Ahoj všem, naše malá zítra nastupuje do školky 😂jsou jí tři. Vždycky spala tak do 6-6:30 ale v poslední době chrápe i do 7:30 atd 😂😂 a tak si říkám, jak nejlépe a nejšetrněji ráno jí vzbudit aby nebyla protivná 😂..
A zvládnout všechen ten šrumec kolem snídaně, hygieny atd... Přece jen měla teď času kolik chtěla a teď musíme být do 8 ve školce 😂...
Vím moje chyba, měla jsem trénovat... Na mojí obranu, všechny ty maminky co znám tak jsou na tom stejně 😂
Je to o zvyku. Ráno budím, přenesu do obýváku, pustím pohádku, něco málo mu dám na jídlo a za 30 minut jdeme. Většinou se hned probere.
Budila jsem taky protivku do skolky. Pripravila jsem si komplet vsechno dokud spala - snidani, obleceni, batuzek atd. Abych pak mela cas jen na ni a na mazleni. Budila jsem ji jeji oblibebou melodii z pohadky a jemne probouzela. A taky hlavne pak chodila spat brzo, klidne i 18:30, aby proste byla vyspala a nejecela. Musela jsem s ni po ranu jednat fakt v rukavickach, jinak nastalo horouci peklo 😅 Coz ale tak obden spolehlive zajistil jeji starsi sourozenec, kdyz na ni po ranu zarval, at vstava 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤷🏼♀️
Radu nemám, jen tě chci upozornit, že školky podle mě začínají stejně jako školy až 4.9. .. Radši se ještě někde zkus zeptat, ať nejdete zítra zbytečně..
Dokuď jsou malý, je to pohoda... Vždy jsem jim roztáhla žaluzie, v zimě rozsvítila menší lampičku, vždycky je pohladila a že je potřeba vstávat. Takto třeba během 10 minut třikrát, než se probraly. Naposledy už maličko přísněji a vždy vylezly. Nic jsem netrénovala a bylo to v pohodě. Jak tu někdo psal, dávat včas spát, žádný ve 22 a pod, v 8 v posteli, ať jsou vyspaní.
Až ti povyroste, tak uvidíš, co je to dostat dítě z postele 😀 😀
@kocvarovas tak tak, máš pravdu, nevím, jak je to jinde, ale i my jdeme do školky až 4.9.
@lusiana777 u nas taky
U nás školka už 1.9.
Jinak souhlas jak v rukavickach, navíc ráno většinou oblékáme my (v rámci úspory času a nervů) i když jsou děti jinak samostatné.
Akorát to dávání dříve spát třeba i sov nefunguje, ty usnou jen když jsou unavené, takže ten první den je to horší, pak už je únava dožene a usínají rozumně.
@kocvarovas Školky začínají 1. 9., mají jiný systém, než školy a neplatí pro ně ani prázdniny. Nicméně některé školky, a není jich málo, se po dohodě se zřizovatelem rozhodly školku 1. 9. nechat zavřenou třeba z technických nebo personálních důvodů a začínají tedy také až 4. 9.
Já vstávám 6:20, jemu 6:40 otevírám dveře, roztáhnu žaluzie a někdy hned vyskočí,někdy něžně budím. Občas ho ještě v posteli převleču z pyžama. V 7 budí bratry a v 7:08 odcházíme na autobus. 7:45 musím být v práci. Spát budeme chodit kolem 20:30
Školka nám začíná 4.9.
@andelka vy ráno nesnídáte? A za 8 minut stihnete hygienu, oblect se a jít na bus?
Kdyz byly holky skolkovy. Budila jsem v 7. Prevlict, snidane, hygiena. V 7.30 odjezd a bud s nim nebo bez😀
Ja domluvila ve skolce pozdější příchod, nevidim duvod proc tahat dite brzo z postele, pokud nemusi byt odvadejici brzo v praci. A svete div se, slo to ve vsech 3 skolkach, kam deti chodily, krom předškoláků, tam uz po 8 meli ten předškolní program.
Taky jsem na nás zvědavá. Budeme dojíždět, takže potřebujeme odejít z domu nejpozději v 7:15. Syn má na všechno spoustu času. 🙈 Než se nechá přebalit a převléknout, musí ještě "přebalit" plyšáka, čištění zubů je boj i když nikam nespěchám, takže u nás je řev každé ráno tak jako tak. 🤦♀️ Poslední měsíc nesnídá, většinou chce až svačinu, ale počítám, že jak si nenechám časovou rezervu i na to, tak bude těsně před odchodem řvát hlady a dožadovat se jídla.
Plánuju, že vstanu dřív, nachystám k odchodu sebe a malého začnu budit kolem půl sedmé. Co půjde, chci mít nachystané už večer - oblečení pro sebe i dítě, náhradní oblečení, kdyby se ráno stala nějaká nehoda, sbalená moje taška i jeho batoh, připravená snídaně a krabička s obědem pro mě do práce...
Večer chodí spát mezi půl osmou a osmou, tak snad mu to bude stačit. Kdyby ne, tak prostě půjde spát dřív, ať je odpočatý. 😊
Sama jsem po ránu protivná, zvlášť když musím vstávat dřív. Takže pro syna mám pochopení, ale náročné to bude pro všechny 🙈😂
Syn se donedavna budil cca o pul 7 ... asi tyden zpatky jsme doma objevili venkovni rolety, takze cernocerna tma v pokoji a od ty doby je schopnej potahnout az do 10. Do skolky nastupuje v pondeli, takze budeme budit nasilim, neda se nic delat 😀
V nás se vstává brzo když nemusí, ale jak někam spěcháme zázračně by spala dlouho.😃 Do školky nastupuje od října a jediné co mě uklidňuje je štěstí, že školku máme 2 minuty pěšky od bytu.
U nás je každé dítě úplně jiné - ta starší byla v pohodě, ráno hned byla funkční, ta mladší potřebovala pomalý rozjezd, a i to občas selhalo. Budívali jsme je v 6, nejpozději v 7 bývaly ve školce. Ráno se nám osvědčilo pustit pohádku, u toho snídaly. Na tu mladší nebylo radno chvátat, byla schopna si sednout před dveře a prostě nejít a ječet. Radu moc nemám, no. Snad jen to, že se to s věkem lepší.
@kocvarovas Jak kde, záleží na domluvě ve školce. U nás ve vsi jde dcera až v pondělí a ve druhé vsi jde švagrový dcera taky už v pátek 😉
@eviicka no jak ktrey usinaji rozumne...moje sova to zalomila vzdy poo ve skolce mezi prvnima a ucitelky ji pak ani nemohly vzbudit. Vecer vyspinkany zivacek minimalne do 22.h a rano v 5.30 nanovo🙄😅. Preslo to az ve skole. O vikendech spal krasne mezi 21.a 8.h ranni bez spani pres den, ale do skolky bohuzel musel na 6.30
@kocvarovas naše začíná už dnes. A kupodivu nebyl problém se vstáváním ani předáváním 😂jsem zvědavá jak bude odpoledne reagovat
Vše bude OK, uvidíš. My matky máme kolikrát větší strach než děti a úplně zbytečně..😉
Taky jsem na to zvedava. Ve skolce má být na 8. Bude to změna, protože vstává tak mezi 7:30-8:00. O víkendu i 8:30. Manžel si ho doma přebírá po 8 a já jedu do práce. Takhle budeme muset překopat náš systém. 😄
Ale základ je podle mě ráno v pohodě. Takže největší výzva bude ta spjatá semnou, a to dřív vstávat a ne v 7:40. Pak už to bude v klidu, v posteli pustit pohádky, u toho ho nakrmit jogurtem, donest v naruci na WC, toho bavi. Vycistit zuby, pak obleknout a jit. Nastesti fofr odchody nejsou problem.
@kocvarovas jsou výjimky. Naše školka taky začíná už 1.9 😂
@kocvarovas u nás školka začala dnes, 1.9., syn už šel.školy až 4.9.:wink:, to půjde dcerka
je to zvyku,vzbudit,obléct,nasnídat,zuby a ocházíme.žádná pohádka, žádná snídaně u tv,na to není ráno čas. Budím v 6-6.10h, v 6.30-6.40 odcházíme z bytovky. Jelikož to máme dál,tak syn jezdí už na kole,já na koloběžce.Starší dcerka chodí do školy,ta vstává v 6.40 sama,sama se vypravuje a chodí sama od 2.dne 1.třídy,teď jí čeká 2.třída
@veroniquecz ráno nesnidame většinou, jen nejstarší syn. V 7 budí bratry,ale ti mají do 7:25 čas, aby šli na bus, vypravují se sami. Já beru malého do školky cestou do práce.
@andelka tak
Pokud nesnidate, tak to chápu, to se stihnout dá.
My taky nesnídáme. 8:30 měli vždycky svačinu ve školce, takže neměl ráno hlad. Chodili jsme těsně před 8 a vypravení nám vždycky zabralo 10 min. Budila jsem těsně před odchodem.
Starsi syn je schopnej spat do pul 11, mladsi syn vyjimecne do pul 10. Standardne vstavaji mezi 8-9. Kdyz vstavaji do skolky tak se jim samozrejme nikdy nechce a je boj je dostat z postele 😂 radu nemam, ale preji hodne stesti 😂