Červené fleky na kůži. Máte zkušenost?

lisu
19. črc 2022

Prosím o radu začali se mi delat tyto červené fleky na kuzi a stále přibývají. Začali z ničeho nic. Tento čtvrtek jsem objednaná na kožní. Obvodní lékařka říkala ze by se mohlo jednat o pytrisia Rosa. Máte s tím někdo zkušenost. Dekuji

1pomnenka
19. črc 2022

Myslím, že to způsobuje stejný vir jako plané neštovice nebo pásový opar. To se snadno přeléčí.

lv
19. črc 2022

Jo, vypadá to tak. Virový, neléčí se téměř nijak, nekoupat, nejlíp nenamáčet, nebo rychlá sprcha. Sušit přikládáním ručníku, ne třením. Až jsou spíše suché, bledší, promazávat, ne na slunce.

martt
19. črc 2022

@lisu Syn měl Pytrisia Roseu. Důležitý je hlavně promazavat muzes bud nesoleným sádlem nebo modrou indulonou. Je mu to pak asi do měsíce zmizelo. On do toho má ještě lupenku , takže se to u něj těžko poznávalo protože Pytrisia Rosea se dá zaměnit i za lupenku vypadá dost podobně.

bela2022
4. zář 2022

Příčinou fleků na kůži je často zdánlivě banální leč velmi zásadní nedostatek vitamínu B, především B2 Riboflavin a také B12. Při jejich nedostatku je kůže oslabena a stane "projektorem" např. koncentrace škodlivin v játrech apod.
Při správném dávkování vitamínů (obvykle ne současně B2 a B12, ale následně) se efekt projeví za cca 2 měsíce.
Co ještě zrychluje léčbu je úprava stravy a to dočasným vyloučením rafinovaného cukru (primárně sladkosti) na dobu alespoň 1 měsíce, ale ideálně 2 měsíce.