Holky, prosím vás, pomohlo vám něco na extrémně dráždivý kašel, který nedovolí spát?
Doma mám všechny možné čaje, Stopkašel, cucátka, ba i Zyrtec v takových situacích beru, ale jak se člověk položí a prokašle většinu noci, je to na nic. Moudré hlavy, poraďte!
Levopront a Fenistil.
Zvlhčování vzduchu, hodně větrat, čas.
Sprej Anginal šalvej
Holky, ale Zyrtec má přece nakonec podobné účinky jako Fenistil či Dithiaden. A Erdomed tu mám jakýsi starý, ale ten bývá na předpis, ne? Ještě nějaká babská rada prosím?
@2veverka Já mám po koroně silný kašel, a co mi to teda trochu zklidní tak inhalátor symbicort. Ale ten je na předpis.
@klokanka31 Já mám doma z bylinek a vitamínů a doplňků kde co. Ale jak ten kašel pořád dráždí a dráždí, je to fakt na palic...
@2veverka Jak dlouho ho už máš? Já přes měsíc 😣 zobala jsem codein, stoptussin, a stejně houby platný, až ten symbicort ale je to úleva jen na chvíli no...
Záleží na příčině. Pokud je to reflux, nic z toho nezabere. Pak to může být také kašel "ponemoci", dcera ho měla měsíce a nic nezabíralo. Až antiastmatika kašel po mnoha marných pokusech (včetně všeho výše zmiňovaného) během 3 dnů kašel zrušily. Ale to je na doktora, my si užili dlouho peklo se suchým hnusným kašlem.
@2veverka praktika. Predepise kodein nebo talvosilen (paracetamol s kodeinem). Je to vcelku slabe, i kdyz porad to nemuzes zobat dyl jak nejakou dobu, ac bys na nejake opioidni ucinky musela sezrat platicko, porad je to v zakladu opiat, ze... Zabira to vcelku hezky.
@klokanka31 A prosím tě, ten symbicort je na předpis u praktika nebo u ORL? Měla jsem covid poč. února a teď je to asi 10. den od začátku druhé virózy. Ale mám zátěžové období a děcka taky nachcípaná, to je fakt
@jana_zofie Byla jsem v pátek. On zvažoval i atb, na ně se mi to úplně nezdá, nemám teplotu. A předepsal lék, kt. má odstávku, codein pokládal za ten nesilnější kalibr, tak chtěl počkat.
@2veverka podle me zalezi na mnozstvi. Jsme to minule ze srandy s muzem pocitali u toho co jsme dostali (nic silneho zjevne) a dosli k tomu, ze se z te krabicky jen tak nesjedem... 😃 Naopak predepisovat atb bez toho, aniz by clovek vedel, jestli to je vubec bakterialniho puvodu mi v dnesni dobe prijde jako prasarna
@2veverka Já ho mám od alergologa, ale mamce to píše myslím i obvoďák...
Na suchý kašel: Jak připravit tvarohový obklad
Nahřejeme kostku tvarohu na příjemnou teplotu
Do tvaroh přidáme 2-3 stroužky protlačeného česneku.
Hmotu zabalíme do pleny.
Hrudník natřeme sádlem a přiložíme zabalený tvaroh a obvážeme bavlněnou látkou.
Necháme působit hodinu.
Přikládáme 1x denně po dobu několika dní.
Stoptussin. Nám vždycky na dráždivý kašel zabere.
jen tak pro zajímavost, já asi měsíc kašlala, hrozně, jinak nic, myslela jsem že viroza, pak mě to dokopalo k doktorovi, protože jsem nemohla běhat a udělal v rámci vyšetření výtěr a byl tam streptokok, po pár dnech antibiotik kašel zmizel uplně.
Za mne byl nejefektivnější olejovy zabal s eucalyptovym olejem, vetrat, v difuzeru vincentka. U deti mi nejlepe funguje tussin+ fenistil kapky nebo cibulovy sirup. Jo a taky tymianovo majorankovy caj je fakt zazrak.
Na dráždivý suchý kašel zabírá zábal, ale je to teda opruz. Rozehřeješ olej, dáš do něj starou plenu nebo nějakou jinou látku. Pak přiložíš na hrudník - dáš přes to další látku a igelit. Je to brutální patlání, ale dráždivý kašel to uvolní. A pak je ještě dobrý psý sádlo. Pak spát u otevřeného okna případně zvlhčovač u postele. My jsme teď ani ne měsíc po covidu u kterého jsme kašel téměř neměli a od pátku je to tu jak v tuberácký léčebně. Asi dcera přinesla nějaký bacil ze školky.
Taky teď kašlu jak tuberák 😉. Dr mi napsala Erdomed 1-1-0 na zředění hlenů, Stoptussin přes den na zklidnění kašle a na noc Codein - ten mi zabírá úžasně přes noc skoro nezakašlu. Zvažovala i ATB ale nakonec mi je nedala - bez teplot, necítím se špatně (jen ten kašel) a CRP 30. Tak snad to přejde, zatím kašel téměř beze změny (5dní), ale ani horší....
@katerina1106 To mám podobně, ale codein je už celkem silný..
@2veverka já jsem na to měla erdomed a na noc fenistil kapky 40 kapek.