Dobry den mamky! Prosim o zkusenosti a hlavne rady 🙏 Prvni dite jsem kojila 20 mesicu, behem te doby zadne obtize. U druheho ditete (nyni ma 19 mesicu) resim cca od leta opakujici se problemy s prsy, konkretne s dvorci. Opakovane se mi na nich tvori cervene fleky, ktere strasne svedi a jsou vysusene (loupe se na nich kuze), tez kojeni je velmi bolestive. Po par tydnech, kdy jsem zkousela ruzne dostupne masticky z lekarny jsem se objednala na kozni. Lekarka mi predepsala antb masticku Funicor. Po par dnech velke zlepseni, po stanovene lecbe bez obtizi. Jenze bez tech obtizi to vydrzi pouze par dnu. Pak uz se zase zacinaji objevovat ta cervena mista a musim znovu zacit mazat. Mam uz vypotrebovane skoro cele dalsi baleni masticky a jsem celkem nestastna z toho, ze se to porad vraci. Ani jsem nevyzkoumala, co by to mohlo zpusobovat. Kdyz jsem byla se synem na kontrole v 18 mesicich, prosila jsem lekarku o kontrolu jeho pusinky, jestli tam neco nema a vse v poradku. Prosim o radu, co by mohlo zabrat. Kojit bych jeste par mesicu chtela, tak bych si prala, aby to bylo co nejprijemnejsi. Dekuju za rady
Nystatin nebo pevaryl na kvasinky, to zabere. Tak velké dítě nemusí mit viditelnou moucnivku. A zkusit omezit cukry a bilou mouku ze stravy tebe a dítěte. Na tom kvasinky rostou.
@lpch zkus si nechat napsat nystatin na kvasinku. Bohužel jsem měla to samé a nemohla jsem se toho zbavit docela dlouho. Malé v pusince také nic nemělo.