Hezkou neděli holky, jsem 5 měsíců po přirozeném porodu a stále jsem to ještě nedostala. Měla to tak některá z vás též a bylo vše naprosto v pořádku? Já to tedy úplně extra nepotřebuji, jsem ráda, že to nemám, ale přijde mi to už trochu divné. U MUDr jsem byla před měsícem a i po porodu a vše prý naprosto v pořádku, děloha se stahuje jak má a pak mi kecal ty kraviny, že už mám sliznici připravenou na to, že to dostanu, ale že mě prý chrání kojení nebo co,protože stále plně kojím. Tak jak vy?
Děkuji Markéta 🌞😊
Dostala jsem to až měsíc a něco po ukončení kojení ☺️
@makkyv Že tě chrání kojení? Na to se hlavně nespoléhej. Já když odcházela z porodnice, tak mi říkali ať se na to hlavně nespoléhám, nebo tam do roka budu znova ☺
Buď ráda 😁 U prvního snad po 10 měsících,teď u druhého jsem se těšila na klid a dostala jsem to 2 měsíce po porodu 😩
@makkyv ja jsem dostala kdyz bylo malymu 14 mesicu asi. Taky jsem byla rada 🙂
@zuzroko
@klokanka31
@lucinka_16 -jeje, tak to musíte šílet radostí že😅😩
@barussska1
Moc vám všem děkuji holky. 🙏🏻😉
Já tedy neměla přirozený porod, ale cs (ale nemělo by to hrát roli) a MS jsem dostala přesně 14 měsíců po porodu. Kdyby ještě počkala, ne zlobila bych se 🙂
@makkyv Naštěstí to není žádná hrůza..ty 2-3 dny se dají přežít 😊
@makkyv Jeeee.....taky jsem takhle krásně kojila a sup je z toho druhy dítě. 😀 přes kojení i kondom na konci. :D Tak bacha.😃
Já měla až po 19 měsících. Kojení myslela tak,že se tvoří látky díky kterým by MS neměla přijít ale není to,že by si nemohla otěhotnět. Někdo ms má aji když kojí non stop pomalu. Je to různé
@makkyv ja dostala prvni ms po 15 mesicich od porodu, rodila jsem prirozene a plne kojila, pak i s prikrmy jsem vicemene kojila co hodinu max 2 do 11 mesicu, ms jsem dostala, kdyz jsem omezila kojeni na 3xdenne + noc, do te doby mi to proste brzdilo a i tak jsem otehotnela az po dalsim pul roce, kdyz jsem kojeni omezila na 2xdenne a v noci uz nekojila, mne kojeni brzdilo i ovu🙂
@makkyv Jeste teda doplnim, ze kamaradka nestihla ani menstruovat a uz otehotnela 😀 Male bylo sest mesicu a ona uz byla znova v tom.
Proste prisla ta prvni ovulace a menstruace uz ne 😀
Takze se urcite nespolehat na kojeni nebo na to, ze kdyz jeste neprisla ms, tak nejde otehotnet 😅.
Vlastne se nespolehat radeji na nic a proste se chranit co to jde 😀
14 měsíců po porodu , kojim a stále nic
@makkyv Jestli kojíš, tak je to úplně normální. Taky kojím, synovi je 5 měsíců a taky menses nemám a ani se mi nestýská, vždycky jsem měla šílený bolesti. Na gyndě doktorka říkala, že obvykle po dobu plnýho kojení menses nepříjde, až pak s příkrmy, cca 6-9 měsíců po porodu. Ale ani to nemusí, kolegyně z práce to nedostala celou dobu, co kojila. Já jsem včera dala první příkrm, tak jsem zvědavá 🙂. Nicméně jako antikoncepce to samozřejmě nejde brát.
Malému jsou dva roky a MS stále nikde... u staršího to bylo podobně. Při kontrolách na ultrazvuku sliznice stále odpovídá asi polovině cyklu... A je to prý v pořádku 😉 .
Ale vím ve svém okolí hned o dvou holkách, které ms mezi dětmi vůbec nedostaly, takže pokud máte nechráněný sex, určitě testovat, ať aspoň kdyžtak víte :D (ano, jedna na těhotenství přišla v 16tt... chtěla rodit v Podolí...).
U obou deti dokud jsem kojila tak MS nebyla (rok a pul) a po odstavení přišla do dvou měsíců. Užívej si ze to nemáš :D
Já to dostala přesně 6 týdnu po posledním kojení... A to jsem kojila 1,5 roku 😉
@cilkat HOLKY😄 ano děkuji všem za názory jste skvělé, užívám si, že to nemám. 😍 Jen abych to uvedla na pravou míru, nemyslím, že jsem chráněná před OTĚHOTNĚNÍM o tom tu nepadlo ani slovo, já myslela před menstruací. 🙏🏻😂 Selský rozum mám a dojde mi, že u tak mohu otěhotnět 😂🙄 přítel je pryč, jezdí na pracovní cesty, takže bych být teď po téhle stránce těhotná být nemohla. 😅 A až na to dojde, budu se chránit, děkuji všem a snad už v pohodě-vysvětleno 🙏🏻😅😊
Já jsem ms dostala po prvním i druhém porodu po 11 měsících. Poprvé hned pravidelně ( akorát že po třetí ms jsem otěhotněla) a podruhé se to srovnalo až když jsem prcka v 15 měsících přestala kojit. Po třetím porodu jsem to dostala po 14 měsících, teď to byl rok, kojím pořád, cyklus je mírně nepravidelný.
@makkyv Ja tedy zkusenost nemam, ale sestra dostala ms po porodu az nekdy po roce, druha kamaradka po sedmi mesicich (koji) a treti kamaradka ms jeste ani nedostala a to byl v unoru malymu rok (taky koji).