Za jak dlouho se vám vrátila do normálu po porodu břišní diastáze?
asi za rok, každodenní cvičení
Já včera objevila na istagramu Core yoga, má i webovky. Jde o lektorku zdravého pohybu, která si prošla diastazou a dalšími problémy po porodu. Má svůj online program, knihu a kartičky na cvičení. Já objednala knihu a kartičky, tak jsem na to zvědavá.. 🙂
@matusoni nepoužívala (v době kdy já rodila se o diastáze fakt téměř nevědělo, tak mi trvalo fakt dlouho to rozklíčovat) a v některých případech se opravdu musí vycvičit, což si myslím je fajn i bez diastázy.. v extrémních případech pomůže dokonce jen operace, ale to je za mě opravdu krajní řešení, kdy by cvičení nepomáhalo
@matusoni pokud nemáš s cviky HSS žádné zkušenosti, obrátila bych se na kvalitní fyzio či lektora zdravého pohybu.. alespoň do začátku, aby tě zkontrolovali u cvičení, že to děláš opravdu správně.. on většinou není problém jen ta diastáza, ale pak celkově držení těla atd, protože když to budeš dělat špatně, může to skončit třeba kýlou, vyhřezlou plotnou nebo podobným sajrajtem.. za mě to fakt není úplně sranda a cvičení pod dohledem mi neskutečně pomohlo nejen s diastázou 🙂
Po 6letech, kdy jsem ji začala aktivně pod dohledem cvičit.. sama by se asi nevrátila nikdy :-/