Ahoj, jaký mate věkový rozdíl mezi dětmi? Chtěli jste spis větší nebo menší? Jaké to mělo komplikace? Jste tak spokojené nebo si říkáte s odstupem, že to mělo být dřív/později?
A všechno krásné do dalšího roku 💖✨
@positivemind máme dvouletku, občas to bylo náročné, hlavně třetí těhotenství, pak to bylo fajn a teď nejstarší cestuje do puberty a bože jestli to u všech přežiju, budu mít svatozář 🤣 Nám ty dva a čtyři roky v celku vyhovují, ale pravdou je že jsem byla dost mladá a měla víc energie, teď bych do toho asi takhle "rychle" za sebou nešla, víc bych si užívala "mimina", protože po návratu z porodnice najednou ty děti hrozně "dospěli" 😉
18 let a já si nestěžuji👍
Máme rozdíl přesně 1,5 roku. První dva roky byly náročné, ale pak už super a přicházejí pouze ty výhody….mají k sobě hodně blízko, rozumí si, jsou jak dvojčata.
@positivemind máme 3 roky a čtvrt, mohlo to být třeba o půl roku méně. Chtěla jsem, aby k sobě měli blízko, ale takhle je to super, vidím samá pozitiva 🙂
Rozestup 2 a 2,5 roku. Neměnila bych, protože k sobě mají blízko, vyhrají si spolu a mají se rádi. S bratry jsme o 8 a 16 let a mám je samozřejmě taky ráda, ale je to úplně jiný vztah. Zase mamka si chválila, že na každého měla klid a mohla se mu věnovat. Každé má něco do sebe. 🙂
@positivemind Dcera - rozdíl 5,5 roku od syna - dále 11 let pauza mezi poslední dcerou. Nejmladší dcera je tedy od té nejstarší skoro 17 let. Starší děti nejmladší milují, i si s ní hrají. Ale kdybych mohla měnit, první dceru a syna bych měla blíže u sebe 🙂 Teď je dětem 22-16-5 let.
@positivemind Mam 2 syny a mezi nima 2 a ctvrt roku. Zari 2017 a prosinec 2019. Chtela jsem co nejmensi rozdil, byla jsem mezi klukama chvili tehotna, rozdil by byl rok a 3/4, ale tehdy to nevyslo. Rozdil 2 a ctvrt je nakonec dobry, kluci si spolu celkem hrajou, to je fajn, myslim, ze budou partaci.
Ted jsem byla tehotna opet, termin porodu jsem mela kveten 2022, ale nevyslo to, v 17.tt vyvolany potrat.
Jeste to chceme zkusit a to by rozdil vychazel na cca 3 roky mezi mladsim synem a pripadnym miminkem a 5 a ctvrt mezi starsim synem a pripadnym miminkem a prijde mi to uz dost na hrane. Tech 5 let a kousek mezi nejmladsim a nejstarsim uz se mi zda dost v tom smyslu, ze by si moc nerozumneli, ale treba se pletu.
Muj tata mel brachu o 5,5 let starsiho, jako deti prej nic moc, ale v dospelosti meli vztah uplne super. Nez tedy stryc zemrel.
@positivemind Mám tři děti po roce a půl a čtvrté po 4 letech od třetího. Určitě je lepší ten menší rozdíl, teď tu malou, chudáka taháme všude s sebou, jako kotě, i když by potřebulala jiný denní rytmus, než ti starší. S nima je všechno najednou, najednou na lyže, najednou na brusle, krásně to na sebe navazuje... Je pravda, že ty první 3 roky mám v mlze, ale stálo to za to.
@positivemind 11let a super
rozdíl 5 let a je to hodně. Starší 9 let, mladší 4 roky, každý vyžaduje jiný režim.
3 roky a 7 mesicu a za me dobry.
Máme rozdíl 7 let.. Teď super, velkej brácha je super, pak počítáme s pauzou, kdy už bude kluk v pubertě a malá ho asi bude sr*t, ale pak se snad zase setkají a budou parťáci do života 😊
My máme na den přesně 3 roky a za mě super. Starší šla do školky, měla jsem čas na mimino. Starší jsem naučila všechno potřebné, teď se věnuji mladší. Já si nestěžuji.
2 roky a 10m. Taky si jsem spokojená. Mladšímu je 16m, už si spolu hrají. Starší chodí do školky, odpoledne máme aktivity společně.
Já mám 5 a čtvrt, a syn je skvělá chůva, nestěžuju si
@positivemind pokud to výjde, budu mít rozdíl 2 roky a 7 měsíců, chtěli jsme i dřív, ale vyšlo to takhle. Malý se teprve teď(2roky) začíná učit na nočník, nemluví, málo ji atd. Ono plán je jedna věc, realita druhá no.
Mame 5 let a ideal by byl pro mě 4 roky, ale potrebovala jsem dodelat atestaci ( zdravotnictví) a chtela jsem ji stihnout s jedním dítětem. Jsem spokojená, rozhodně lepší, než být urvana ze standartniho rozdílu 2-3 roky, to bych si hodila mašli.
A každému se mohu venovat zvlášť, mám pocit, že ty sourozenci o dva roky, že prostě ten vývoj je zpomalený, že ta mama se prostě nemůže věnovat vsem, a je to fakt znát.
Na druhou stranu- je mi jasne, že nebudou třeba až takoví parťáci,bjako pro menším rozdílu, ale o to mi tak nejde. Zatím si ale vyhrají docela hezky ( dcera 8, syn 3). Ja a bracha jsme byli o 9 let a to bylo hodne, kazdy jinde dodnes( 35 a 26 let).
@positivemind jeden syn 16, druhy 13 a v únoru benjaminek💗
Chtěla jsem menší rozdíl, ale nakonec máme necelé 4roky
@veruuu_kubesovic Taky jsem chtela mensi rozdil...kdyz jsem byla jeste bezdetna 🙈 😀
@lentilkah mnooo poprvé jsem otěhotněla sotva jsme se začali snažit, podruhé až za rok...
@veruuu_kubesovic Chapu. A prijde ti ten rozdil necele 4 roky spatny?
Mezi jedničkou a trojkou je 3,75 roku a kolikrát jsem si říkala, kdyby mezi nimi nebyl ještě jeden, jaká by to byla pohoda 😀 Ale jsou každy jinde, jeden ještě skoro mimino, druhej už skoro školák. Dvouletý rozdíl není tak pohodlný pro rodiče, ale lepší pro děti, pohraji si spolu brzo jako rovný s rovným, není to tak, že starší milostive odhledne od Lega a zabaví mrnouse 🙂 Sporty se taky dají dřív dělat společně...U 2 děti za mě ideální rozdíl 2-3 roky, ani víc, ani min.
@lentilkah
Pro mě aktuálně akorát, ještě máme v plánu třetího prcka a do 10let nejstarší to snad stihneme 😉
Mám obojí. Jak malý 22 měsíců,tak větší necelých 7 let. Ještě mezi nejstarší nevlastní dcerou a nejmladším synem je 13,5 roku. Každý rozdíl má něco. Pro děti asi nejlepší ten menší. Pro mě ten prostřední. Ten největší je úplně o ničem ( u nás, zvlášť proto,že k nám od puberty dcera skoro nejezdí, syn ji vnímá asi tak nastejno jako tetu). Každý věkový rozdíl má pozitiva i negativa. Některý je lepší pro děti, některý pro rodiče. A taky záleží na pohlaví dětí a povaze. Žádný rozdíl mi nepřijde úplně top.
Rozdil mam 4,5 roku, ze zacatku to bylo fajn, ted je to trochu narocne, v podstate jsou stale nemocne skola/skolka nam dava zabrat, ale vzasade maji pekny vztah, nekdy se rvou a nenavidi, nekdy se miluji az za hrob…
@positivemind Máme mezi kluky neplánovaně necelých 20 měsíců a nakonec mi to přijde fajn ☺️ někdy je to sice pro mě náročné, ale čekala jsem to horší 😉 postupem času to bude, myslím, lepší a lepší a hlavně pro ně to bude výhoda ☺️ i když pro nás taky.. lépe se naplánuje program atd 😉
15m, neplánovaně. Doposud není ani jedno pozitivum, sama negativa. Ideální rozdíl vidím 4-5 let a to jak pro děti, tak pro matku. Ta se může plnohodnotně venovatz oběma dětem, takže ty nestradaji jak u malýho rozdílu a sama není zničena fyzicky i psychicky.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@positivemind mám rozestup 7,5 let a super.