Psaní, psaní a zase psaní. Co si o tom myslíte?

14. lis 2023

Ahojky všem ,před časem sme řešili s přítelem jeho psaní s kolegyni,kdy já se trápila až běda,trvalo to nějaký čas a nic to neznamenalo údajně.Ok pokud si napíšou pracovně, řekla sem budiž.Jenze po tom všem to ještě ve mě hluboko zůstalo,a přiznávám že občas mrknu na displej.Dnes tam nakouknu a vidím že má nastavený uzamknutí zobrazení.Netusila jsem o co jde,a az ted jsem zjistila,že to znamená že mu nepřijde vůbec žádný oznámení o tom že někdo psal,až v okamžik kdy to vezme do ruky,ale stejně má tam milion hesel,takže tam se nikdo nedostane.Znamena to tedy že si to tak nastavil,aby věděl jestli mu na něj lezu,přijde mi to tak.Co by jste si o tom celým pomysleli,po takové době,kdy konečně sme byli nějaký čas v pohodě ...já to prostě nechápu .

krisstina93
14. lis 2023

Já to třeba taky mám nastavené, dokud neodemknu telefon, tak nemůžu číst co mi kdo pise, přijde mi to praktické. Když někde nechám telefon, tak mi aspoň někdo cizi nemůže číst zprávy. Ale v tomhle případě to trochu podezřelé je no. Váš vztah nemá budoucnost, i kdyby o nic neslo, ty mu nevěříš a bez důvěry vztah fungovat nemůže.

autor
14. lis 2023

@krisstina93 přesně tak,pokud si člověk projde něčím takovým tak potom ho tohle docela zarazí,...jenže jak mu říct o tom že to vím ,?to bych se musela prozradit .je mi z toho docela smutno fakt

zuzkasim
14. lis 2023

Víš, ono třeba messenger i whats app jde nastavit tak, že ti nechodí upozornění od určitého člověka, dokud si tu aplikaci neotevřeš, takže od všech ostatních zprávy na displeji hned uvidíš, ale od "utajené" osoby ne. Takže by sis nijak nepomohla, pokud by muž uzamknutí zobrazení neměl... Mrzí mě, že si tímhle procházíš, ale nijak to neovlivníš. Buď si s ní psát chce a nějak to vždycky udělá nebo nechce. Je to na něm☹ Ty se můžeš pouze snažit, abyste to vy mezi sebou měli hezké.

autor
14. lis 2023

@zuzkasim já vím že i určitá osoba jde "utajit "ale co dál ? Mam mu říct že to vím a zase se pohádat na smrt 😬přetvarovat se nechci a neumím ...vánoce na krku a já pořád řeším toto,už od května .....🥺😭

zuzkasim
14. lis 2023

Být s někým, komu nevěříš, asi moc perspektivní není. Nevím, jak to mezi sebou máte, jaké k sobě máte závazky (děti, bydlení atd.), asi by bylo fajn snažit se zařídit víc podle sebe a pro sebe. Tak nějak být připravená na vše. Když uděláš scénu, pokud bude chtít, cestu si vždy najde, toto za řešení nepovažuju. Jestli je k tobě pozorný, milý, ty k němu, snažila bych se tím nezabývat. Jestli máš podezření, že ti uniká, budeš se tím trápit a vztah nebude mít cenu.

autor
14. lis 2023

@zuzkasim ano pozorný je,hezky se chová to ano,ale hned na mě poznal že sem nějaká zamyšlená a ptal se co mě je,vymluvila sem se na něco už ,a pak odcházel do práce a řekl mi to znova ať se tak netvarim že to je jak kdyby mě podvedl,řekl to teda ve srandě ale byla to docela hustá sranda no ne ..neřekla sem na to nic

autor
14. lis 2023

Snažíme se oba, to špatný je za náma,p to více překvapí že teď totooo? Proč ? Proč

miryp
14. lis 2023

Tvé potřeby lustrovat mu mobil jasně dokazují, že to vyřešené nemáš. Máš dvě možnosti - sehnat si odborníka, který ti pomůže toto trauma zpracovat a uzavřít, nebo rovnou odejít, protože tak, jak je to teď, to nemá budoucnost. Svou žárlivostí a podezíravostí ten vztah dříve či později zničíš.

j.a.n.i
14. lis 2023

Taky mám zakázané upozorňování na zamknutém telefonu, netoužím aby mi kdokoliv četl kdo mi co píše a kolik mi přišlo na účet. A kdyby s tím měl kdokoliv včetně partnera problém, tak ho odkážu do patřičných mezí.

zuzkasim
14. lis 2023

Neznám tu historii, nevím, jestli plašíš zbytečně nebo ne. Ale tím, že budeš podezírat, fakt ničemu nezabráníš. Věř, že když bude chtít, tu cestu si vždy najde. Takže buď to nějak zkus zpracovat, sama se snaž užívat si toho hezkého nebo to smysl nemá. Uzamknutí zobrazení fakt nic neznamená. Kdybych věděla, že mám doma někoho, kdo má potřebu mě lustrovat, udělala bych to asi též. A pokud si chci vypnout oznámení od určité osoby, tak to udělám a nikdo nemá šanci to zjistit, pokud mi nevleze do telefonu, kde bych měla vše přístupné a to teda nemám, třeba i kvůli dětem. Mám takhle zablokované některé lidi, kteří mi vypisují a přeposílají opakovaně blbiny a mě to pak zdržuje třeba v práci.

ele_nka
14. lis 2023

Já i manžel máme zámek na mobilu oba, máme přátelé opačného pohlaví se kterými si píšeme. Manžel dokonce několikrát do roka jezdí za kamarádkou na víkend. Ale u nás je jedna důležitá věc, která u vás evidentně chybí a to je důvěra. Nevím jestli tvůj muž předtím něco provedl proč ho tak podezříváš, ale tohle chce řešit v klidu, třeba i s odborníkem a na vztahu pracovat.

martinka_33
14. lis 2023

My si do telefonu nelezem, ani nevim jestli muž ma upozorneni zapnuta ani kolik tam ma hesel, ani jestli si pise s kolegyni 😀 Věřim mu, že nic neřestného nedělá.
Takže bych si o tom myslela, ze chce mit sooukromi a proc, no to je otazka, to se zeptej jeho.

autor
14. lis 2023

@zuzkasim ok ale pokud to doteď neměl ,tak proč teď ?

miryp
14. lis 2023

Protože je telefon jeho osobní prostor, který ty nerespektuješ? A nebo si s ní píše dál a ví, že bys dělala scény, obě varianty jsou možné. Každopádně vidíš, že je tady x lidí, co si to zamykají taky z různých důvodů, aniž by v tom byla nevěra...

autor
14. lis 2023

@miryp ano jenže to teda zcela mění pohled na věc pokud si píšou ....? Jakože cože ....Bylo kvůli tomu u nás zle,říkal mi jak si nepisou atd ,a teď si nastavi tohle ? Já mu tam nelezla ,máme každý zámek nastavený už jakou dobu ....

autor
14. lis 2023

@miryp jinak já teda třeba ani nevěděla že tohle nastavení existuje ,napadá mě že třeba si jen chtěl otestovat mě jestli opravdu mu tam lezu nebo ne,anebo to je opravdu tak že má co skrývat a v tom případě chci vědět proč .Ale nemám to jak zjistit .Poraďte mi co s tím ,bojuju s tím už delší dobu a rozhovor na tohle téma už u nás proběhl ne jeden.Do dalšího se mi nechce, protože by zase bylo zle a to nechceme sem si myslela ani jeden...😰je mi fakt nanic a sem úplně na dně

j.a.n.i
14. lis 2023

Kdybys nechala jeho telefon na pokoji, tak to nezjistis a mas klidne spani... Takže jestli to udelal schválně, tak to bylo úspěšný.

miryp
14. lis 2023

No a co ti vadí na tom, že si s někým píše? Proč máš vůbec pocit, že bys mu měla určovat, s kým může být v kontaktu? Ty ho nevlastníš. Jste partneři, nejsi jeho bachařka. Já bych svého manžela také nenechala, aby mi určoval, s kým se můžu a nemůžu bavit, stejně tak to neurčuji já jemu a to začátek našeho vztahu byl poznamenán dopisováním s jinou ženou, se kterou se i scházel a padla i jedna pusa. Kdybychom si to nevykomunikovali a já mu nevěřila, nejsme spolu bezmála 23 let, protože nelze žít ve vztahu, kdy jeden druhému nevěří.
Místo na jeho stalkování se zaměř na to, co může za tvé nízké sebevědomí, které tě žene k žárlivosti, žárlivost nikdy žádnému vztahu neprospěla.

ele_nka
14. lis 2023

Upřímně já se mu na jednu stranu nedivím (ano nevíme jestli tam bylo už něco za hranou) mě by hodně vadilo kdyby mi partner určoval s kým si můžu psát a s kým ne.

autor
14. lis 2023

@ele_nka mě jen udivuje kolik z vás tady tak bezmezně svym partnerům věří ...to by vám jako fakt nevadilo nějaký lechtivý konverzace například ??

martinka_33
14. lis 2023

To je jasny ze kdyz potom clovek zcela nahodou na neco narazi nebo ma podezreni, tak uz se veri spatne. Ale zatim nastesti nemam duvod v tomto smeru neveřit.

miryp
14. lis 2023

Tak v tom případě mě udivuje, že tebe to udivuje. Důvěra je základním kamenem každého vztahu - jak mezi partnery, tak mezi dětmi a rodiči, tak mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, atd. Bez důvěry žádný vztah nevydrží.
Kdybych zjistila, že si partner píše lechtivé zprávy s někým jiným, řešila bych to otevřenou komunikací, snažila se zjistit, co mu to dává, zda je to jen psaní nebo něco víc a zda jsem schopná s tím něco udělat já, aby tu potřebu neměl. Podle výsledku bych se rozhodla, co dál. Ale určitě bych nezůstávala s někým, komu nejsem schopna věřit, protože to prostě není k žití...

ele_nka
14. lis 2023

Tak máme nastavené hranice. Já si občas taky zaflirtuju se zákazníkem nebo napíšu nějaký dvojsmysl kamarádovi...ale to přeci hned neznamená, že bych nemilovala manžela a nebo ho chtěla někde podvádět.

pavca1982
14. lis 2023

Důvěřuj ale prověřuj!Ať si to každý dělá jak chce, ale tohle bych netolerovala.My si do telefonu běžně lezeme hesla známe. Není důvod něco tajit. Pokud tohle udělal má tajnosti. Zkus to obrátit. Ukaž mu jaké to je. Zahesluj si telefon. A zkus dělat jen tak trochu tajnosti , aby si toho všiml a uvidíš jak se mu to bude líbit?

autor
14. lis 2023

@miryp ja neříkám že je lechtiva nebo byla ,to opravu nevim,ale mě prostě štve ten pocit že nevim...přítel je totiž takový že spoustu věcí neřekne anebo jen z půlky ,prostě to dávkuje ...už sem si toho všimla víckrát ,aby to člověka tolik nebolelo ...rozhovor na tohle téma se mi otevírat nechce protože už jich bylo až až ...my to tehdy celý vyřešili s jeho přiznáním že nic nebylo ,nepisou si a prostě nic.Na druhou stranu ale když ona kdysi psala tak nějak víc tak ,on ji tehdy řekl že tohle není správný a nechce si zničit vztah ,takže ona se stáhla ale teď najednku když ona mu napíše třeba pošle fotku svých dětí někde na oslavě tak on jo paráda krásný, ...neumí ji poslat do pr...prý nechce si dělat zle na pracovišti a že je rád že tam nějak aspoň s někým vychází ...proč teda ji kdysi říkal ať nepíše a teď si možná pisou a ja sem za krávu...už chápete moje pocity ?

autor
14. lis 2023

@pavca1982 přesně to je moje krédo...neumím si pomoct ...taky mám pocit že to není správný ,tady mě ostatní přesvědčují že ano ale já si neumím pomoct a chci znát pravdu.kolik sem už kvůli tomu ztratila nervů slz a kil ,fakt dost.Telefon zaheslovany mame oba uz delší dobu ,vlastne to tak máme od doby co sme se poznali ,nepřišlo to nikomu divný.Ale mě teď po tom všem to blokly upozornění teda přijde fakt zvláštní .. jinak sem se snažila psát a když on se dívá a mluví na mě tak nevnimat a jo máš pravdu že to funguje ,hned se dívá a nakukuje mi na displej

mollyweasley
14. lis 2023

Takže kdysi jí řekl, že si s ní nechce tolik psát. Teď když mu ona něco pošle, tak na to reaguje jenom zdvořilým "Super, hezké". To je přece ideál, ne? Zjevně ji bere jenom jako kolegyni, co má potřebu se pochlubit jedničkou z prvouky nebo zvířetem z kaštanů - třeba sama taky nemá moc kamarádek. A on místo toho, aby napsal "Ale nejhezčí na té fotce jsou tvoje oči/prsa/doplň podle svého", tak ji vlastně napíše jenom takové nic. To znamená, že má kolegyni, nic víc, protože ví, že má hlavně tebe, svoji partnerku, kterou miluje.

miryp
14. lis 2023

A teď jsi to přesně vystihla - ty nic nevíš! Ty ani nevíš, zda vůbec k něčemu dochází a k čemu přesně, ale už tu stavíš vzdušné zámky na téma "nevěry". To jen tvé nízké sebevědomí a žárlivost tě zžírají a pokud s tím nezačneš něco dělat, tak ten vztah nevydrží. Já bych vedle sebe takového partnera nesnesla a málokterý chlap vedle sebe snese takovou ženskou...

autor
14. lis 2023

@miryp a řešení máš pro mě jaké ?

pavca1982
14. lis 2023

Dej na svůj instinkt pokud čucháš zálety budeš to muset stejně vyřešit. V tom nejde žít. Sama nejlíp chlapa znáš a víš co od něj asi čekat. Držím palce.