Škoda Rapid Hatchback a mimi. Narvu tam kočárek Britax Go Big?

kaaacaaatkooo
21. říj 2021

Ahoj maminky,
po jedničkové Fabii combi, kterou miluju a hrozně mi sedí, ale už pomalu dosluhuje, si budu asi během roku vybírat nějakou ojetinku. Jsem už pár let totálně zamilovaná do Škody Rapid hatchback, podobnost s jedničkovou Fabií combi čistě náhodná 😀 , ale řešíme prostor v kufru - kdybych potřebovala převézt kočárek. Máme 2měsíční miminko, zatím jsme s kočárkem takhle necestovali a ani to zatím úplně neplánujeme, navíc máme na toto jedno rodinné auto (které teda neřídím). ALE kdyby byla potřeba jet někam mým i s kočárkem, tak vyvstává otázka, jestli tam ten kočárek narvu i s korbou (Britax Go Big). Nemám nikoho známého v okolí s tímto autem, tak to nemůžu vyzkoušet naživo. Ale určitě se tady někdo najde, kdo toto auto taky má a má zkušenosti.
Manžel jako alternativu vymyslel Seat Leon combi nebo Škodu Rapid Liftback, ale já prostě skrz růžové brýle nevidím, neslyším, radši bych Škodovku a co nejpodobnější (i velikostně, všude se vejdu) mé Fabce, líbí se mi víc i její interiér, je takový útulný. Docela bych si zvykla i na Scalu, ale od té mě manžel odrazuje, že je drahá a s kazovou elektronikou nebo co (potřebuju jednoduché ovládání všeho 😀 ).

Potěšíte mě některá? Klidně i fotkou? 🙂))) Jak se všechno na Hatchbacku narve? Začínám si zvykat na myšlenku, že je toto auto pro mě pasé. Ony už se hlavně nové Rapidy nevyrábí, že :-/ Takže buď teď, nebo nikdy.

Děkuju a přeju pěkný den 🙂

zelenaesmolda
21. říj 2021

@kaaacaaatkooo
krome kufru res taky prostor uvnitr a sklon sedacek kvuli autosedackam

krisstina93
21. říj 2021

A nestačilo by tam narvat podvozek a vajíčko nacvaknout? Já nemám konkrétně zkušenost s tímhle, ale do fabie (starší model ne ty úplně nové) sme třeba celý kočár nenarvali. Scalu má ségra, tam sme kočár taky nedali :D ale nevím na jak velký kus se složí tvůj kocar :D

sirinfirst
21. říj 2021

vždyť hlubokou korbu budete používat jen chvíli, sporťák už je potom skladnější. Kvůli tomu bych se ve výběru neomezovala.

pe_tu_ss_ka
21. říj 2021

@kaaacaaatkooo do liftbacku jsme kočárek složili tip top (cybex priam) - podvozek a korbu na sebe. Do toho kratších rapida aby se stopro nevešel. Jinak pokud poutáte pásy nebo máte základnu s pohyblivými packami, tak se sklon dá vyřešit. Jinak je v rapidech blbě umístěný isofix ve spodním sedáku, ne mezi sedačkami. Mám rapida jako druhé auto na ježdění po Praze, na dálky jezdíme partnerovým. Ale toho kratšího bych nechtěla, ten liftback je takový akorát na kratší trasy.

barmil
21. říj 2021

@kaaacaaatkooo mám britax go big a s korbou jsme jezdili červen-únor, pak už sporťák a ten je daleko skladnejsi. Do kia ceed se mi do kufru vešel kocarek i s korbou.

la_amanita
21. říj 2021

Do Leona se ti kočár vejde, ségra má tvůj kočár a Leona a úplně bez problémů.

kaaacaaatkooo
autor
31. říj 2021

@sirinfirst Plánujeme ještě jedno dítě 🙂

kaaacaaatkooo
autor
31. říj 2021

Moc děkuju za odpovědi, loučím se se snem o hatchbacku ☹