Jaké povinnosti má biologický otec dítěte

paparta
21. únor 2019

Ahoj, prosím o radu, mám s ex 10ti letou dceru a zajímalo by mě co všechno pro ní musí zajistit na víkend kdy u něj má být. Rozsudkem který je už 8 let starý máme upravený styk a je v něm že oblečení si otec zajistí. Oblečení ale dceři sebou dávám. Naposledy byl ale hrozný problém protože přijel a začal si diktovat že mám navalit taky kartáček na zuby ten jsem mu dát odmítla (alimenty má 1000 Kč, navíc nic nedává a i těch 1000 Kč dává pozdě - často až další měsíc) navíc si teda myslím že kartáček je věc běžné potřeby a dceři by ho měl pořídit on. Dopadlo to tak že na mě před dcerou sprostě pokřikoval a ta utekla a nakonec s ním odmítla odjet. Už delší dobu k němu nerada jezdí prý se tam nudí. OSPODnice nedokázala odpovědět ani na otázku co dělat když je dcera zasrkla a nechce ho vidět. Máte někdo zkušenost jak se soud staví k názoru a přání dítěte v tomhle věku? Vůbec nevím co dělat ex vyhrožuje soudem a z druhý strany dcera odmítá možnost že by k němu příště jela

janablizka
21. únor 2019

A co zajít na OSPOD za jinou pracovnicí přece jsou tam od toho aby poradily.Zubní karáček by tatínek měl doma pro dceru mít to je snad normální věc. Držím pěstičky at vše vyřešíte.

barulina
21. únor 2019

Podejte navrh nnupravu styku. 10 lete dite uz se vyjadrot muze. A pokud mate v rozsudku ze si tyto veci ma zajostit, do zadosti uvedte ze toto necini.

misicka1988
21. únor 2019

@paparta Na desetiletou je 1000 Kč žalostně málo 😔

merylinn80
21. únor 2019

Souhlasím s barulinou, 10ti leteho dítěte se už soud bude ptát a bude brát jeho názor na zřetel.

paparta
autor
21. únor 2019

@janablizka to jsem zkoušela a odkázali mě zpět za tou co k ní patřím. Vlastně mi naznačili že v zájmu kontaktu otec-dcera bych mu ten kartáček mohla dát ale nemůžu s tím souhlasit to by po mě rovnou mohl chtít ať jí zabalím i jídlo na celý víkend. Naopak vycházím vstříc a dávám mu oblečení i když v rozsudku máme něco jinýho,nelíbilo se mu že má leginy a chtěl rifle ok vyměnila jsem to i když jsem mu mohla říct ať si je koupi ale bohužel tohle už je moc i na mě a přijde mi že on jen využívá a zkouší ze mě dostat víc

merylinn80
21. únor 2019

@paparta nevím teda, proč už si dávno nedala nový návrh k soudu.

paparta
autor
21. únor 2019

@misicka1988 je to málo :( nechal si výživný snížit že je ve špatný životní situaci takže mu soud odklepl 1000 Kč. O rok později jsem zadala o zvýšení na 2200. U soudu komedie hrozná krkal se že nejsem ve finanční tísni a ty peníze nepotřebuju protože dceru může živit můj přítel. Zvýšila to na 1500 a ještě s účinností až od května. Kdyby aspoň na něco přispíval ale školy v přírodě atd je všechno na mě stejně jako výbava do školy, výlety atd. Pak ji jednou za rok dá 300 Kč a koupí dvě trička a u soudu z toho ještě je jak se hrozně snaží

paparta
autor
21. únor 2019

@merylinn80 protože to jakž takž fungovalo i když to občas skřípalo a dceru se nesnažil nutit tak jsem neviděla důvod ale teď to nějak vygradovalo do úplnýho extrému a bohužel jsem to předtím podcenila a tohle nečekala :(

misicka1988
21. únor 2019

@paparta Živit přítel ?? No tak to čumím jak blázen. Ach jo. Smutné..... 😔

lusm
21. bře 2019

@paparta tak resila jsem podobnou situaci dcera nechce jezdit k otci, breci, premlouva mne aby tam nemusela a na ospodu mi bylo receno ze si mam zajit za jeji doktorkou at vystavi doporuceni k psychologovi zajit tam s ni ona si promluvi s ditetem a pak s rodici a vystavi vam papir no a pak jde resit dal soudy hlavne ze budete mit v ruce papir.