Asi potrat...Volat na gyndu?

1. říj 2023

Ahojky, radsi anonym, mam tu zname a citlive tema.
Nevim, co mam delat. Asi jsem potratila pred 11 dny. Klasicke tehu, boleni prsou, ranni nevolnost, nevolnost v aute, smrdelo mi maso, silici druha carka na tehu testu. Pak jsem rano vstala a strasne krve a na vlozce fazolka velka asi 1,5 cm 😢🙈 krvacela jsem slabe asi 3 dny, pak trochu spinila ale ted krvacim zas tyden v kuse. Asi menstruace? Je to mozny? ALE!!! Mam telisko nehormonalni. Mam volat zitra na gyndu? Nebo mam pockat az prestanu krvacet? Asi i zkontrolovat telisko jestli je tam, kde ma byt? Ja vubec nevim, zatim jsem z toho lehce v soku 🙈🙈🙈😢

mama_mila
1. říj 2023

No myslím si, že jsi měla na gyndu volat/jít hned, jak jsi měla podezření, že jsi těhotná, když máš tělísko.
Samozřejmě běž k Dr co nejdřív.

luciesofiealex
1. říj 2023

Měla jsi na gyndu okamžitě, u tělíska hrozí mimoděložní těhotenstvi... hned k dr

autor
1. říj 2023

@luciesofiealex tak mimodelozni asi ne, kdyz plod vypadl? 🤔

autor
1. říj 2023

@mama_mila tak ja cekala, az si budu jista, rikala jsem si az po vynechane MS. Muj gynekolog tam je jen v pondeli a stredu a v pondeli jsem chtela volat. Ale v patek jsem zacala krvacet v pondeli nic a v pondeli vecer zas krev 🙈

luciesofiealex
1. říj 2023

To nemění nic na tom že jsi měla hned k dr

autor
1. říj 2023

@luciesofiealex diky za pomoc 🤦

luciesofiealex
1. říj 2023

Tak tady na koni ti stejně nikdo neporadí nic jiného než já... takže asi tak

autor
1. říj 2023

@luciesofiealex ja se neptam ale co jsem mela delat, ale co mam delat ted 🤷 ac mam za sebou 2 tehu, s timhle jsem se jeste nesetkala. Chtela jsem mit jistotu, nez zavolam na gyndu, ze jsem opravdu tehotna, stejne by me objednal az za mesic podle datumu MS 🤷 tak kdyz jsem zacala krvacet, tak se to vyresilo samo 🤷

rnika
1. říj 2023

Pokud máš tělísko, tak by rozhodně doktor nečekal s objednáním za měsíc. Určitě se objednej co nejdřív, ať tě zkontrolují.

autor
1. říj 2023

@rnika dekuji 🙏 nevis jestli muzu na gyndu, kdyz krvacim? 🙈 to je moje nocni mura, v porodnici jsem odmitla ukazovat vlozku 🙈🙈

konidana
1. říj 2023

Ano na gyndu muzes kdykoli. I kdyz krvacis.

autor
1. říj 2023

@konidana dekuji. A sakra 😒

denski24
1. říj 2023

Opravdu máš dvě děti?
Přijde mi až neuvěřitelný, že máš tělísko, přes něho otěhotníš a čekáš se zavoláním k Dr/pohotovost až ti vynechá ms?
Promiň,ale mě se stát něco podobnýho tak volám hned , píšeš že před 11dny.. to asi byl čas na zavolání ne?
Už jenom to, že máš tělísko a přes něho nechtěně otěhotníš a nepřijde ti vhodné zavolat k doktorovi 🫢

mama_mila
1. říj 2023

Už jsme ti všechny napsaly, že máš jít hned k doktorovi. A když máš tělísko, tak máš jít k doktorovi hned, když máš podezření na těhotenství, právě kvůli tomu, že je tam vysoké riziko mimoděložního. Kdybys tam zavolala, nemyslím si, že by tě objednali někdy za měsíc, jakmile bys zmínila, že máš tělísko, určitě by tě objednali hned. Tak jako tak, prostě běž na gyndu. A ne, jestli jsi potratila, tak se nic samo nevyřešilo.
To ta tělíska dávají bez informací nebo co?

denski24
1. říj 2023

@mama_mila no přesně..já jsem úplně v šoku, jak jsou některé neinformované,co dělat v určitých situacích.. a po 11 dnech hledají radu tady🙉

mama_mila
1. říj 2023

@denski24 přesně, já ani tělísko nemám, nikdy jsem neměla a tohle mi připadá úplně jasné i tak.

denski24
1. říj 2023

@mama_mila taky ho nemám, ale nějaké povědomí o něm a jeho komplikacích mám i tak..🙉

palja
1. říj 2023

Ahoj. Určitě zítra zavolej na gynekologii a objednejte se. Ano, když krvácíš, tak se normálně prohlídka a výstřední dělají. Já jsem krvácela 8 měsíců v kuse, tak kdybych čekala, tak se nedočkám.

denski24
1. říj 2023

@palja hlavně bych to vyšetření u Dr neodkládala jenom proto, že zakladatelce je nepříjemný ukazovat se při krvácení.. doktoři tohle fakt neřeší,to mi věř

autor
1. říj 2023

@denski24 ne nemam, mam jedno, uz jsem jednou samovolne potratila 🤦 ale musela jsem na revizi, protoze si telo samo neporadilo...

denski24
1. říj 2023

Promiň,to jsem si špatně přečetla. Viděla jsem dvě těhotenství,tak jsem automaticky počítala s dvěma dětma..
To mě moc mrzí, co máš za sebou ..ale tím spíš bys přece měla vědět co dělat, když otěhotníš přes tělísko 🙉

mollyweasley
1. říj 2023

"Fazolka" nemusí být embryo, navic 1,5 cm by melo tak za měsíc. Může to být prostě kus děložní vystýlky a klidně můžeš krvácet z mimoděložního. Když ne dneska na pohotovost, tak nejpozději zítra si zajdi sednout do ordinace ke svému lékaři.

autor
1. říj 2023

Dekuji zeny, vy jste vsechny tak empaticke 🙏 pisu, ze jsem jeste trochu v soku, myslim, ze mam ted normalni MS. Kazdopadne dekuji, ze jste me vsechny tak hezky odsoudily, urcite jste vsechny neomylne a vite, jak se zachovat ve vsech situacich 🤦👍

autor
1. říj 2023

@mollyweasley zitra urcite pujdu, uz tam bude muj gynekolog. Na pohotovost urcite nejdu. Delam v nemocnici, nepotrebuju, aby to vedeli vsichni 🙈. Jsem jen nechtela byt za histerku.

miryp
1. říj 2023

Tělísko + těhotenství + 11 dní po domnělém potratu a žádná návštěva u lékaře? A jako bonus zdravotnice? To jako vážně? To mi smrdí další trollí zábavou...

autor
1. říj 2023

@denski24 ja nikde nepsala, ze jsem potratila 😉 proste 2 tehotenstvi uz mam za sebou...

autor
1. říj 2023

@miryp tak jako zdravotnice mam predstavu o tom, ze se s tim telo dokaze kolikrat vyrovnat samo 🤷

denski24
1. říj 2023

@miryp ono i ty její odpovědi jsou nějaké zvláštní..

denski24
1. říj 2023

V tom případě docela lituju naše zdravotnictví jestli musí zaměstnavatel tak 'uvědomělé' lidi

mama_mila
1. říj 2023

Tak páčko a příště si poraď sama, paní chytrá zdravotnice. Mimochodem sama jsem zdravotník a nevěřím tomu, že ty jsi. Spíš jsi buď pěkně pitomá a nebo troll. Můžeš si vybrat.

autor
1. říj 2023

@mama_mila ok, tak jsem uplne pitoma 🤣 tvl fakt dik za podporu 🙈