Ahoj holky,
prosím řešili jste některá, který kočárek koupit? Hledám kočárek do města a na procházky do přírody (Jizerky, Krušné hory). Na sport budeme určitě kupovat Thule vozík. Který kočárek jste nakonec vybrali? Bugaboo mi přijde menší do města a lepší fáze s korbičkou - větší, větraná atd. U Thule mi přijde lepší fáze sporťák - větší, pohodlnější pro dítě. Zatím plusy mínusy u obou a vůbec nevím který. Budeme mít jarní miminko (začátek dubna). Poradíte? Děkuji! 🙂
Se zminenymi nemam zkusenost, jen chci rict, hluboka korba je jedna vec, ale realne ji pouzijes cca pul roku, tak bych se pripadne ridila spis sportakem
Právě jsem pořizovala Thule, Urban Glide 2. Pro vnučku🙂)). Prošel úzkým výběrem, krutou kritikou🙂)). Není teď asi nic lepšího pro účely, které píšeš. Malá se narodí v březnu, takže je jasné, že zima v korbě už bude pasé. Proto nám nevadila ta "menší" korbička. Proto zvítězily plusy sportáku, které jsou neoddiskutovatelné. Mláďata hodně cestují, turisti🙂, chodí, sport, na to je to ideální. Jen taková blbost - na stříšce sportáku je okénko, kterým můžeš mrknout na prcka - bývá na suchý zip - zatáhneš, vzbudíš dítě, že jo. U Thule je to na magnet🙂)). Madlo se otevírá do strany, dítě pohodlně vystoupí. Úplně dokonalá brzda na rukojeti - když letíš z kopce. Prostor pro nohy - plast - dá se snadno umýt. Polohování - podle potřeby - postupné - nejen ležím sedím🙂.
A mmch kupovala jsem na www.vandastore.cz. Maji slevy, cely set vcetne komplet doplnku vysel na 26k.
Ten Thule je fajn, ale hrozne záleží na dítěti. Korba je na chvilku. Pak v 6,7 měsíci jdeš do sportaku, a některý mimca špatně nesou, ze nevidi. Plus pro mě to třeba bylo těžce neprakticky, když chceš podat pití, hracku, zkontrolovat mimco. Tak zhruba od 14 měsíce vylo zas lepší ho mít natočeného ven. Do ty doby nechtěl. Jenže to predem neodhadnes.
Thule mi prisel hrozne obrovsky, mohutny a dlouhy. Takze za me fox. Kombinaci foxe a chariotu si nemuzem vynachvalit
My se rozhodli pro Thule UG 2, okolí s ním má bohaté zkušenosti a nemůže si ho vynachválit, dala jsem tedy na zkušenosti od kamarádek. Bydlím v Praze, ale i tady jich potkávám opravdu hodně, takže to s ním v mhd nemůže být tak hrozné. Co se vzhledu týká, tak to je hezčí Bugaboo. Já jsem ale vysoká, takže bych Bugaboo nemohla mít tak jako tak, je nízký.
Měli jsme krásný městský kočárek, ale jakmile došlo na přechod do sporťáku (okolo 6m), tak jsme stejně pořídili Thule UG2. Stejně jako skoro všichni v našem okolí. Je prostě nejlepší.😅
Presne mezi těmito kočárky jsem se rozhodovala. Jeste před tehotenstvim se mi libil Fox 2, ale vadilo mi korytkove sezení. Takze jsem se přeorientovala na Thule UG2, uz jsem ho malem objednala, ale videla jsem tam ty nevýhody a porad mi ležely v hlavě (menší korbicka, šířka, délka, nemožnost mit dítě ve sportaku natocene k sobe, neúplný sed i leh…). Tak jsem se znovu vydala do obchodu, chytla fajn prodejce, který mi ukázal (a hlavne dal vyzkouset) par modelových situaci s 4kg panenkou v kočáru a bylo jasno. Vyhrál Fox.
Přestože nejsem uplne smirena s tim korytkem ve sportaku, Bugaboo je proste vychytany, prakticky, krásně ovladatelný, skladny, zvládne teren (bydlime mimo město, kde ani nejsou chodníky)…
Doporucuju se přidat do skupin na Facebooku - bylo tam hodne negativních recenzi na Thule, přestože spousta lidi je samozřejmě spokojených.
Ja uz Fox mam doma a tesim se, az poprve na jaře vyjedeme 🙂 A jsme s manželem celkem vysocí (174 a 188 cm), ale kočárek je uplne ok i pro nas.
Ještě doplním tady odkaz na můj dotaz v poradně s kočárky ohledně toho neúplného posezení ve sporťáku Thule. Taky jsem se toho obávala, ale zřejmě to má své opodstatněné zdravotní důvody.
Má samozřejmě nějaké nevýhody, ale to má každý kočárek. Jiné kočárky třeba nemají ruční brzdu, mají otevřený úložný koš, sporťák mají ve tvaru korýtka, nezvládají sníh apod. Záleží, jaké máš ty zrovna priority, co jsi ochotná oželet a co je zrovna pro tebe důležité.
@esmeralda11 k té poradně - mě jen přišlo, že si se ptala na leh a paní odpověděla na sed... :D
@marketanovakova14 oba jsou teď hodně chválený, jen zvaž, jak už tu psaly holky nade mnou.. U Thule je malá korbička a sportovní sezení nejde otočit a Bugaboo má korýtkové sezení- takže když se ti pak nevejde dítě do korbičky půjde do sporťáku - u Thule bude koukat dopředu, může to vadit miminku, ale taky to vadí často maminkám, že chtějí mít větší kontakt, běžně se teď do sporťáku dávají ještě nesedící děti, protože z korbičky vyrostou. U Bugaboo je pak korýtkové sezení, bude tedy otočeno na tebe, ale nebude si moc rovně lehnout, v odborné i neodborné veřejnosti jsou protichůdné názory. Být tebou zvážím ještě tyto body. A pokud jste rozhodnuti jít do kompletního vozíku, tak na procházky po horách jsou ok oba dva a i nějaké další modely by se určitě nasly... 🙂
@novacek21 nee já se ptala na sezení, ale když si to teď čtu znova, je teda fakt, že se to dá pochopit různě😄
@esmeralda11 aha, vidiš 🙂
Já měla Foxe a byl úžasný, ale do hor a tak bych brala TFK,ten byl také skvělý a přitom ne tak dlouhý jako Thule.
Jsem zastánce Thule. Máme jak cyklovozík, tak kočárek. S obojím naprostá spokojenost. Jen počítej, že si každý komponent priplatíš (plaštěnky, podložka pod nohy do sporaťáku, madlo ke sporťàku apod.) ale i tak za mě je to dobrá investice. Thule si drží svoji cenu, když ho budeš chtít prodat. Jinak asi nejlepší bude zajít do prodejny a tam si vyzkoušet a ohmatat. Co sedí mi nemusí vyhovovat Tobě.