Zapomněli jsme přihlásit dceru k trvalému pobytu, co teď?

kkaatte
9. kvě 2016

Chci se zeptat, co teď s tím, když jsme zapomněli přihlásit dceru k trvalému pobytu. Malá má 8 měsíců a teď jsme zjistili, že není nikde přihlášená. Mysleli jsme, že se to dělá automaticky. S přítelem máme každý jiný trvalý pobyt, ale dceru budu asi muset přihlásit ke svému, když to má napsané pediatr, pojišťovna a nevím kdo ještě. Budeme platit nějaké sankce nebo hrozí nám něco jiného? Díky moc za radu

efijil
9. kvě 2016

Mám za to, že se to dělá automaticky.... Měla byste jí mít vy u sebe, na svém trvalém bydlišti!!!

palkovaadela
9. kvě 2016

Tak teda pokud vím tak dítě má automaticky po narození stejné trvalé bydliště jako matka. Já ani jedno dítko nikde k trvalému pobytu nepřihlašovala. Jen jsme je nechali zapsat u nás na radnici jako nového obyvatele města a taky aby s námi počítali na následném vítání občánků.

andreaandrejka
9. kvě 2016

palkovaadela: Přihlásit dítě na radnici jako nového obyvatele města...To je přihlášení k trvalému pobytu 🙂

Jinak zakladatelko si na město zavolej a zeptej se.

boruvka878
9. kvě 2016

Já jsem teda dceru taky nikam nenahlasovala. Ma automaticky trvaly pobyt podle matky. Jen jsem byla zaplatit poplatek za odpad na MU.

puresin
9. kvě 2016

Taky jsme deti nikde nehlasili, a pozvanka k Vitani obcanku nam prisla dokonce sama.
Myslim, ze info jde z porodnice rovnou na mesto automaticky.

lucifereeek
9. kvě 2016

u nás je to automaticky, z matriky kde si vyzvedáváš rodný list to jde na obec či město kde dítě přihlásí (sama paní nám to tak říkala), nás takhle automaticky přihlásili a na vítání občánků jsme byli.

gepe
9. kvě 2016

@kkaatte dite je automaticky hlaseno na trvale bydliste matky. A to i na zdravotni pojistovnu, kde to clovek jeste napr telefonicky potvrzuje.
U TP na uradu MU nevim jak to chodi.
Tak si to over nejdriv, zda nema shodne jako Ty. Pokud chcete dat diteti TP do nevlastniho bydleni/na adresu, tak s tim musi souhlasit majitel nemovitosti, pripadne druzstvo.

jaro2016
18. črc 2016

Ahoj narazili jsme s přítelem na takový problém, pokud se nám narodil mrtvý chlapeček a má vystavený rodný list, je potřeba ho přihlásit na matrice k trvalému pobytu nebo ne. děkuji za odpověď

moncici9992
23. srp 2016

A nevíte jak je to u cidzincú?? Ja s prítelem nemame tu na čechach ani trvali a ani prechodný pobit.
Malý ma už 4 mesíce a nevim kde ci ho nahlasit k trvalemu pobytu a kde když se narodil tu na Čechach