Měření bazální teploty. Může u dlouhých cyklů probíhat ovulace?

kikus16
28. dub 2020

Zdravím, vím, ze toto téma je tady často, ale nenašla jsem podobný případ. Mé cykly jsou hodně dlouhé, většinou 60 až 70 dní. Mám od lékaře potvrzené anovulační cykly. Snažíme se o mimko přes 2 roky. Začala jsem měřit bazální teplotu. Jsem 21 den cyklu, a teplota se mi už 8 dni pohybuje mezi 36,5 nebo 36,4. (Vložila bych fotku, ale nejde mi to). Myslíte, že u tak dlouhých cyklů může probíhat ovulace? Šla bych k lékaři, ale pořád bere jen akutní stavy. Děkuji
A pokud mi nekdo poradí jak vložit fotku, tak vlozim graf :D

gbp
28. dub 2020

@kikus16 zkus si dat odpovedet a vlevo fotacek, tim to vlozis. kolik presne nameris hodnotu je uplne jedno. potrebujeme videt krivku grafu. mas nejake doplnky, me pomohl Inofolic. ne teda na delku cyklu ale na ty anovulace

kikus16
autor
28. dub 2020

@gbp ja prave na ten fotak klikam, ale vubec to nereaguje :( piju zatim jen kontryhel, na nejaky doplnek se urcite poptam i doktora. Mrknu i na ten inofolic.

gbp
28. dub 2020

@kikus16 kontryhel mi taky pomohl, ale nekomu nesedi a naopak cykly prodluzuje. ale je potreba zkouset no. ten kontryhel by se mel pit jen do ovulace. je dulezite, aby v tom doplnku byl inositol, je jich vic, ne jen ten inofolic.

kikus16
autor
28. dub 2020

Tak uz se mi snad ten graf nacte. Nejde to pres apku, jinak jo..

gbp
28. dub 2020

@kikus16 rozhodne zatim nebyla. urcite zkus procist tohle http://merenibt.xf.cz/ pokud jsi to jeste neudelala. me to hodne pomohlo. a jestli mas cykly i 60 dni, muzes mit ovulaci treba az 46 DC.

kikus16
autor
28. dub 2020

@gbp no me jde prave o to, jestli v tak dlouhych cyklech muze k ovulaci dochazet. Protoze co jsem tak cetla, spise zeny pisou, ze v dlouhych cyklech k ovulaci nedochazi...nevim jestli je to pravda a docela me to rozhodilo.. protoze kdyz to tak pocitam, mam ms maximalne 6x za rok, spis 5x, tim padem i ovulace 5-6x, a kdyz odectu anovulacni cykly, tak ta sance je teda dost miziva :(

kikus16
autor
28. dub 2020

@gbp na odkaz mrknu..dekuji.

gbp
28. dub 2020

@kikus16 no a napada me, jestli to treba taky nemuze byt tak, ze jeden vajecnik vynecha - neni ovulace, neni MS. a zacne druhy a ten ovulaci udela a pak je MS. ale nejsem doktor, to fakt nevim.

kocila
28. dub 2020

@kikus16 pokud mas cykly 60-70 dnu,tak ovulaci ocekavej nekdy kolem 46-56DC,graf ukaze az ovulaci zpetne,takze ti doporucuji treba od 35Dc zacit testovat ovulacnimi testy (staci jeden denne) a z grafem nakoˇbinovat (graf ti ukaze,zda vubec ovulujes)..

kikus16
autor
28. dub 2020

@gbp zkusim se zeptat doktora. Uvidim. Musim pockat az zacne normalne ordinovat. 🙂

kikus16
autor
28. dub 2020

@kocila ano prave proto, jsem zacala bazalni teplotu merit. Abych zjistila jestli mam vubec ovulaci, jak jsem psala snazime se uz pres 2 roky, da se rict, ze docela poctive :D a porad nic. Takze uz se mi to nezda. Kazdopadne zkusim..

gbp
28. dub 2020

@kikus16 proste musis merit dal a uvidis. me treba graf ovulaci ukazoval. ovulacni testy vubec nic. ale ovulace byva fakt treba 10-14 dni pred MS. proto musis merit dal a zpetne uvidis. planovat se podle toho da, az kdyz mas namerenych vice cyklu a vis zhruba kdy ovulaci cekat.

hermij
29. dub 2020

Souhlasím s holkama - co se BT týče i kontryhele, může cykly natahovat, není to bylinka na všechno a rozhodně ne nevinná a všem pomáhající. Je to silná bylina, kterou je třeba umět používat. A ovulace jistě dorazí, jen to bude chtít trpělivost ♥

uplnenormalniholka
30. dub 2020

@hermij kontryhelovy caj jsem zacla pit asi pred 2 mesicama a totalne se mi doslova dosral cyklus.. Ted su skoro 40 DC a MS furt nikde (a ne tehotna nejsem).

kikus16
autor
1. kvě 2020

@gbp jj děkuji za radu 🙂

kikus16
autor
1. kvě 2020

@hermij děkuji 🙂 me prave kontryhel pomohl u druhého těhotenství, teda myslím si, ze to bylo tím. (1. těhotenství skončilo revizí, 2. těhotenství dopadlo dobře, 3. těhotenství opět revize) vždy jsem měla dlouhé cykly, ale většinou maximálně 50 dní. Teď se mi to protáhlo až na 70 a to je pak to snažení nekonečné. Děkuji za povzbuzení 🙂

kikus16
autor
1. kvě 2020

Ještě dodám, že celkově se snažíme přes 6 a půl roku. A za ty roky se zadařilo pouze 3x a z toho jednou úspěšně. Proto jsem teď začala řešit ovulaci.

hermij
1. kvě 2020

@kikus16 Pokud pomohl, tak jedině dobře 😉 Jen je občas trochu nevyzpytatelný a někteří v něm vidí lék na vše, to ale není 😝
6 let, to je dlouhá cesta. Kéž se brzy zadaří ♥

hermij
1. kvě 2020

@kikus16 A ty dlouhé cykly jsou dovyšetřené? Nefunguje Ti štítná žláza? Nebo máš inzulinovou rezistenci? Cukrovku? Nebo polycystické vaječníky? Vysoký prolaktin? Vysoký testosteron?

kikus16
autor
1. kvě 2020

@hermij jistě vím, jen to, že štítnou žlázu mám v pořádku a cukrovku nemám. Ty dlouhé cykly jsem s doktorem řešila, ale řekl mi, ze to může být ovlivněno mojí váhou. Po porodu jsem hodně zhubla, vážila jsem 42 kg. Od té doby jsme to neřešili, že prý se mám snažit přibrat a půjde to.

kikus16
autor
11. kvě 2020

Zdravim, muzete mi zase poradit? Cetla jsem tolik clanku a videla hodne grafu o mereni bazalni teploty, ale uz se v tom zase zacinam stracet. Hlavne kvuli tomu, ze telo rika neco jineho nez namerene hodnoty. Uz 4 den mam hlen, boli me v podbrisku, od vcerejsiho vecera mam bolest na leve strane, a v noci me budily krece. Ale teplota porad tak nejak stejna. Oproti dvema predeslym dnum je teplota dnes vyssi, ale v porovnani s ostatnimi dny je porad stejna, zadny vyraznejsi narust..prilozim graf..dekuji

kikus16
autor
11. kvě 2020

Tak graf zkusim vlozit pozdeji, bohuzel jim to nejak nejde, technicke problemy

kocila
11. kvě 2020

@kikus16 tak az vlozis graf,muzeme se vyjadrit..
Plodny hlen muze byt klidne i nekolik dnu pred ovulaci, vzestupna teplota po ovulaci se vetsinou projevi az treba druhy den...(ne hned pokud jsi mela bolesti v noci,musi se zacit tvorit zlute telisko,roste progesteron a zvysuje se teplota)...

kikus16
autor
11. kvě 2020
kocila
11. kvě 2020

@kikus16 na potvrzeni ovulace potrebujes jeste 2teploty,ktere musi byt vyssi nez 6 predeslych...dle tvych priznaku si myslim,ze jsi klidne mohla mit ovulaci v noci (zitra mer opet ve stejnou dobu a pak posli graf,at kouknu,zda ti teplota roste)...tento cyklus by mohl byt dlouhy “jen” 47dnu (pokud ovulace byla na 33DC), a nebo tehu 🍀

kikus16
autor
11. kvě 2020

@kocila aha, dekuji. Urcite pak vlozim zase graf..

kikus16
autor
12. kvě 2020

Tak bohuzel asi nic. Ale musim dodat, ze jsem bohuzel v noci nekolikrat vstavala k dceri (to se obvykle nestava) a pred merenim BT jsem spala vkuse 2 jen hodiny. Nevim jestli to mohlo ovlivnit mereni

kocila
12. kvě 2020

@kikus16 ano, vstávání může měření ovlivnit (mělo by se spát aspoň 4 hodiny)....bolesti ještě máš?, co plodný hlen?

kikus16
autor
12. kvě 2020

@kocila jen slabe pobolivani podbrisku jinak nic. Hlen jsem dnes zatim nezaznamenala. Tak uvidim jaka bude teplota zitra.

kikus16
autor
13. kvě 2020

Dnes teplota 36,6. To by znamenalo, ze ovulace nebyla ze?