájemně vlasy a “líčí se”. Mají od sebe ale jen 1 rok a 9 měsíců. Já chtěla vždy kluka, už prvního. Ale co už, tohle s dvěma frnďulema je taky moc prima. 🤩😅 Ono když to nepoznáš, tak nevím o co tzv. přicházíš. Vezmeš to jako fakt a budeš spokojená, protože je to fakt v mnoha ohledech jednodušší - pro mě nejvíc asi s oblečením. A do budoucna nemusím jedno dítě nechávat v šatně u bazénu. 🤣 Odpadají nám tu hromady aut, dinosaurů, stříleček, pistolí a vojáčků. I když pár jich samozřejmě taky máme. 🙂 Holky, vymýšlím si, co můžu. 😅

izz76
22. lis 2023

@nika110818 Mám dvě dcery,sice s velkým věkovým rozdílem, takže společně hraní nehrozilo😃 Ale jsem šťastná,ze mám dcery,holčičí svět je mě baví a vůbec si neumím představit co bych si počala s klukem😃 Jediné co mi trochu vadí, ze namam dcery 3.🙂