Ahoj holky. Vím, že nemohu čekat rady aniž by přišlo něco negativního.s tim počítam.ale jsem zoufalá. Můj přítel mě po roce a půl poprvé uhodil. Ja mu to vrátila a on mi dal další. Pak toho litoval a omlouval se, slibuje, že už se to nestane,že měl jen těžké období a já ho maximálně vytočila. Vím,že dokážu být hnusná a jsem třeba na ránu,ale to ho přeci neomlouvá, že to opravdu udělal. Obhajuje se tím , že mě upozorňoval, že pokud toho nenecham tak mi praští. Měl mě raději vyhodit nebo odejít a ne praštit.
Můj dotaz zní: má některá z vás zkušenost,že ji muž jednou uhodil a už to OPRAVDU nikdy neudělal jak slíbil?nebo teď se teď budu bát pokaždé když zvýší hlad. Vyhodila jsem ho a teď přemýšlím, zda mu odpustit vzít ho zpěta dát druhou šanci.
Tak to vas chci videt za nejaky cas, kdyz se mydlite po roce a pul vztahu.. Mimochodem, jakekoliv nasili ve vztahu vztah konci. Lidi co se miluji se nemlati, ani si nevyhrozuji, ani si nenadavaji. Tohle je zcela mimo, nebo jestli mas k tomuto benevolenci, tak mas dost pokriveny pohled na vztah muze a zeny. Mimochodem pri vsi ucte, rozhodne nikomu nevracej facku, presto ze te to vyprovokuje.
Mě vzal jednou pod krkem kvůli neumytému nádobí po obědě. Sice si uvědomil, co udělal, nikdy o tom nechtěl mluvit, ale vztah šel stejně do háje, psychická agrese tam byla pořád. Byla to moje první zkušenost s nějakou formou násilí a když jsem si to srovnala v hlavě, tak kdyby na mě někdy jednou chlap sáhnul (ve smyslu násilí), okamžitě by letěl.
@kacentina Tak tady není co řešit, kdo je schopný jednou uhodit, uhodí zase. Mohl bouchnout do stolu nebo dveřmi, ale vybral si tebe. A když bude vědět, že mu to prošlo, příště to může být horší. Já svému synovi vždy zdůrazňuji, že mu odpustím všechno, jen kdyby sáhl na svojí holku tak u mě končí. ( naštěstí máme skvělou nevěstu a syn snad není po svém tatínkovi). Takže asi tak. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by to po jiné hádce ustál a neuhodil.
Holky já měla celý život také stejný nazor.jednou mě muž uhodí a poletí a ještě ho udám. A ejhle.prvni facka a vše je jinak.sice jsem od něj odešla, ale neudála ho a váhám,zda odpustit. Spíše mě zajímá, zda někdo zažil, že to bylo vážně jednou a pak už nikdy. Nechci tady zda zůstat či ne .to stejně žádná zvas za mne nerozhodne děkuji za vaše nazory
@kacentina jakmile chlap uhodí jednou,udělá to zase.Bohuzel mám zkušenost s tímto případem ,sliny že už nikdy že byl ve stresu a pak sestra po posledním napadení skončila i se synem v nemocnici na týdenním pobytu jak byly zmasakrováni ☹ Takže sliby že už to nikdy neudělá jsou blbost...
Myslím si, že bys mu měla odpustit, až to půjde, sama v sobě, tak nějak pro svůj vnitřní klid. Ale v žádném případě se k němu nevracet, protože kdo praští jednou, udělá to zas a bude se to stupňovat
@kacentina jenze to, ze ti dal facku neni na udani. To by te musel zmlatit. Ovsem na povazenou to je. A jestli to udela zas? Ja vim, ze se ti tu nechce verit, ale udela. Zrovna sousedi nad nama tam je to jak na bezicim pase. On ai vynuti sex, ona nechce, on ji flakne, ona jemu, on ji to vrati, ona utece k sousedce, tam se ozere a pak v noci naha po silnici jde zpatky dom za nim. Nebo se probehne po silnici a utece od nej. Nebo ho vyhazuje a bere na milost. To je takovy ever green. Parkrat u nich policie byla, ale ona to resit nechce.
Fakt se obhajuje tím, že tě varoval, že když toho nenecháš, tak tě praští? A příště se bude obhajovat tím, že tě přece varoval, že když nebude uklizeno, že tě praští? A nebo že tě varoval, že když se na něj blbě podíváš, že tě praští? Nevěřím, že se to nebude opakovat.
Já si zase nic nenechám libit
Mela jsem agresivniho expritele, neuhodil me, ale vzdy k tomu chybela jen spetka, skoncil u me po tom, co dal pesti do zdi maly kousek od me hlavy. Pred nim jsem mela manzela (o 17 let starsi), ted exmanzel a zaroven i super kamarad. Ten mel zase prede mnou agresivni manzelku ( ano, ja byla jeho druha zena) ta, kdyz se opila se po nem sapala, do dnes ma od ni jizvy ze skrabancu a jindy po nem hodila vysavac, primo na zada ten tezky neptun, malem mu prerazila pater, to bylo jedine, kdy ji on dal facku. A to spolu byli celkem 19 let, ovsem hlavne kvuli detem. Muj exmanzel me zna od mych 5 let, byl totiz kolegou meho taty a bydlel s rodinou i ve stejne ulici jako my, tudiz tyto informace z jejich souziti vim nejen od nej. A ze je jeho prvni zena agresvni mrcha jsem sama mela moznost se presvedcit na vlastni kuzi, kdyz se me pokzsila zabit. Tito agresivni jedinci, at muzi nebo zeny by se meli psychatricky lecit. Nikdo nema pravo svou druzku nebo druha uhodit.
@kacentina Osobni zkusenost nemam, ale moje matka se takto nechala mlatit 9 let. Vudy je to poprve. Boze co ten se nasliboval. Jednou jsem na nej volala PCR. Kdyby me chlap prastil, pkamzite jdu od nej. Udela to zase a neverim ze ne
Určitě to udělá zas. Vzdycky to udela. A ze argumentuje tim, zes ho vytocila? To vůbec neřeš. Odejdi, bude hůř.
@kacentina ja se s chlapem tehdy kvuli facce rozesla, okamzite. Byli jsme od sebe pres pul roku, pak jsme se dali zas dohromady. Bylo to pro nej takovy trauma ten rozchod, ze od ty doby na me ruku nevztahnul. A ze obcas umim pekne vysirat. Jsme spolu uz 17 let, 15 let od ty půlroční pauzy.
@kacentina Udela to zas. Vubec nechapu, ze se na neco takoveho muzes ptat. Nasili do vutahu nepatri. A nepazri do nej ani vyhruzky, takze ja silne doporucuji dat sbohem a satecek.
Junak me partner uhodil, kopl me do bricha. Moc litoval, bylo mi 20, nechala jsem se ukecat, byt jsem nikdy nevyrustala v nasilnem prostredi a nesnasim to. Asi za 3 mesice mi dal pesti. A od te doby uz jsem ho nevidela. Je to 16 let.
Udela to znovu, osobni zkusenosti.
@kacentina bylo to jednou , pak jsme se v tom nějak placali několik let (nebil mne, ale bylo to hodně náročné obdobi, sem tam asi i neco prilitlo ,nebo jen naznak , jakože 1x nebo 2x za rok) Nakonec jsem si pomocí psychoterapie dala do kupy své sebevědomí a od té doby dobrý. už si nedovolí, vše převedem do vtipu...
Kolegine v práci dostala od manžela facku loni na podzim.Pan byl ozralej a druhý den se moc omlouval.Asi dva měsíce s nim vůbec nemluvila,ale kvůli dětem s ním zůstala a zatím je klid...tak jsem zvědavá jak to bude dál....
Myslím si, že udělal jednou, udělá zas. Vůbec si myslím , že nadávky a facku (natož něco horšího) do vztahu nepatří, to prostě svědčí o kvalitě toho vztahu. Pravdou je, že bývalý ode mě jednou facku dostal, když se opil, zapomněl si klíče a lezl ožralý balkonem domů , vzbudil půl baráku a ještě byl sprostý na sousedku. Ale i tak mě to dodnes mrzí, neměla jsem právo ho uhodit. Každopádně já bych to znovu nezopakovala. Takže je na tobě, jestli vážně věříš tomu, že už to neudělá. A pokud ano, tak plán je jasný.
Me se to stalo, že mě uhodil jen jednou! A letěl, nechtěla jsem čekat na to, jestli to udělá či neudělá znovu!
Věřím tomu, že pokud ti jednou flakne (a tobě flakl 2x!),udělá to zas a bude se to stupňovat.
@kacentina Mně na tom přijde nejhorší to, že si byl plně vědom toho, co dělá, upozornil tě na to, neudělal to v afektu, protože mu ruply nervy. Naplánoval si, že pokud nezareaguješ, tak jak on požaduje, tak ti jednu flákne. A to že to nepovažuje za chybu, ale že si to tím snaží obhájit, to je vrchol.
@kacentina neptej se na věci, na které znáš odpověď sama v hloubi duše. Bylo to přes čáru a s největší pravděpodobní se to bude opakovat nebo stupňovat. Nejde to omluvit, pokud se ho zbavíš, tak až to přebolí, možná mu jednou odpustíš.
Já mám zkušenost, že nezůstalo jen u jednou..
Já teda půjdu trochu proti proudu, byť sama žádnou takovou zkušenost nemám. Já si teda umím představit, že když se fakt ženská chová jak kráva, hysterčí a není k zastavení, že chlap nenajde jiné východisko, než jí jednu plácnout. Ono taky je rozdíl, jak tě uhodil. Jestli to byla takovej ten facoš, že se spíš lekneš, než že by to bolelo, nebo ti dal regulérně pěstí. Jako taky asi každá z nás dala někdy dítěti přes zadek a neřekly byste o sobě, že bijete děti, protože je rozdíl, když vám rupnou nervy a vy se po dítěti oženete, než když ho cíleně jdete zmastit. Mám kamarádku, oba jsou super, inteligentní lidé, ale jsou to hrozní raplové. Jsou pořád v sobě, hádají se i dost sprostě, ale přitom se mají hrozně rádi a jsou spolu šťastní. Zkrátka taková klasická itálie přes den a večer hupsnou do postele a láska až do rána.... Takže tohle si musíš zhodnotit sama, jaký je váš vztah, jaký je on člověk. Ale já bych teda neřekla, dal mi v hádce facku, okamžitě od něj odcházím, protože je to násilník. Když si vzpomenu kolikrát já jsem se chovala jako úplná pitcha, tak se divím, že jsem ještě nikdy neodstala 😀
Pokud tě upozornil, že tě uhodí a udělal to, NEBYLO to v afektu a udělá to znovu. Ex se taky vždycky omlouval... a? Vždy to udělal znovu. Nebrala bych ho zpět. Kdysi ano, dnes už ne, protože vím, co to se ženou dokáže a že to za to nestojí. Já sama sobě už stojím za víc, než za to, abych se někoho bála, že mi jednu vrazí. To přeci není k žití.
A nesouhlasím ani s tím, že když je žena hysterická, jednu "zaslouží", aby se uklidnila. To je jako strkat děti pod studenou sprchu. Takovej trochu středověk...
Fyzické násilí se obvykle neobjevuje jen tak - jako blesk z čistého nebe...obvykle mu předchází násilí psychické. Nadávky, výhružky, vydírání, často je to úzce spojené se žárlivostí... Sedí tento model i u Vás?
Mě bývalý přítel také uhodil, opravdu jen jednou. Víckrát to už neudělal, ale myslím si, že se spíš bál než, že dodržel, že to víckrát neudělá. Já jsem teda chytla v tu chvíli opravdu doslova amok a takovou mu lepla až si sedl na zadek.
Udělá to zas. Kdsyby mi muj měl za každé vytočení dát facku, tak tu už dnes nejsem, ale vím, že by si tu ruku radší useknul než aby mi ublížil