Ahoj, chtěla bych se zeptat. Neměl někdo z vás bouli v podpaždí? Velikost ma jak hrašek. Jsem po hodgkinovi, ale předchozí boule mě nijak neboleli.. přijde mi to divné:/ Děkuji za vaše zkušenosti a rady🙏🏻
@billythekid ono mi právě i přijde ze na mě něco leze, uvidím zítra. Distak skočim hned, ale věřím ze to nic nebude🍀díky
Měla jsem a ve finále to byl v podstatě “nezhoubnej nádorek” co sám vymizel po době.
@pampeliska1313 já měla to samé, jen boule byla vetsi a musela jsem podstoupit operaci. Stejný verdikt, nezhoubny nádor. Bylo mi necelých 15let
@pampeliska1313 a bolelo to?
@marselina právě jsem měla to samé akorát v nadklíčku, za měsíc se zvětšila z hrášku na pimponkovy micek:( bohužel to byla rakovina.. ale ta boule mě vůbec nebolela. Ale tahle bolí:(
@anonymni123kj123 mě nejdřív bolelo v podpaží pak to přešlo.
Raději si zajdi k lekari, ať mas jistotu
@anonymni123kj123 pokud už SE ti jednou rakovina prokazala, utikej k dr. Tady snád není, co resit.
@anonymni123kj123 může to byt zvětšená uzlina, mívám to pri nachlazení, mela jsem to po očkování proti covid. A pak jsem tam jednou mela zatvrdlou mléčnou zlázu, ano, konci az v podpazi, a to se ztratilo až kojenim.
@anonymni123kj123 obecně lymfomy neboli. ZaTo bolest zzliny je většinou v souvislosti s infekcí v té oblasti. Nebo poranění, klidně i natažený sval...
@neomenia Ahaa, Děkuji za vysvětlení🙂
Já jsem taky po hodgkinovi a uzlina taky nebolela. Ale paní sousedka měla uzlinu bolestivou, tak jsem ji uklidňovala, že když bolí, bude to dobrý. Nakonec z toho byl non-hodgkin lymfom. Já bych mazala k doktorovi nejlépe ihned vzhledem k předchozí diagnóze.
@anonymni123kj123 myslím, že ne, to jsem přehlédla, pardon.🙂
@patapuf ty Jo, tak teď teď jste mě vylekala, mě vždy říkali ze uzliny nebolí… tak to asi mysleli jen hodgkina😳
@pampeliska1313 Dekuji🙂
@anonymni123kj123 Já jsem o tom byla taky přesvědčena a všude se to tak uvádí. Proto jsem byla přesvědčena, že to má paní sousedka zánět. Spíš to bude něco z výše uvedeného, zánět, namožení nebo viróza. Ale já bych určitě kontaktovala hematoonkologa a poradila se s ním.
@patapuf to určitě udělám, teď jste mě teda hodně vystrasily:/ snad to nic nebude:( děkuji
Vystrašit nebyl úmysl, strach je jenom na škodu. Ale proč se deptat v nejistotě?
@patapuf já vím, ale určitě to znáte. Kdykoliv se ukáže nějaká boule tak se bojíte:/ jsem 4 roky po léčbě, tak mám pořad strach a pořad tam strach bude:(
@anonymni123kj123 Naprosto chápu, proto si myslím, že to ani možná nebude zvětšená uzlina. Jak se říká, strach má velké oči. Já jsem po léčbě rok. Ale zase tak moc se teď už nebojím. Když mě to naposledy přepadlo, tak jsem si přečetla knihu Od diagnózy rakoviny viny k uzdravení. Název zní spíš strašidelně, ale je super a povzbudí a nakopne k pozitivnímu myšlení. I pobaví. Napsali ji Prof. Mudr. Miloš Pešek CSc. a Phdr. Petr Novotný. A jinak každý den poslouchám na youtube afirmace pro zdraví a je to super i na psychiku. Ale hodgkin se tak často nevrací. Znám lidi 7 let po léčbě i 22 let po léčbě, bez návratu nemoci. Držím ✊.
@patapuf děkuji moc za útěchu. Já mám mezi sebou právě dost lidi co se jim bohužel vrátil :/ zavolám a uvidíme, děkuji ještě jednou 😊
@anonymni123kj123 Měla jsem, jenom se mi ty boule udělaly pod oběma pažemi a mě to tedy i trochu bolelo. Byla jsem tehdy na sonu a byly to uzliny..asi za měsíc se samy zase zmenšily, doteď nevím, z čeho to bylo..🤷♀️
@kecupka66 dobře moc děkuji😊
@anonymni123kj123 ahojky,me se udelala menší boulička v podpaží asi 6 den po první očkovácí dávce na Covid, asi za dva týdny zmizela. Když jsem šla za pár týdnů na druhou dávku očkování,opet se mi udělala boulička. Bála jsem se co to je a radeji se objednala na sono. U mě to naštestí byla jen reakce na očkování. Drržím palce,ať jste v pořádku👍
@livianapuntik Ahojky, moc děkuji za odpověď. Já očkováná nejsem, takže z toho to nemám:/ 🤷♀️ Teď jsem u doktora tak uvidíme
Držím pěsti a věřím, že to bude v pořádku.
@patapuf tak prý je to zarostlý chlup.. ale to mi nepřijde, nemám to červený, ani nějak podebrany.. chlup tam taky není.. já našemu doktorovi nevěřím, volám do Motola a uvidíme.. bohužel tam to neberou.. můj dr mi nedávno řekl ze simuluji boreliozu… a ta se pak potvrdila.. takže mu už v ničem nevěřím! Tak uvidíme
@anonymni123kj123 No to je teda přístup pana doktora! Mě praktik při první návštěvě s bulkou zkontroloval ultrazvukem a hned bylo jasné, že to není O.K. Ještě ten den jsem měla žádanku na hematoonkologii. I mi poradil, kde jsou nejlepší na léčbu lymfomů. Určitě bych ještě kontaktovala hematologii. Ale přála bych Vám, aby měl doktor tentokrát pravdu.
Oprava: hematoonkologii, kde jste se léčila a mají vás ve sledování. Oni beztak mají možnost doporučit lepší vyšetření než praktik.
Zvětšená uzlina třeba při nachlazení? Ale v tomto případě bych raději pelášila k Dr.