Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaký máte názor na nošení krátkých triček u holek v 10 letech. Dcera mě teď přemlouvání abych ji nějaké to triko koupila, ale já jsem proti. Přijde mi to moc vyzývavé , aby v 10 letech chodila s odhaleným pupinkem. Co vy si o tom myslíte vy ?
Dcera začala v 11, koupila jí ho babička po tají 🙂 Nyní 12. Mám podmínku, že nesmí být MOC krátké, a když je to nevhodný, tak musí mít po ruce mikinu. Ale zjistila jsem od bratra co na škole kam dochází učí, že je to uplně běžný, že oni s tím nic nezmůžou.
Takže přímá odpověď ano, už dovoluji. Kupujeme v New Yorkeru. Má na to hlavně i postavu, na to bych přihlédla. A aby nebylo až vysloveně pod prsa.
** a dovolila bych v těch 10 😉
@leni92
a kdyz ma bikini tak ti to nevadi?
Nosí už cca od 9 let, ale nemá to dovolené do školy. Prostě v létě na výlet, nebo na zmrzku když jde, ale do školy nechci aby to nosila.
prijde mi to uplne normalni
Do školy mi to taky moc nesedí, hlavně třeba teď je ještě pořád i celkem zima. Když ve třídě sedí a nehýbe se, tak se moc nezahřeje.
Teď by mi to vadilo kvůli zimě. Jinak až bude teplo, tak proč ne, ale asi to chce na to mít postavu.
Nevadí. Respektive i kdyby mi to vadilo, tak prd zmůžu. Já už to oblečení dětem tak od 8L nekecám. Teď od 10 už jim ani sama bez nich oblečení nekupuju. Ale pravda, ony samy vědí, že v zimě ta krátká trika oukej nejsou, takže to si braly ty krátká delší, ale jako jinak prostě matka vůbec už nemá žádné právo na názor. Neřeším. Zasáhla bych ve chvíli, kdyby šly jak hastroši.
Do školy asi ne, ale na léto ven bych problém neměla. Když sem byla v tom věku, tak taky frčely bokovky a krátká trička, takže cele břicho hole a nosily sme to taky :D a to sem měla mámu dost puritanskou.
zrovna dneska sem prosla kolem supiny zacek, ty co mely ploche bricha je meli no :D me to nevadi, neprijde mi to nejak extra vyzyvave pokud to neni uplne pod prsa...jinak za nas v 90 to frcelo taky, ale me byla zima a neprislo mi to jako naky uplne pohodlny..spoluzacka co je nosila porad, si zpusobila problemy s mocakem a ma je dodnes..
Nevadí mi to, ale musí mít na to postavu a musí být teplo.
Dcera 8let a nosí je....když je teplo, tak mi to nevadí, pracuji ve škole a nosí to každá druhá snad, když na to ta holčina postavu má, tak proč ne
@leni92 nevadilo by mi to akorát bych jí řekla ať si to raději nechá na léto, protože přeci jen teď je počasí stále ještě takové ošemetné 🙂
Co mě spíš tedy zaráží jsou komentáře typu "když na to má postavu, tak klidně..." ....a když nemá, tak co? Má chodit v pytli nebo? 🙄 Pokud vy, co to píšete, své dcery učíte, že tamto a tohle nemůžou nosit, protože na to nemají postavu, tak se z toho kolotoče bodyshamingu a určování hodnoty člověka na základě postavy opravdu nikdy nevyhrabeme.
Holky,co jste za rocniky? Tahle moda se vraci,ja tak na zakladce a kousek stredni taky chodila. Nebylo mi tedy 10,ale 12 nebo 13 a dale...
@aneta15
To jako vazne?Holky nesmi nosit kratke tricka protoze s klukama mlati hormony?
Vzdyt to je stejne jako by rekli,ze si obet znasilneni za to muze sama protoze nosi kratke sukne.Neuveritelny pristup v 21.stoleti v Evrope.
Je to pro mě volnočasové oblečení jako třeba legíny, tepláky nebo šortky. Do školy ne, beru to jako součást výchovy, že každé prostředí si žádá svoje
@hasara33 když na to postavu nemá, tak chodit v pytli nemusí, ale v oblečení, které zvýrazní její jiné přednosti. Ano, opravdu myslím, ze pokud má kolem pasu pneumatiku, tak toto není vhodný kousek pro ni. A ano, nenechala bych ji v tom chodit, kdyby to na její postavu nesedělo, nejsem zastánce bezbřehého sebevědomí v každé situaci.
@pabka
Taky nechapu holky,ktere maji michelin ale nosi kratke tricka a leginy k tomu
No já se tomu omezení nedivím, když vidím co od nás ze školy vychází, tak to ti kluci mají fakt těžký (-:
@zelenaesmolda a co se třeba starat o sebe a ne o to, co kdo má na sobě? 🙄
@hasara33 jistě, každý má právo. Ale stále říkám, že soudnoust není na škodu. A dá se to podat i normálně. Protože když si jak prase v deseti letech, jsi jako prase i ve dvaceti a být obézní nebo anorektická je obojí na hovno. Kamarádka měla při 160 cm přes 120 kilo a víš, co mě zpětně řekla? Že se tak neviděla. Že je prostě tlustá jak prase. A vlastně byla ještě uražená, když ji v nemocnici na férovku řekli, že je prostě tlustá a má se sebou urychleně začít něco dělat. Ono utváření osobnosti a všechno okolo co je teď děsně moderní a nesmíš nikomu do ničeho kecat mě jako úplně nebere.
Krátké tričko do školy bych na ZŠ nedovolila, škola má být slušná. Venku v létě klidně, ale do školy v čistém, slušném, trička bez sprostých nápisů a obrázků, bez holých zad a kraťasy aspoň do půlky stehen.
@mollyweasley
A na skolni plavani v neoprenu
Nosí, chodí tak. Mě to nevadí.