Ahoj holky po 8 letech jsem vysadila antikoncepci a snažíme se o miminko .po vysazení přišla ovulace ale menstruace už ne prý se může dostavit až za tři měsíce, ale moje otázka je ..Jak to teď bude s ovulaci kdy poznám ze se máme snažit o mimino dekuji
@klokanka31
@klokanka31 na prvni jsme čekali 2 roky umělé oplodnění atd nakonec to vyšlo přirozeně ale už nemám 20 tak zase nechci čekat tak dlouho
Ovulační testy
@leniczka23 super ale kdy je mám dělat když teď nepoznam nic
@sabadaba Já byla taky bez MS, a naštěstí jsme se jednoho dne s manželem trefili ☺ já to před třetím těhotenstvím poznala podle hlenu.
@sabadaba Tak pokud opravdu ovulace byla a nedojde k oplodneni, tak nastava menstruace.
Ms je prave priznak toho, ze k oplodneni nedoslo.
Takze pokud neotehotnite, ms dostanete.
A pokud ji nemate, tak to neni nic jinyho nez to, ze nemate hormony jeste srovnane po uzivani HA.
Tim padem vam nezbyva asi nic jinyho, nez testovat ovulacnimi testy kazdy den. Pokud tedy na sobe ovulaci nepoznate sama. Bolesti, hlen atd.
@ema90 Tohle je složitý, může být jak ms bez ovulace, tak ale i ovulace bez ms. U tazatelky taky vidím možnost asi ty ovu testy.
@klokanka31 tak to budu muset vykoupit lékárnu z ovu. testy .....a myslite že bych to mohla zatím počítat jako doteď když jsem menstruaci měla abych se v tom aspoň trochu vyznala
@klokanka31 Jj, ted ctu, ze jste to tak mela... ale to mi reknete tedy, kdyz mate ovulaci, nedojde k oplodneni, tak preci s menstruaci to vse odchazi.
Tak jak to u vas odeslo, kdyz nedoslo k ms a k otehotneni taky ne? 🤷🏼♀️😀 Neni spis mozne, ze neprobehla ani ovulace?
@sabadaba Tak to nevím... 🤔
@ema90 Párkrát jsem se trefila s ovulací do kontroly na gyndě. Doktorka potvrdila že ovulace je, a ať se doma hned snažíme. Mimi z toho nebylo, ale ms taky ne... 🤔
@klokanka31 a poznala jste to na sobe že máte ovulaci sama
@sabadaba to je divný, mě všichni doktoři řekli, že pokud se dostavila ovulace, musí přijít menstruace. Jde mít menstruaci bez ovulace, ale ne opačně 🤷♀️ řešila jsem to hodně, jelikož jsem po vysazení HA neměla ms 1 rok. Každopádně počkejte na svou první ms a poté si hlídejte plodné dny, bez toho se to těžko určuje, ale sex mějte průběžně během celého měsíce, nikdy nevíte kdy se zadaří 🙂
@sabadaba Až před tím třetím těhotenstvím podle hlenu. Naštěstí, ten den se manželovi do ničeho nechtělo, ale donutila jsem ho, že je prostě jasný že teď to půjde, a máme z toho 10 měsíční holčičku ☺
@sabadaba škoda jen,že jste HA brala,když je to první uměle. Mohlo to být na škodu, ale toť můj názor 🙄
Jinak jak padlo,mít se rádi,ať ovu je,nebo ne. "Povinný " sex časem omrzí ...
Na obnovení cyklu po vysazení ant mi pomohl kontryhel 🍵🍵a ke zjištění ovulky ovulační testy.
Pokud neprisla ms (a oplodneni), pak nebyla ani ovulka
@sabadaba pokud jste si dělala test a víte na 100% že ta ovulace proběhla, potom je nedostavení ms pouze z důvodu rozhazených hormonů po vysazení HA a tělo se s tím musí srovnat. Ms určitě dorazí, jen budete mít cyklus nějaký čas rozházený. Druhou příčinou mohou být cysty na vaječnících, to by vám zjistil gynekolog prohlídkou. Pokud chcete cyklus zpravidelnit, nejlepší bylinné koncentráty jsou gynex, femigard... Případně pouze samotné byliny jako kontryhel, drmek, peruanská maca.
@sabadaba Ovulační testy nepotvrdí, že byla ovulace. Testy pouze ukazují, že se zvedá hladina LH, tělo se na ovulaci chystá, ale jestli opravdu proběhne, to ukázat neumí.
Pokud proběhne ovulace a nedojde k otěhotnění, tak proběhne ms, to vajíčko se nemá kam jinam ztratit. MS bez ovulace možná je, naopak ne.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@sabadaba Mějte se s manželem průběžně rádi a ono to vyjde, přece nebudete povinně jen při ovulaci 🙂