Děložní čípek kolem ovulace

ja_osobne
2. črc 2019

Ahoj, jdu s dotazem, dnes jsem 13dc, hlen zatím žádný, jen cipek se mi zdá divný, hodně vzadu a jakoby zaoblený do pochvy, že otvor sotva nahmatam, až jsem se divila, co to je, takový jsem ho nikdy neměla. Neni rovny, ale opravdu prostě zaoblený do pochvy. Ovu mívám kolem 17dc. Dobrala jsem 3. cyklus clostik. A tak nevím, co si myslet. Dnešní ovu test, vypadá to, že by mohl být pozitivni tak za 2 dny. Jen me zarazi ten cipek.

hermij
3. črc 2019

Ahoj, a Clostik byl předepsán na co? Samozřejmě vím, k čemu je, ale proč ho předepsali zrovna Tobě? V předchozích cyklech nebyla ovulace? Píšeš, že bývá kolem 17.DC... tak se chci doptat. Nemám tento stimulant ráda, je v gynekologické praxi hrozně nadužívaný, mnohdy zcela zbytečně :( Ale neznám Tvůj příběh.
Hmatala sis děložní čípek již dříve? Před Clostilem? Pokud ano a nyní se Ti zdá být jiný, může to být tímto hormonálním stimulantem. Pokud ne, tak těžko radit, zda je něco "divně". Když se schyluje k ovulaci, tak se čípek vytahuje nahoru a otevírá se, Ty popisuješ spíše zavřený čípek, takže ovulace teprve dorazí. Ovu testy považuji za velmi nespolehlivé, už jsem viděla pozitivní testy i při anovulačním cyklu anebo 10 dní před vlastní ovulací. Hladina LH v průběhu předovulační fáze cyklu různě kolísá, takže může být pozitivní i když se tělo k ovulaci teprve jenom chystá. Pokud jsi z toho zmatená, tak spíš spoléhej na pozorování hlenu (zevně na toaleťáku, kalhotkách, před sprchou) a měření bazální teploty, to je nejpřesnější kombinace k samosledování.

ja_osobne
autor
3. črc 2019

@hermij ahoj, clostik mám na pcos, předchozích cyklech nevím, neměla jsem ani jeden pozitivni test a na utz si mě dr nezval. Cipek jsem si hlídala jen občas, ne každý den, a teď se mu zda právě úplně jiný než předtím. A jestli je zavření, či není, n3poznam, otvor je schovaný jakože úplně nahoře v pochve, je opravdu jakoby zaoblený nahoru... takže otvor vůbec nenahmatam.......

ja_osobne
autor
3. črc 2019

Bt neměřím a gken zatím není bilkovy

makronka222
3. črc 2019

Nikam si nesahej, hneska bych na to vlitla a za 2 dny taky... pak klido i 3.-4. den a mas to. Spermie muzou pockat i nahore.

ja_osobne
autor
3. črc 2019

@makronka222 litame na to každý den teď 🤔😍🙈🙈🤣🤣

hermij
3. črc 2019

@ja_osobne Clostill bohužel významně poškozuje děložní sliznici a kvalitu děložního hlenu, takže na to můžete lítat s láskou, což je krásné, ale je jen velmi malá šance, že by se zadařilo pouze s jeho pomocí, je mi líto :(
Podle toho, co jsi mi odpověděla nahoře, tak bych si buďto zažádej o pořádné vyšetření a pozornost lékaře, anebo rovnou změn lékaře. Máš vůbec správně diagnostikované PCOS, anebo Ti udělali jenom ultrazvuk? I to se bohužel často děje :( 😢 A z ultrazvuku NIKDO PCOS nepozná 🙄, můžou si myslet, co chtějí, ale je třeba důkladná diagnostika. Bazální teplota 🤒 je nejspolehlivější ukazatel probíhající ovulace (samosledováním), ultrazvuk by se musel dělat po dlouhou dobu denně nebo ob den a na to gynekologové nemají nervy a pojišťovny to neproplatí. Ovu testy jsou nespolehlivé. Ovulace může proběhnou v noci, anebo někdy, kdy netestuješ. A hlavně pokud máš opravdu PCOS a třeba 40-60 denní cykly, tak ovulace probíhá cca. 10-16 dní před menstruací, ne týden po menstruaci jako u žen s 30denním cyklem, což i leze do peněz, když se máš denně třikrát očůrávat testy. Pokud chceš opravdu nějaký výsledek, tak se to dělá 3 i vícekrát... to už bohužel uživatelkám taky nikdo neřekne. Bazální teplotu změříš denně ráno, s vyhodnocením Ti někdo pomůže (třeba tady na koníkovi je mnoho diskuzí) a jediná investice je bazální teploměr za dvě stovky, což je za sebepoznání vlastního těla, cyklu a zdraví pakatel 🙂😇 K tématu ženství, plodnosti... můžeš zkusit načíst nějaké základní info na ditevitano.cz, cestykditeti.cz, prirozenaantikoncepce.cz, katerinaburesova.cz.
Přeju Ti moc moc úspěchů, kéž se brzy zadaří, ale doporučuji Ti nejprve se zorientovat ve vlastním cyklu a svém zdraví. Na to, aby ses mohla stát zdravou a spokojenou maminkou, potřebuješ být v pohodě v prvé řadě Ty sama 🙏🤰

ja_osobne
autor
3. črc 2019

@hermij pěkně napsané, děkuji. Snažíme se s manželem rok, pcos mi diagnostikoval dr z utz, nemám ani základní h.profil, dneska jsem si byla pro žádanku na spermio, cpe fo mě hormony horem dolem.... A nejsem žádná mladíček na první dítě......

ja_osobne
autor
3. črc 2019

Piju ještě fertipronu a beru metformin na pcos, snižuje cukr........

ja_osobne
autor
3. črc 2019

A cykly mám 30-34 dni, takze asi v normě🙂

ja_osobne
autor
3. črc 2019

A hlavně min to diagnostikoval až teď, v březnu, předtím jsem s tim problémy neměla........

hermij
4. črc 2019

@ja_osobne I ty jedna mladice 😇 31 není žádný věk ;)
Odešla bych. Koukám, že jsi z Liberce, mám doporučení na fajn gynekologa v Jablonci, kdybys měla zájem. Nevím ale, jestli ještě bere.
S takovou délkou máš ještě zlaté cykly. Rozhodně si zažádej o hormonální profil, ideálně se dělá v době MS (2.-5. den cyklu). Kdyby měl něco proti, tak buďto bojuj - máš na vyšetření nárok, anebo požádej, že si ho zaplatíš (stojí 1000-1500). Pokud bereš i něco na cukr, tak to možná PCOS bude, doprovází ho problémy s inzulínem, ten se nějak sledoval?
A zkus dát šanci sledování STM, kdybys měla zájem, ale nevěděla, jak začít, čím se měřit , co a jak poznáš, tak mi klidně napiš do soukromé zprávy a pomůžu Ti s tím. Nic za to nechci, ráda pomůžu.

ja_osobne
autor
4. črc 2019

@hermij na cukr beru ten Metformin, napsal mi gyndr až na základě toho, že mám pcos 🤔 jinak mám.cukr ok, v normě. Teď jsem dostala žádanku na spermio, ale až po tom, co jsem si řekla sama doktorce, jinak by mi nedala.. A podle hlenu jsem ovu vždy měla..... když se podívám zpětně.... tak nevím

hermij
8. črc 2019

@ja_osobne Takže na základě ultrazvuku řekl Dr., že máš PCOS a dostala jsi předpis na Metformin... kam se to hrabeme, Vždyť v ČR bylo vždycky super zdravotnictví. Opravdu si vyžádej hormonální profil. Když nebude spolupracovat Dr. na gyndě, tak u obvodního.... je mi z toho za tebe smutno :( Možná PCOS vůbec nemáš.

ja_osobne
autor
8. črc 2019

@hermij já si ti taky tak nějak myslím, že nemám, no..... a to mám, podle recenzí, dobrého dr..... snažíme se rok, a teprve teď jsem si dostala žádanku na spermio, ale až po tom, co jsem si.musela říct. A hormony mi dal, aniž by mi udělal h.profil , což i mě, jako laikovi, přijde divné 🙈🙈 dnešní test, ještě není zaschly..... každopádně zítra objednávám chlapa na spermio a až budou výsledky, mám se objednat k dr.

hermij
9. črc 2019

@ja_osobne Spermiogram, i kdyby dopadl "dle slov Dr. špatně", tak pokud tam budou nějaké živé spermie, tak nepanikařit, dopovat chlapa Fertilanem a snažit se dál, protože kvalita spermií kolísá dle životního stylu a dá se vitaminy významně zlepšit 😉. K početí stačí jedno zdravé vajíčko a jedna zdravá spermie 🙏 Tebe bych nechala pořádně diagnostikovat. PCOS se z ultrazvuku nepozná, tečka. Víc o tom diskutovat nebudu 😅, protože pokud budeš pokračovat dál v léčbě něčeho, co možná ani nemáš, tak se zbytečně trápíš a udržuješ v deziluzi a lži. Testy jsou všechny negativní, pokud koukám správně, ale toho se neděs, protože ovulaci opravdu nemusíš testíky zachytit 🙄. Stále si stojím za svým doporučením měřit bazální teplotu (pod jazykem nebo v pochvě před tím, než ráno vstaneš z postele, kdybys měřila v rozdílné časy, tak si to zapisuj na papír, záznam mi pak můžeš poslat), je mnohem přesnější. Z takového záznamu se dá hrozně moc věcí vyčíst, není to jen měření k určení dne "D" 😉

ja_osobne
autor
9. črc 2019

@hermij chlapovi jsem koupila Folandril, nebo tak nějak, tak pije 🙂 prášky bych do něj nenacpala 🙈🤣 příští středu jsem ho objednala na spermio a pak s výsledkem si dojdu k dr, ten mi řekne, co dál. Ale jak jsem tam byla před 3 měsíci, tak mi říkal, že pokud se s clostikem nepodaří, posle me na laparo. Ale já.mu řeknu, že chci nejdřív HP a pak test na průchodnost 🙈 to mi příjde, jako lepší řešení, než hned laparo...... tak dnešní taky není pozitivní, 20 DC, cykly mívám 31-35, teď tedy s DUPHASTONEM 31, ale tn jsem teď nezačala brát, protože se má brát až po ovu, ale já nevím, zda proběhla.....

hermij
9. črc 2019

Jéjda... 😢 Ty to ještě bereš, já pochopila, že už máš ty sajrajty z těla venku. Vůbec se nedivím, že se nedaří. Clostil a Duphaston Ti k početí nepomohou. Napsala jsem, jak si zjistíš ovulaci, napsala jsem, že se máš nejprve nechat pořádně vyšetřit a pokud si myslíš, že Ti pan doktor pomůže umělýma hormonama, které Ti zanesou endokrinní receptory a játra svinstvem, sníží Ti děložní výstelku, takže vlastně oplodněné vajíčko nemá šanci se uhnízdit a pak Ti na to dá Duphaston, který má jakože podpořit přijetí oplodněného vajíčka v děložní výstelce, kterou ani nemáš narostlou... tak ať :( V této oblasti se pohybuji již několik let, rozdávám rady, za které si jiní platí, ale asi na neúrodnou půdu :( Lékaři jsou učení, to ano, s gynekology spolupracuji, ale lékař má léčit, to, co dělá s Tebou je sice postup, který se někde naučil, ale k léčbě to má daleko, když Ti poškozuje zdraví. Nejsi dobře diagnostikovaná. Ani neví, zda u Tebe dochází k ovulaci - jinak by Ti nedával Clostil. A ani neví, zda máš dostatečně funkční progesteron, proto Ti dává Duphaston. Neví o Tobě v tomto případě skoro nic. A má Ti pomoct? Je mi z toho fakt smutno. A sama píšeš, že z toho nemáš dobrý pocit... Končím. Promiň, ale tohle nedávám a Ty očividně o mé rady nestojíš. Přeji Ti, aby se vám brzy a přirozeně zadařilo 🤰

ja_osobne
autor
9. črc 2019

@hermij nee, naopak, já jsem .oc ráda, za Tvé rady! A s postupem jeho dr..moc. nesouhlasím, každopádně teď mi zbývá pouze počkat na výsledky spermio a pak chci změnit dr.! Přesně, ez jsem začala brát ty sr*cky, tak jsem fungovala...... delozni sliznice ok, teď mi příjde malá, podle vytoku a suchosti.

Takže duphaston uz brát nemusím?

ja_osobne
autor
9. črc 2019

@hermij A bt měřit nemůžu, dělám na směny, ranní, odpol., jednou spim 4 hodiny, pak třeba 1o klidně 🙈
A od příštího cyklu to chci úplně vynechat, nějaké pozorování se... nechat tomu volný průběh. Ten Duph. Mám.ted poslední krabicku, ale brát ho nebudu.

hermij
10. črc 2019

@ja_osobne Duphaston raději dober, jak Ti naordinoval, ale pak se zkus očistit (jakože nebrat hormony, jen třeba těhu vitaminy - Fertiprona, Superfolin apod.). Ta suchost je rovněž příznakem Clostillu. BT lze měřit i ve směnném provozu, to je jeden z velkých mýtů. Ale nesmíš zapisovat do aplikací, ale pěkně na papír do tabulky (dá se sehnat online a vytisknout). Měří se po spánku, zapíšeš hodnotu, v jaký čas se měřilo, po jak dlouhém spánku a okolnost (po noční, po oslavě, po vydatném spánku...). I s měřením to zabere všechno 3 minuty denně. Zkušená uživatelka, příp. certifikovaný poradce, se v tom vyzná ;)

ja_osobne
autor
10. črc 2019

@hermij beru fertipronu, ta je dobrá. A příští cyklus se chci na všechno vyprdnout, žádné OT, žádná bt, pozotlrovani čípku, prostě to chci vypustit a spoléhat se na své tělo

hermij
10. črc 2019

@ja_osobne Sledování znaků plodnosti Ti může pomoct zorientovat se v signálech, které tělo vysílá 🙉. Není to o honění se za dnem "D", ale o znalosti vlastního zdraví. Pokud nebudeš chtít, tak to klidně všechno vypusť, třeba se hodíš do pohody psychicky a zadaří se ❤ Hlava je mocný pán...
Ale nějaký odsledovaný cyklus bych kdyžtak doporučovala. Po tom, co dobereš ty umělé gestageny, tak budeš aspoň vědět, zda se Ti vrátil přirozený cyklus s ovulací a dostatečně dlouhou luteální fází, která je důležitá pro uhnízdění. Početí začíná při ovulaci, ale pokud nebude mít miminko čas uhnízdit se v peřince, tak mohou být všechny snahy marné 😨 LF by měla být aspoň 13 dní (doba od ovulace do další MS), vím o ženách, co počaly i při desetidenní LF, ale s tou krátkou LF je vyšší riziko raného potratu. A proto se třeba nasazuje Duphaston, aby se podpořilo uhnízdění. Takže on není úplné zlo, ale v kombinaci s Clostillem byl fakt zbytečný. Navíc existují i přírodní alternativy Duphastonu jako Gynprodyl nebo Utrogestan, tam nejsou uměle vyrobené hormony.

ja_osobne
autor
10. črc 2019

@hermij uz nějakou dobu se sleduji, tak vím, co a jak. U mě je to hodně o hlavě.. utrogestan jsem taky měla, ale bylo mi po nem zle, tak mi dr dal duphaston 🤔 chtěla jsem po nem něco méně "skodliveho" LF mám nejspíš 15dni. Já měla předtím cyklus srovnany.... 3 roky mi šlapal vcelku pravidelně🙂 max. 35 dni. Ale od doby snažení (srpen) se mintonuolne rozhodilo, že jsem musela 3x jít na vyvolavacku 🤔🙈 ale jinak jsem po téhle stránce byla ok.
Takže tak 🙂

hermij
10. črc 2019

@ja_osobne Ajaj, to bude hlava. Tak se dej v létě do pohody. Udělejte si od snažení dovolenou 🙂 A uvidíte, jaké budou pak i výsledky spermiogramu.

ja_osobne
autor
10. črc 2019

@hermij z 80% to bude u mě hlavou... v září jedeme na floridu, tak budou jiná myšlenky🙂 ale třeba uz tam pojedeme 3 🙂

ja_osobne
autor
12. črc 2019

@hermij Ahoj, dobrý den, tento cyklus mám poněkud podivný..... v OT se moc nevyznám, resp. Nebyly úplně pozitivní. Ta první fotka je 18dc, ale pak úplně vybledl, tak nevím. Mohl by být pozitivní? Pichalo mě na pravém vaječníku, byl i ovu hlen a teď mám po ovu hlen (kremovy) . Tak se chci zeptat, když mám všechny tyhle příznaky, jestli je to zaruka toho, že ovu byla? Brala jsem 3.cyklus clostik, beru fertipronu, podle dr a utz mám PCO (jiná bližší vyšetření nemam)

hermij
12. črc 2019

Toho 18.DC to vypadá na skoropozitivitu :D Víc bych věřila hlenové sekreci, která ovulaci napovídá. Nezjistíme z toho přesné datum ovulace (mohla proběhnout plus mínus pár dní), ale nejspíš proběhla. Tak budu držet prsty, ale jak jsem psala, Clostil snižuje děložní sliznici, tak se uvidí...

ja_osobne
autor
12. črc 2019

@hermij ja byxh také prave vic věřila svemu telu, než testům🙂 Dekuji

ja_osobne
autor
20. črc 2019

🤔🤔🤔 tak nevím, TT negativní, dnes měla odrazit ms, zatím nikde, 3 dny spinim, prsa nalita, bradavek se nemůžu dotknout, 3 dny zácpa, nemůžu si pořádné dojít..... cipek vysoko a tvrdý 🤔🤔🤔

hermij
21. črc 2019

@ja_osobne A dnes je kolikátý den cyklu, prosím?