Dcera odmitá jít k otci

klaudie17
3. led 2019

Dobry den,prosim o radu.Dcera 11let odmita chodit k otci,protoze ji bije,sproste ji nadava a vyhrozuje ji.Pred ospod a vsemi ruznymi institucemi se stavi jako milujici otec a oni mu to spolknou i s navyjakem.Chodime k psycholozce,psychiatrovi a ti jedini dceri veri,ze jeji strach je opravneny.Nyni otec vyzaduje styk s dcerkou,ale ona jen pri zmince o nem dostava hystericke zachvaty a astma.cekame na soud.myslite,ze na jeji nazor a nechteni se s otcem stykat budesoud přihlížet??

ivuska1986
3. led 2019

@klaudie17 ahojky, určitě bych k soudu nechala předvolat psycholožku a psychiatricku, v občanském zákoníku je napsáno, že dítě od 12 let má být slyšeno. Když budete na slyšení nezletilé trvat, soud asi vyhoví, jestli je to rozumný soudce, tak vás všechny vyhodí ze síně a promluví si s dcerou sám. Držím palce

sudylichozrout
4. led 2019

Kdyztak me nekdo opravte, pokud pisu blbiny, ale ja mam pocit, ze jde o to, abys ty nebranila styku. Ale pokud dcera sama nechce, uz je dost velka na to, aby nechodila. Nevim, jestli se to musi resit pres soud, nebo staci, ze dite samo nechce a ty na ospodu dokazes, ze styku nebranis. Zkus si zavolat do nejake pravni poradny, ktera je pro tohle zrizena. Nejlepe pri nejake organizaci, ktera tyhle spory resi.

bera28
4. led 2019

Počítej s tím, že si soud vyžádá znalecké posudky. A předlož samozřejmě lékařské zprávy.

ivular
4. led 2019

Ze zákona jsou soudy povinny akceptovat názor dětí od 12 let, nicméně ústavní soud dlouhodobě razí stanovisko, že názor dítěte je relevantní, BEZ OHLEDU na věk dítěte. Tzn. šance je veliká, byť tam asi proběhne to znalecké posuzování. Ale je hodně dobře, že ošetřující lékaři stojí na staně dcery.

merope
4. led 2019

Děti v tomto věku jsou značně šikovné stran nahrávek a dalších věcí - nezvládla by si otce nahrát? Psát veškeré poznámky o tom, že a jak ji bije a tak. Co znamená "bije" - sem-tam pohlavek, když je drzá nebo fackování, řemenem a tak? Co sousedi, nejsou schopní k tomu něco říct? Co otec, nemá jiné představy o výchově než ty? Někteří rodiče si myslím, že když dítě něco provede, je řemen super výchovná záležitost a není to bití. Ale pokud chodí k psychologovi a psychiatrovi a má z něj fóbii, tak to není dobré a otec by toto měl vědět - nedá se zajistit, aby k tomu stejnému psychologovi / psychiatrovi chodil taky, aby s nimi probral, jak to vnímá dcera? Může být, že si to neuvědomuje a třeba by byla změna možná. A pokud ne, tak se to aspoň zjistí a psycholog může dát i posudek k soudu. Je škoda, aby dítě přišlo o jednoho rodiče, často si pak k sobě později složitě hledají cestu.

cookei
4. led 2019

@klaudie17 Tak by snad psycholog a psychiatr mohl napsat posudek pro ospod a hlavne pro soud, navic od urciteho veku ditete soud prihlizi na vyjadreni ditete, pamatuju od 10let, mozna to posouvali. Pokud je to opravdu, jak uvadite, tak se hlavne nedejte, at stani dopadne jakkoliv. S detmi nema nikdo pravo zachazet jako s prasivym psem, natoz rodic, u ktereho se ma dite citit milovane a v bezpeci..Preji, at vse dopadne ve prospech malicke..

klaudie17
autor
5. led 2019

Dekuji za nazory a rady,ano bije ji tak ze s ni triska o vanu,schody,mlati ji rukou,vyhrozuje ji atd.ospod neustale dcerku nuti,ze se s nim musi setkavat i za tu cenu,ze z nej ma fobii a uz ho nenavidi,nejen za to,co ji delal,ale i za to,ue ji nenecha na pokoji.on porad tvrdi ze ji nic nedela,ze ji jen vychovava,coz uz rekl i na policii,ospodu atd.problem je v tom,ue on ji chce tyrat aspon tim a pomstit se ji za to,ze to rekla a nechce s nim byt ze ji bude tyrat lespon psychicky.vyuzival ji totiz k seznameni a vtirani se jinym zenam s detmi.bez ni je prakticky sam.

sudylichozrout
5. led 2019

@klaudie17 to je hrozny, chuderka. Tak at vam to dobre dopadne a dcerka uz za nim nemusi.

bayt
5. led 2019

@klaudie17 nikomu takovýmu bych dítě nesvěřila a podala bych na něj trestní oznámení

klaudie17
autor
5. led 2019

Tr.oznameni pcr odlozila...nedostatek dukazu

cookei
5. led 2019

@klaudie17 Jakoze ma mala na sobe malo modrin nebo co!? 🤬 Je mi z tech nasich organu fakt na 🤮 Leda opravdu dat Vasi dceri telefon nebo neco, na co muze nahravat a pak to pouzit jako dukaz, prze az ji ten radoby otec prizabije, bude pozde. Hodne sil vam obema..✊

ivular
5. led 2019

A co stížnost na OSPOD? Vím o paní, která pomáhá rodičům a dětem, které poškodil OSPOD. Mohu zprostředkovat kontakt, kdybyste měla zájem.

bayt
5. led 2019

@klaudie17 jaktože nedostatek důkazů? každou modřinu atd. okamžitě k doktorovi, udělat záznam, nafotit...netvrďte mi, že z třískání o vanu nemá modřiny nebo zranění

klaudie17
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
klaudie17
autor
5. led 2019

@bayt ma,ale presto to odložili

klaudie17
autor
5. led 2019

@cookei ano,presne tak,pry jen neodhadl silu pri uplatnovani vychovnych metod...super ne??chce se mi zvracet z nich

klaudie17
autor
5. led 2019

@ivular psala jsem vam zpravu

bayt
6. led 2019

@klaudie17 tak v tom leda pokračovat a stěžovat si, dcera ho může opravdu nahrát atd.

klaudie17
autor
10. led 2019

Tak ted otec vymyslel ze chce malou umistit do detskeho domova aby se dostala z meho vlivu a zacala ho.mit rada

sudylichozrout
10. led 2019

@klaudie17 to je ale pako 😀 A to si fakt mysli, ze do toho nekdo pujde?

klaudie17
autor
11. led 2019

@sudylichozrout asi ao mysli