Budeme s manželem pronajímat byt páru s dítětem, chtějí si tam vyřídit trvaly pobyt... povolit jim to nebo ne... co z toho pro nas vyplývá, co to obnáší... diky
Ja myslela ze pronajímatel uz nema právo tohle zakazovat.. Jako pronajímateli by to pro vás nic znamenat nemělo.
Pronajimam byt a nemůžu zakázat, kdyby si tam chtěl někdo zřídit trvalý pobyt. Ale neboj, není to nebezpečné
@me_druhe_ja Nemůžeš zakázat, ale pokud nemají tvůj ověřený podpis na nájemní smlouvě, tak je tam nikdo nepřihlásí. Nestačí jenom ručně vyplněná nájemní smlouva. Ale dá se zařídit na Czech Pointu.
Řešila jsem v opačném směru - chtěla jsem přihlásit malého tam, kde bydlíme, ale nejdřív mi řekli, že partner jako majitel bytu by musel na úřad nebo mít úředně ověřený podpis pod nájemní smlouvou, až když jsem řešila malému občanku, tak jsem zjistila, že stačí skočit s přihlašovacím lístkem k trvalému pobytu na Czech Point a tam to může potvrdit - ale možná je to ten úředně ověřený podpis, jelikož už pro malého mám občanku a chtěla jsem to řešit právě kvůli tomu, aby už na OP měl své bydliště, tak jsem se na to zatím vykašlala i já.
kuk, žádný problém...
https://www.advokatijelinek.cz/najem-a-trvaly-p...