Holky, dcera je prvním rokem ve škole a mě by zajímalo,zda dáváte učitelům dárek na konci roku?za nás se nosila jen kytka, že....Ale ted na mě začínají furt vyskakovat dárky pro učitelé a já nevím zda něco pořídit...nechci aby vypadala, že podlézá a zároveň nechci,aby ji to nebylo líto,kdyby ostatní nesli(ona je v těchto ohledech, taková litostivejsi).
Naši ponesou jen kytku. Nejsem zastáncem darů pro učitele a předhánění se kdo donese lepší. Pro ně je to dítě stejně jedno z mnoha.. Ale když se dceři měnila učitelka, napsala jsem té původní poděkování za práci a ta to jak ty děti vypiplala a myslím že toto udělalo dojem.
Dárky ? Proč vždyť jsou za to placení aby učili. Ano poděkování formou čokolády či květinou stačí.
Určitě nebude vypadat, že podlézá, většina dětí nese květinu nebo maličkost (někteří obojí). Samozřejmě za předpokladu, že mají učitelku rády.
Dávám drobnost. Kytku by v autobuse asi zničili. I když gymplak letos má školu v dochozi vzdálenosti. Ale nejsem schopná řešit kytky ráno,a kupovat den předem se mi nechce. Takže dáváme čaje, plody v čokoládě, ozdobné bločky..
Dva roky jsem byla AP a vždycky jsem měla velkou radost,když si rodiče vzpomněli i na mě ( já taky dávám třídní i asistentce). Letos poslední měsíce učím,ale nejsem třídní, takže asi půjdu s prázdnou. Nevadí, nepracuju kvůli pozornostem na konci roku, ale potěší to a zahřeje. Na druhou stranu jsme obě,učitelka i já dávaly vždy dárečky dětem před vysvědčením, i na vánoce.
Letos řešíme také poprvé. Zatím jsem nakloněna jedlému dárku a váhám, jestli k tomu i malou kytičku - na jedné straně mi přijde hezká, na druhé když si prave vzpomenu, jak pak chudinky učitelky za nás odcházely ověšené 🙂. Jsem zastánce dárku nebo kytky, ale beru to spíš jako pozornost, ne jako předhánění se, kdo dá lepší dárek.
Jsem sice AP, ale vždy dopředu hlásím, že žádné kytky, hned po vysvědčení jedeme pryč a nechci to rozdávat po sousedech. O.K. jsou jedlé dárky formou čokolád (často je stejně necháváme ve sborovně na nervy,nebo jako ceny v soutěžích během výuky, porcované čaje jsou také fajn.. zkrátka takové praktičtější věci.
Tak samozřejmě jsem ani neměla v plánu nějaký dráhy dárek,ale aby prostě nešla jem s kytkou a nebylo ji pak líto, tě ostatní nesli třeba i dárek,ale vidím to tedy asi jen na tu kytku a max nějakou čokoládu?🙂
@veru181 někdo chudinky, někdo má radost. Já třeba hned po vysvědčení nikdy neodjizdim. Navíc kromě toho, že učitelka dala pár kytek mně,jsme dávaly i naší paní uklizecce a kuchařkam. Jo a první rok jsem nějakou kytku dala babičce na hrob. Ona mě hodně podporovala,abych dělala,co mě bude bavit.
Super dárek byla třeba poukázka do knihkupectví, do DM, víno, šampus, čaj,který byl fajn v létě jako ledový, praktické věci jako bločky, prupisky.. Dáváme si dárky i s třídními, vloni jsem dávala ručně šitou taštičku a v ní set fixu na tabuli.
Holky a ve školce jste dávaly? Malý letos chodí prvně a já vůbec nevím, ve třídě mají dvě učitelky a dvě asistentky.
@kamino myslím, že v TOP seznamu budou hrnečky "nejlepší učitelka", trička s fotkami dětí, apod. 🙂
@zvalentova Jo, těch je ve sborovně taky slušná sbírka a trička naštěstí u nás nefrčí 🙂
Nedavam a sama pani ucitelka nas hned pri nastupu do 1 .tridy upozornovala,at deti nenosi zadne darky ,zadne bonbony nic,pouze mensi kvetinu,pokud uz neco chteji dat.....
Ne neudávají a ani my jsme nedávali a neznám nikoho kdo by dával. U kámošky ve třídě je 29 děti a jen jeden dal dárek. Ale to je taková vlezdobprdelka.
Dostávám pravidelně od dětí bonboniery, čaje, svíčky, oříšky, květiny samozřejmě taky, dostala jsem od rodičů i víno a jednou dokonce poukázku na masáž, což mě teda hodně překvapilo. Vždycky mě to samozřejmě potěší, za sebe preferuju nejvíc jedlé drobnosti. Sama ve školce dávám paním učitelkám dárky, protože mají s dětmi opravdu krásný vztah, dělají pro ně úžasné akce, často i nad rámec pracovní doby, a já to tak prostě mám, že jim za to chci poděkovat.Dávala jsem poukázku do kavárny na kávu a dortík a loni poukázku do jednoho obchůdku s různými lahůdkami.
Jsem dárkový typ. Dávám na Vánoce i na konec roku, ve školce ucitelkám i AP, na odchodnou i provozním. Ve škole učitelce, AP, družinářce, na konci roku třeba ženským do jídelny. Dávám učitelce do ZUŠ i trenérce ve sportu. A proč? Protože proč ne? Starají se o moje děti často nad rámec své pracovní povinnosti, mají na ně velký vliv. Mě ta čokoláda pro kuchařky nezabije, ale pro ně je to velké poděkování. Čaj pro trenérka stojí pár korun, ale ten pocit, že jsem si na ni vzpomněla, je moc příjemný.
Ve školce jsem dávala dárky větší, přece jenom s dětmi tam jsou učitelky opravdu celý den, proč jim nepoděkovat za svoji spokojenost. A ne, opravdu to nejde srovnat s paní pokladní, která přece taky dostává plat, ale žádné dárky...
@mollyweasley Mám to úplně stejně. Mame ve škole super lidi, já to teď řeším vzdy velkou Mersi pro učitelku a male pro AP(syn je bez podpory, ale vím, že funguje skvěle pro celou třídu) jednu pro uklízečky a jednu pro kuchařky. Dokud chodil do družiny, tak i tam. A opravdu to dělám ráda, co pracují ve škole, tak dvojnásob, když vím, co vše za tím je..
Jen kytičku většinou nějakou v kvetinacku (orchidejka) vždycky ji vybírá dcera má dvě oblíbené učitelky a ty jsou řádně v pololetí a na konci roku odměněny 😂
Tak my dáváme jenom nějakou čokoládu nebo oříšky. Žádné drahé dárečky.
@kacka1994 a my dali p. uč. do její oblíbené kavárny. Za nás lepší než dvacátá kytka 🤷♀️
@mollyweasley mám to stejně. Teď jsem i byla za trenérkou po závodech a osobně jsem jí děkovala. Je skvělá, děti jí milují a k tomu je pozvedla letos k úžasným výkonům.
@fifina86 me to proste prijde uz skoro jako penize 🙂 jako jasne, vsechno to stoji penize :D ale prijmout poukazku od zaka by mi bylo proste neprijemne, ale treba nekomu jinemu ne 🙂 asi treba jo na konci roku od vsech dohromady, kdyz bych se loucila 🙂 Me potesilo i tech 20kytek, bonboniera, kterou nejim, nebo caj, ktery nepiju 🙂 Je to proste podekovani od rodicu/deti, ma to za me prinest radost, nemusi to byt nutne uzitecne. Ja se snazim pani ucitelky obdarovat tak, aby to vyuzily, ale porad to beru jako podekovani od sebe a ditete s to dite moc nepochopi, co nese v obalce navic 🙂
Mozna bych to videla jinak treba pro trenerku, ktera to dela ve svem volnu s minimalni odmenou 🙂
@pampelina18 a je myšleno jako dárek? Nebo jen kytka? Dávali jsme jen kytku a letos budeme dávat dárek ptz odchází že školky do školy...jinak něco pro ucitelku je samozřejmostí, ve škole určitě
@fire85 ani kytka ani dárky
Starší jde do školy až v září, takže budeme řešit za rok, ale pokud bude ve škole spokojená i dcera i já, určitě něco koupíme. Ve školce kupuju k Vánocům a na konec roku, letos se domlouváme na větším společném dárku s ostatními rodiči předškoláků (smíšená třída). Fakt neberu názor nekupovat nic, však dostávají plat - určitě jsou i učitelky, co pracují jen co musí, určitě ale je hromada těch, co s dětmi opravdu pracují, motivují je, jsou tam pro ně. A nevidím důvod nepoděkovat 🙂
Dávala jsem i ve škole, včetně Vánoc .. kytku nedávám , protože pak se to rozdává po skole nebo nosí na hřbitov . Takže dárky nosí poukázku do dm , kde pracuji, a vím, že tam učitelky chodí nakupovat ,nebo sypané čaje (učitelka je milovnice čajů ) , čokoládky , jednou jsem dělala i balíček sušeného ovoce , džemy , atd..
Dej dle svého pocitu. My někdy dáváme klasiku kytku+čokošku nějakou. Ale třeba loni nesly děti ochucený med+kytičku a rok předtím holka nesla učitelce "košík", kde měla dva háčkované jednorožce (líbil se ji dcerky a že by ráda pro vnučky. Chtěla je platit, ale nedělám na kšeft, tak jsem to využila na konec roku 😅), k tomu propisku na opravování písemek a malou čokošku.
Určitě není povinnost dávat nic, je to na rozhodnutí každého 🙂
Já teda vymýšlím dárečky pro všechny tety, učitelky, asistentky, ve školce i kuchařku a uklízečku, protože ta naše školka je fakt jak rodina (jednotřídka), všechny ty ženský děti milují a moje děti teda nerozlišujou, že někdo je učitelka a měla by dostat a jiná "teta" ne. Mně to nevadí, většinou dávám kytku ze zahrady a nějaké zavařeniny apod., vlastní výroba. Na Vánoce taky. A já na konci roku taky od skoro všech dětí něco dostanu a jak tu už bylo řečeno, vůbec nejde o to dostat něco hmotného, ale že děti či rodiče oceňují to, co člověk dělá. Případně opravdu přemýšlí nad tím,co konkrétnímu učiteli udělá skutečně radost, a může to být i blbina. Ale my jsme malá škola a vztahy bývají velmi nadstandardní, takže se to asi nedá aplikovat obecně.
Mladší syn je v první třídě dárek pro paní učitelku po nese jen takový menší symbolicky, jako poděkování za její práci a ohleduplnost k jeho zdravotnimu stavu, protože od druhé třídy bude mít jinou paní učitelku. Starší syn ponese jen kytku , protože paní učitelku by měli mít až do deváté třídy.