Jakou autosedačku pro drobné roční dítě?

xdrak102
30. zář 2017

Dobrý den,

mám velmi drobné dítě, teď v roce má 70 cm a 7.6 kg. U naší autosedačky (Maxi cosi cabriofix) mi přijde, že jí za chvilku bude přečuhovat hlava - budu tedy muset vyměnit za novou autosedačku. Jenže autosedačky pro pokračování jsou většinou od 9 kg a tam ji zase prý dát nemůžu podle toho co jsem četla o výběru sedačky.
Maminky drobných dětí - nemáte nějaký tip na autosedačku? Koukala jsem na Maxi Cosi Opal - ta je do 18 kg dle výrobce, ale zde na koníku je napsáno že jen do 85 cm (není to blbost?) a to by jí vydrželo jen chvilku a sedačka stojí 6 tis. Je na ní i dobré že jde vozit proti směru i po směru jízdy. A v autě navíc nemám Isofix😒
Jde mi z toho už hlava kolem...

mr_falko
30. zář 2017

máme stejny " problem" a mame Joie Every Stage FX

xdrak102
autor
30. zář 2017

@mr_falko Hned jdu na ni mrknout. Díky za tip!

odula
30. zář 2017

@xdrak102 my mame concord reverso plus,podle adacu je z tech levnejsich dobra treba jeste cybex sirona m2. Ta se da polohovat.

xdrak102
autor
30. zář 2017

@mr_falko Vypadá fakt dobře, jak jste s ní spokojená? Uchycuje se snadno? Dá se potah vyprat?

mr_falko
30. zář 2017

@xdrak102 mame ji 14 dni. V aute ji mam nastalo a my prave vzali tu s isofixem, aby sd to lepe poutalo. Potah zjistim, na to jsem jeste nekoukala 🤔

23363
30. zář 2017

My to měli podobné. Malá lehká (v roce 7,8 kg), ale poměrně dlouhá... před prvním rokem šla do Römeru. Kategorie 9-18 kg. Nám bylo řečeno, že váha je jen orientační. Měli jsme taky verzi bez isofixu. Dá se i naklopit, aby bylo dítě v takovém pololehu... teď jsou jí čtyři. Má s bídou 13 kg, ale autosedačku kategorie 18-36 kg... v té menší sedačce už měla taky hlavu venku...

kamino
30. zář 2017

My.vahu take neresili, jak mu zacala precuhovat hlava, sel.do Cabex Pallas, super sedacka, prckovi je 5 a doted miluje pultik, jak.sedne.do.jine.sedacky s..pasy, tak.protestuje,nema.to rad.

xdrak102
autor
30. zář 2017

@mr_falko ta sedačka se mi opravdu zamlouvá. I cenově. Akorát by me docela uklidnilo kdyby se někde našel nejaky crash test, ale nic jsem na webu nenašla.
Když mrknete na ten potah tak budu ráda. Byla by na dlouho a urco to bude chtít casem vyprat...🙂

xdrak102
autor
30. zář 2017

@23363
@kamino
Upřímně...taky jsem uvažovala jestli se na to nevykaslat, jenže pak jsem na webu četla nějaký článek jak je to důležitý. Nechápu proč to maj teda tak blbě odstupnovany výrobci a není tam větší variabilita te pokračovaci sedačky🙄
Malá je sice drobnější na svůj věk ale výška/váha akorát, takže to nebude jen náš problém...

xdrak102
autor
30. zář 2017

@kamino vidíte jak je každý jiny. Nějaká známá si stěžovala na autosedacku s pultikem, ze si dítě nemůže listovat třeba v knížce a ze tam ten pultik překáží. Pak něco vybrat. Mám z toho hlavu jak pátrací balón...😖

kamino
30. zář 2017

@xdrak102 Právě díky pultíku si mohl listovat, protože ho knížky začaly bavit až kolem 3 roku a to už byl dostatečně velký. On bez pultíku ani ránu, děsím se zimy, to už se tam s bundou nevejde, jak bude protestovat ... Na pultíku se mu skvěle spalo, položil si na něj ruce a nevisel na pásech jako v Romerce, kterou máme u babičky v autě.. tak právě sedačku dlouho bojkotoval, že nemá pult 🙂
My mu dávali když byl malý pod zadek složené ručníky, aby byl vyšší a Palas má ještě výhodu, dá se sedačka naklopit, že když dítě spí, nebo bude spát, tak je v takovém pololehu 🙂

market1512
30. zář 2017

Jsou to jen orientacni vahy, protoze vetsina deti v roce ma min. 9 kg. Predevsim je dulezite, aby dite melo dostatecne zpevnene svaly, kdyby se cokoli stalo, aby si pri narazu a naslednem silnem cuknuti dopredu neprelamalo zada a klicni kosti. Ja tohle rozebirala s radou maminek takto lehkych deti, i doktoru jsem se zeptala na nazor, nebot jsem taky chtela slyset nazor a presne kazdy rekl, ze jedine co je dulezite je, aby bylo dite pevne. Mala mela v roce taky 7,8 kg. Meli jsme teda Maxi cosi Pebble vajicko a to je hodne velke, tam by vydržela i do skoro 2 let. Ted v tydnu jsme ji koupili Romer King II LS (ma 14m a 8,1 kg) a vubec bych to neresila, jelikoz ta je pevna vic jak kdektere 2lete dite 🙂 Syn pred rokem sel do velke v 10m, a ma Romer Safefix (moznost jak isofixu tak i jen pasu, jako jedna zmala). Ty sama musis vedet, jak je rychla co se pohybu tyce a tim padem, jak ma dostatecne zpevnene zadove svaly a tim bych se ridila.

odula
30. zář 2017

@xdrak102 jestli chces crash testy doporucuju prave ten ADAC. https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...

odula
30. zář 2017

@market1512 dostatecne zpevnene krcni svaly (pro to aby vydrzelo to priserny pretizeni celniho narazu) nema dite az do cca 4 let veku. Cim dele sedi v protismeru tim lepe.

mr_falko
30. zář 2017

@xdrak102 ja jsem taky nadsena, v dttestu byla spatne zarazena do kategorie, tak vcelku propadla, ale v jinych testech byla dost nahore....

kamino
30. zář 2017

https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...

tak jsem ráda, že jsme vybrali dobře - máme už 4 roky a je super !!

chris_n
30. zář 2017

Römer dela taky jednu bez isofixu

bledulka84
1. říj 2017

Cim dyl v protismeru, tím lépe. Vybirala bych sedacky splnujici i-size normu. A koupi a presun nechala opravdu az ma chvili, kdy bude vajicko male.

verunka_korunka
1. říj 2017

Ja mela taky stejny problem, nakpnec jsme koupili romer king ls a jsme spokojeni. Sice dcera v dobe kdy do ni sla nesplnovala kg, chybelo ji cca pul kg, ale co jsem cetla, melo by znaceni autosedacek prechazet z vahovych limitu na delkove, ze to je u tech deti dulezitejsi a na kg tolik nesejde.
Pokud nechcete "porusit" doporuceni v kg, nic jineho nez koupit sedacku 0-18kg vam nezbyde. Ale vybirala bych v tom pripade otocnou, at se da to vetsi dite uz posadit ve smeru jizdy. Nase uz v protismeru byla hooodne nespokojena a jizda byla utrpeni pro nas vsechny, kdyz si sedla ve smeru jizdy tak najednou byl klid 😉 preci jen uz chtela neco videt.

verinikki
1. říj 2017

Pokud to malé nevadí, být v roce proti směru jízdy, sla bych do jedné z těchto sedaček - jsou opravdu nejbezpečnější. Jinak pultík (podle posledních výzkumů druhá nejbezpečnější varianta sedaček) máme, ale malá má už přes dva - a to mi přijde akorát a super, protože v něm už není utopená a položí si na něj cokoliv od knížky po jídlo - pro roční dítě mi sedačka s pultíkem přijde nevhodná právě kvůli tomu, že v ní musí být jak zazděná. Na tu přechodnou dobu jsme měli Romer King plus 9-18 a dobrý, akorát se občas snažila z těch pásů soukat ven.

nikoulinka
1. říj 2017

Nas maly, rok a pul, nosi velikost 74... mame sedacku britax romer king LS, bez isofixu. A maximalni spokojenost. Maly.je v ni.krasne, bude ji mit na.dlouhou, a crasch testy u.ni jsou na.jedničku

xdrak102
autor
1. říj 2017

@odula To se mi právě líbí na sedačce Joie Every Stage zmíněné v prvním příspěvku, že až do 18 kg může být dítě v protisměru. Jenže nenašla jsem žádné testy, ani na tom ADACu na tuto konkrétní sedačku.

@bledulka84 Určitě, zatím se rozhlížím. Myslím že ten moment ale jejím tempem růstu přijde kolem Vánoc, což je ideální doba😀

xdrak102
autor
1. říj 2017

@mr_falko nemáte na nějaký odkaz? Na tom ADACu jsem nic nenašla ani pomocí vyhledávače. Ale zatím pro mě nejlákavější, že se dá dlouho vozit v protisměru...

mr_falko
1. říj 2017

@xdrak102 bohuzel, zkus si ale najit mistni ambasadorku Joie a ta ti urcite neco poradi

xdrak102
autor
1. říj 2017

@mr_falko díky!

bledulka84
1. říj 2017

@xdrak102 my treba pro druhe dite koupili klippan v sade zakladna + vajicko + sedacka 9-36 s moznosti jizdy v protismeru do 18kg (ale mozno otocit driv). Zakladna je jak na pasy, tak na isofix. Ve skandinavii, kde je bezpecnost vnimana vic, nez tady, je to jedna z nej znacek autosedacek

junkka
1. říj 2017

@xdrak102 my meli pro malou cybex sironu, otocnou jak proti tak po smeru a super. A v testech vychází jako jedna z nejlepsich ;)

odula
1. říj 2017

@xdrak102 to muze treba sirona m2 do 18 taky. Je polohovatelna a da se otocit i do protismeru (nase dcera mela 18 kg az nekdy skoro v sesti 😀 ) ona vetsina tech 0-18 i- size jsou protismerny s tim,ze dite bude otoceny proti celou dobu.

xdrak102
autor
1. říj 2017

@odula teď jsem koukala na tu Concord Reverso Plus a dá se sehnat za 7200,- do toho bych i šla, ačkoli jsem si původně říkala ideál do 5 tis. Ta Sirona je dobrá, ale cena...ufff. Štve mě že ta Joie nemá nikde testy, tam je dobrá cena i by se dala používat i déle.
A ten Concord není polohovací?

odula
1. říj 2017

@xdrak102 nanestesti ne. Kdybych se mela rozhodovat znovu,radsi jdu do te sirona. Zkus jeste brousit,kdyz jsem o ni uvazovala,nasla jsem jednu za cca 7400... 🙂