Děti z ulice "šikanují" syna. Co dělat?

24. dub 2023

Zdravím, jsem už celkem nešťastná. Mám malého syna v předškolním věku. Je to spíše takový samotář, ale občas i sám od sebe vyhledává děti svého věku. Ale rozhodně není zlý, agresivní atd. Spíše rád všem pomáhá, je řekla bych nekonfliktní. Nicméně, stávalo se tu už i loni a stává se to i teď. Děti z ulice mu třeba seberou hračky, on pak přiběhne a pláče, já nebo manžel situaci nějak začneme řešit.Dojdeme za dětmi a řekneme, že chceme hračku vrátit. Děti zapírají, že ji nemají. Klasika. Syn samozřejmě tvrdí, že ji mají. Několikrát jsme se přesvědčili, že ji měly a to dokonce doma. Přitom i rodiče tvrdily, že doma hračku nemají a že si náš syn vymýšlí. Dnes syn přiběhl s tím, že ho ty a ty děti kopaly a mlátily. Manžel už byl naštvaný a šel za rodičema. Dostaly jsme akorát přednášku, že to není pravda atd. Že oni to nevidely a že to všechno dělá náš kluk. Já u toho občas sem nebo manžel, ale ostatní rodiče ne. Děti tu běhají běžné sami. Takže je to akorát slovo proti slovu. Dost častokrát jsem viděla celou situaci, kdy jsem se hned dětí zeptala co jim náš syn udělal, odpověď vesměs žádná.Co máme dělat? Přes rodiče prostě domluva nefunguje

kackabis
24. dub 2023

Já jen popíšu vlastní zkušenost z dětství. Když jsem chodila domů ze školy sama (1.trida) čekali si na mě takoví ti o něco starší kluci, pořvávali po mně, házeli po mně kamení, šišky apod. nejdřív to naše mamka zkoušela řešit s učitelkama a s rodiči, ale přesně jak říkáte "naši kluci? To určitě ne" ...no jednou se taťka už naštval a počkal si na ně před školou. Nevim přesně co jim řekl, ale od té doby byl klid. To stejné se pak opakovalo u bráchy, taky ho šikanoval nějaký zmetek. Tam teda vím co řekl. Řekl že ještě jednou a "urve mu šu*ina a hodí ho psovi"...bylo to drsný, ale od té doby byl klid 😀
Zkuste pohrozit těm dětem. Klidně třeba policajtama, nebo něčím podobným, třeba to zabere

autor
24. dub 2023

@kackabis děkuji za tip, zkusíme, snad pomůže

pajusz
24. dub 2023

Doporučuji situaci natočit, pokud rodiče nevěří.. A dítě bych mezi ně asi nepouštěla pokud se k němu chovají takhle hnusně. Možná bych jim i zalhala ve stylu že jako teď jsou všude kamery a že se na to brzy přijde jak jsou zlý a pak to bude řešit policie a rodiče 😄

autor
24. dub 2023

@pajusz zkusím, nejhorší je, že on chce také chodit na pískoviště, široko daleko žádné není, hlavně tohle je téměř u našeho domu, takže sice chci to chození mezi ně co nejvíce eliminovat, ale nejde to na 100 %

te_reza
24. dub 2023

Co je to za rodiče, že si odmítají situaci připustit a řešit? Já bych ho ven samotnyho nepouštěla, než se mu něco stane

autor
24. dub 2023

@te_reza sociálně slabší vrstva, často tu popíjí a děti tu běhají sami....já ho tam právě samotného neopuštím. Chodí buď semnou nebo s manželem. Jak jsem psala výše chce chodit si hrát na písek a dost konfliktů vzniklo právě i tak před očima jak manžela tak mě, přičemž syn nikdy nic neudělal nebo si to tedy nevybavuji...

te_reza
24. dub 2023

@anonym už podle popisu mě to napadlo, co to je za rodiče. Chodila bych určitě s ním, než se něco stane

michaela666
24. dub 2023

Dneska asi pohrozit dětem není (bohužel) způsob, nakonec se to může otočit proti vám. Postěžují si doma a přiletí rodiče, že jejich andílkům vyhrožuješ. Syna bych s nimi nepouštěla a když už bych tu situaci viděla, tak ji natočím ať mi zase rodiče nemůžou tvrdit " Náš Petříček by to NIKDY neudělal."

pajusz
24. dub 2023

Jasně no, to je druhá stránka věci, zakazuj mu to kdyz taky chce ven a do kolektivu.

exbordelar
24. dub 2023

Ja bych predskolni decko samotne nepoustela, kdyz vim, ze tam jsou takovi chuligani. Kdyz by tam chtel jit, tak bychom se vypravili spolu a bedlive bych sledovala celou situaci, abych vcas zasahla. Verim, ze kdyz tam budete, tak si ty “deti ulice” nic nedovoli, a kdyz jo, hned budete vedet o co jde a muzete to okamzite resit. V pripade, ze by to bylo hrozne i po vasem zasahu, tak bych volila jinou destinaci, kde se zabavit…

autor
24. dub 2023

@exbordelar asi jsem to napsala špatně, ale sám tam nikdy není...respektive, sám třeba odběhne k jejich domu, kdy ho já z povzdálí sleduji. Kolikrát se to stalo právě i před zraky nás s manželem

kristyn86
24. dub 2023

Ja bych mezi takovou sebranku nechodila ani s nim. To i kdybych mela jit na jine,vzdalenejsi hriste.

michaela666
24. dub 2023

Tyhle typy rodičů si z toho začnou něco dělat až v momentě, kdy bude opravdu průser a začne je řešit sociálka.

sigyn
24. dub 2023

Moje mamka to vždycky rázně řešila přímo s šikanátory a vždycky to pomohlo. Nikdy se nestalo, že by si šli stěžovat rodičům (a kdyby ano, tak můžete použít jejich slova a dělat, že o ničem nevíte). Nebo natočit na telefon, ukázat rodičům a sdělit jim, že jestli se to bude opakovat, že to budeš řešit se sociálkou.

autor
24. dub 2023

@sigyn to máme v plánu

tereza0111
24. dub 2023

Chapu, ze je to "hrabeci" rada, ale jak v tavem prostredi ma vyrustat dite? Jaka je situace ve skolce, skole, kde tyhle deti budou jeho spoluzaky? Co vas na miste drzi? Zvazovala bych prestehovani..
A pokud to opravdu neni reseni, tak bych si syna venku vytrvale natacela, jak je chytnes, tak sla za rodici, ze uz si na to stezujes opakovane a ze pokud situace nevyresi a jejich deti budou to tve nadale obtezovat, tak vsechny situace zasles k prosetreni socialce, protze se domnivas, ze zanedbavaji vychovu... To ti ale pomuze, jen pokud to rodice zajima

autor
24. dub 2023

@tereza0111 já bych odtud šla hned pryč, ale nejsou prostředky jít jinam. Ve školce má od nich syn klid tvrdí. Mám strach co bude ve škole, protože i jejich sourozenci, kteří právě chodí do školy jsou též dost problémoví a teď se tam řešila samozřejmě šikana z jejich strany, jsme s mužem rozhodnutí případně dát syna jinam, i když by to samozřejmě pro nás všechny bylo obtížnější.

renatahornickova
24. dub 2023

Natočit a řešit s policií.. pak si rodiče pohlídá ospod ..
Určitě zakročit co nejdříve..

ekou
25. dub 2023

A co zkusit nenápadně pozorovat syna venku jak si hraje a v momentě průseru zakročit a přímo s daným agresorem jít za rodičem a vyříkat si to...

autor
25. dub 2023

@ekou s rodičema domluva není žádná viz výše

Nicméně, včera opět na syna jedno dítě udeřilo, jen co vyšel ven hned se kolem něj začaly ochomítat, šla jsem hned za synem...jedno dítě mu bránilo v jízdě na kole a údajně ho i strcilo, to jsem neviděla, říkal mi to syn. Dítě jsem si odchytla a řekla mu, že tohle prostě dělat nebude jinak půjdu i s policií za rodiči. Zda se, že to na chvíli zafungovala, pak si syn jezdil dále a chlapec se od něj držel dál.

ekou
25. dub 2023

Tak jak někdo tady zmiňoval, natočit a jít s tím na policii. To není normální, aby dítě dostalo úder jen co vyleze ven.
U nás je to taky normální. Já už jsem partu dětí (smradů) okřikla ať si hrají normálně a nekopou do jednoho dítěte. Dítě sice nebylo moje, ale osobně nemám ráda, když nějaký frajer je v převaze mlátí slabšího jedince.

sonaxoxo
25. dub 2023

Dítě bych nepouštěla samotné ven a řešila bych odstěhování, když čtu, kde dítě vyrůstá..

autor
25. dub 2023

@ekou dnes jsme tu chvilku byli a naštěstí klid, asi se fakt malý "grázlík" zalekl, protože okolo mě a malého chodí obloukem a kouká na mě jako na vraha. Snad to tak zůstane jinak hned začnu vše nahrávat a rovnou budu předkládat na policii

@sonaxoxo samotný ven nechodí, jen se občas vzdálí tam, kde není úplně vidět. Já bych se nejraději odstěhovala, jenže jsme byt sotva doplatili, investovali do něj nemalé peníze a práci 😔 ale pokud by nebylo zbytí, tak to vidím jako jediné nej řešení

sonaxoxo
25. dub 2023

Pro dítě všechno a přeji hodně štěstí v rozhodnutí.♥️🍀

eurotip
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
misa_pise
26. dub 2023

Vyhrožovat policií, klidně i udělat scénku, jak jim volám, jak s nimi mluvím, pokud znáte jméno toho dítěte, tak třeba do telefonu ho začít jako diktovat i s adresou... malé dítě by to mohlo sežrat... Kdybyste měli někoho známého u policie, poprosit ho, aby tam opravdu přijel a sehrál divadlo. Na policii oni občas slyší, snad se stáhnou a dají pokoj.

autor
26. dub 2023

@misa_pise policií jsem klukovi pohrozila a chodí kolem nás obloukem, tak snad už dá pokoj

ruzovyjednorozec77
27. dub 2023

Upřímně? Ja bych fracky všechny poliskala 👌 znam se a jednou by se tohle stalo a když nezabiraji rodiče, pak bych je vypleskala. Takovym smradum holt nic jiného asi nepomuze. Taky mam podobnou zkušenost a dotycne jsem servala tak, že si nadelali do kalhot a ted se k synum chovaji jak k bohum 🤷‍♀️🫣. Kdyby to nezabralo, nemela bych daleko jim fakt flaknout 😊 a mohli by pak na me přijít rodiče. Kdyz si neumí své potomky vychovat, tak ať je raději drží doma.

autor
27. dub 2023

@ruzovyjednorozec77 jsou to pětileté děti, ale jinak bych se zachovala naprosto stejně s tím rozdílem, že bych v první řadě nasekala rodičům

normalnimatka
27. dub 2023

tak hlavně bych asi dítě takhle nenechala hrát si samotnýho s ostatníma bez dozoru žádnýho dospělýho, když už máte předchozí zkušenost, že jim to nefunguje. najděte mu jiný, normální kamarády a buďte u hraní nablízku.