Syn nechce trávit čas s přítelem

26. čer 2021

Jsem už trošku zoufalá a popravdě ani nevím, co si mám o naší situaci myslet, proč tomu tak je. Díky všem, kteří to dočtou až do konce ... Mám syna 2 roky z předchozího vztahu, s přítelem jsme rok a půl a čekáme miminko. Syn je teda mamánek, hodně mazlivý a ani nespí sám. Nicméně pohlídat se nechá. S mojí mamkou, dokonce i s přítelovou mamkou vydrží bez problému celý den. Svého otce moc nevídá, ale když už, tak i s ním vydrží celý den. Stejně tak není problém, že děda 2 hoďky pohlídá. Syn mi s úsměvem zamává, řekne pá a jde s nimi. Ovšem když má ale odejít s přítelem nastává hrozná scéna. Ani doma se nechce nechat pochovat. Kolikrát jsou dny, kdy na sebe vůbec nenechá od něho sáhnout, pak jsou ale občas dny, kdy za ním syn běhá jak ocásek a nehne se od něho. Bohužel scény a řev převažují. Občas jsem tajně koukala, jak se k němu chová, když jsou spolu třeba venku nebo šmírovala a nikdy jsem nezaznamenala, že by byl hnusný. Ale je přísnější a snaží se syna vychovávat. Takže občas zvýší hlas, zakáže, sebere věc, která není hračka. Občas mi přijde, že zasahuje, i když je to kravina a pro mě to bylo absolutně nepodstatné a akorát mě rozčílí, že syn zase řve, protože přítel zasáhl a mě to už unavuje, že řeší každou blbost a syn pak pořád kňourá. Zároveň mám pocit, že právě toto je příčina toho, že se nenechá pohlídat. Protože všichni ostatní, když hlídají, tak jsou vždy hodní a nikdy nevychovávají, prostě si jen hrají a pak mi dítko předají. Už jsem z toho fakt někdy unavená, když mám doma spoustu práce, nemůže mi s malým ani pomoct, i když by chtěl, ale vůbec to s ním neumí a já jsem pak naštvaná i na přítele, že mi spíš místo pomoci přidělává práci. Malý teda jednu dobu na něho i hodně žárlil a odstrkoval ho ode mě. Je možné, že to třeba dělá z nějaké žárlivosti, protestu nebo hraní na city nebo ho prostě syn nemá rád? 😣 Přitom přítel ho bere v podstatě jako svého vlastního.

lv
27. čer 2021

Je s vámi trvale, bydlíte společně už ten rok a půl? Pokud později tak to může být ta žárlivost.. Tohle se řešit s přítelem, za včas, než přijde ještě novorozeně - to bude nápor pro všechny, i malého.

autor
27. čer 2021

@lv společně bydlíme asi 3/4 roku. Kolem toho roka měl právě období, že jakmile na mě přítel sáhl nebo mě objal, tak syn zahodil hračky a hned běžel ho odstrkovat. To naštěstí přešlo.

lv
27. čer 2021

To je normální, to dělají i děti s uplnych rodin, v te dobe chteji lasku a pozornost jen pro sebe, ne aby ji mel i nekdo jiny. Promluv s přítelem, nastavte si pravidla, aby syn od obou stejne vedel, kdy neco muze a kdy nemuze, co ty považuješ za banalitu, a on ne, shodnout se.