Autosedačka 9-36 - můžeme ji pořídit jako tu první?

nonfood
20. únor 2019

Dobrý den maminky. Chci se zeptat, je lepší koupit autosedačku 9-18, nebo můžu i hned rovnou 9-36?? A máte zkušenosti s Britax Römer? Děkuji za odpověď.

chumlee71
20. únor 2019

@nonfood my máme autosedačku britax Römer evolva 123 na 9 - 36 kg a spokojenost

petronilkaa
20. únor 2019

My už máme 2x evolvu 123 a taky spokojenost 🙂

nonfood
autor
20. únor 2019

@chumlee71 a přešla jste z vajíčka hned na 9-36? 🙂

nonfood
autor
20. únor 2019

jinak áno, četla jsem že prý britax a cyber nej 🙂

chumlee71
20. únor 2019

@nonfood ano, přešla jsem z vajíčka hned na 9 - 36 😉

gruyerre
20. únor 2019

Taky mám Britax Römer Evolva a přijde mi dobrá

nonfood
autor
20. únor 2019

Prosím vás maminky, ted se díváme s přítelem na video té sedačky EVOLVA, a my v autě nemáme ten izofix. Může se sedačka připevnit jen pásem ? Bez něj ???

montyjack
20. únor 2019

@nonfood za sebe bych doporucila prejit hlavne na sedacku, ktera je v proti smeru jizdy a ne jen po smeru, dite by v ni melo byt alespon do 18 mesicu veku, idealně do tech 3-4 (resp. 18kg). Britax römer nevim kterou myslim, svagrova ma jednu od nich, osobne bych nekoupila, nejde dat proti smeru jizdy a chybi bezpecnostni pultik, když miminko sedi po smeru. !!!!!NEKUPUJ PASOVOU SEDACKU!!! to je nejvetsi kravina, u toho pasu neni ani 20% sance, za ji das vzdy spravne, u isofix je to z 98% vzdy OK. Pokud to v aute neni, nech dodelat, nebo jezdete mhd - bude to bezpecnejsi.

petronilkaa
20. únor 2019

@nonfood Ano, je možnost jen pásem nebo isofix + pásem. My máme zatím obě sedačky ještě s 5ti bodovým pásem a máme kombinaci isofix + pás a dítě se pak připoutá 5ti bodovým pásem autosedačky.. Mám pocit, že se ani nehne.. Jinak my měli pro dceru i 9-18 romer king. Ale syn byl větší a byla mu brzo nepohodlná, tak šel taky do evolvy jako dcera a king čeká na neteř..
@montyjack Já bych nevěřila pultíkovým sedačkám... Když mě a dceru vezla kamarádka v jejich pultíkové sedačce, dcera se sesunula dolů a na pultíku visela za hlavu a nohy měla skoro na podlaze..
Chce to taky vyzkoušet v obchodě. Každé dítě je jiné...

j.a.n.i
20. únor 2019

@montyjack Zas se uklidni, jednak do 95% aut, kde isofix neni, dodelat nejde a druhak sedacka 9-18 se povetsinou z auta nevyndava, takze neni takovy problem si najit 20 minut a upoutat ji tam spravne. A pokud toho nejsi schopna, tak pochybuju i schopnostoti ridit, takze jestli by pak nebylo bezpecnejsi jezdit v tvem pripade mhd taky.

j.a.n.i
20. únor 2019

@petronilkaa Tak tomu se zas rika blbe nastavený a nasazeny pultik...

petronilkaa
20. únor 2019

@j.a.n.i Nevím, proč píšeš hned tak útočně.. Psala jsem, že mám drobnou dceru.. Poutala ji kamarádka, která s tím měla větší zkušenost a potom se mi omlouvala, že tohle nezná.. Prostě její normálně velká dcera se nesesunula nikdy.. Pochybuji, že to bylo špatně nasazeným pultíkem, poutala ji dle svého nejlepšího vědomí a svědomí... Proto jsem taky v závěru psala, že to chce vyzkoušet sedačku v obchodě, protože každé dítě je jiné.. Takže hlavně klíííííííd 🙂

j.a.n.i
20. únor 2019

@petronilkaa Nějak nechapu, co je útočného na konstatovani, ze kdyz dite projede pod pultikem, tak je proste blbe nastaveny nebo nasazeny.

ah1234
20. únor 2019

@montyjack preboha sa cudujem kolko deti denne prezivaju take nebezpecenstva ako je pasom priputana autosedacka. A btw my mame Britax Romer od narodenia az do 18kg a je otocna 🙂

elencze
20. únor 2019

Rozhodně bych vybrala takovou, co jde co nejdéle v protisměru. A osobně bych zvolila menší hmotnostní rozpětí, ta velká jsou vždy někde o kompromisu.

nonfood
autor
20. únor 2019

Děkuji za vaše názory, určitě si z toho něco vezmu. 🙂

elencze
20. únor 2019

@nonfood jestli ještě můžu jednu radu, před nákupem vyzkoušet, dítě do ní posadit. A zkusit u sebe v autě, dobré obchody to umožňují. Protože co vypadá dobře na obrazovce počítače, může třeba znamenat, že už nebude vepředu místo pro vyššího spolujezdce.

ha_ja
20. únor 2019

Osobně bych doporučila si projít testy sedaček (ADAC), podívat se na kolonku bezpečnost, nikoliv celkové hodnocení sedačky, a pak si ji někde na prodejně vyzkoušet. Mám dojem, že nějaká Evolva v testu moc dobře nedopadla...

ada22
20. únor 2019

Doporučuji protisměrnou sedačku. Je velké množství i na pásy. Z těch levnějších od značky joie. Pak jsou dražší Britax , klippan a axkid. Kolikrát jdou koupit v akci o 10- 25 procent levněji. Ale určitě někde vyzkoušejte jak vám sedne sedačka do auta a dítě do sedačky. Hodně rád lze najít i ve fb skupině děti proti směru.

berenika39
20. únor 2019

@nonfood ten isofix - je to i u aut - některých - vyrobených i v roce 1999 (měla jsem takovou oktávii) , ono to není moc vidět🙂. Máte starší auto? Abys nebyla mile překvapená, že tam je🙂. Ověř si to, já to taky nevěděla a manžel našel🙂).
Jinak za mě do kamenného obchodu, vyzkoušet do vašeho auta, dát tam prcka, pak můžeš objednat klidně někde, ale to vyzkoušení stojí za to. Syn v cybex byl jak papoušek na bidlu, neseděla mu, do romer zapadl skvěle🙂

lizzie02
20. únor 2019

@nonfood Také jsme teď porizovali následnou autosedačku 🙂 určitě také doporučím protisměrnou, z hlediska bezpečnosti 🙂 isofix v autě máme, ale stejně jsme pořídili na pásy, ono ten isofix je hlavně o tom, aby ji tam člověk dal správně, ale je pouze do 18 kg. Pás přeci jen udrží i 100kiloveho člověka, ale je pravda, že ta instalace už je horší, ale pokud ji člověk nevydává z auta, jako my, tak v tom nevidím problém 🙂

j.a.n.i
21. únor 2019

@lizzie02 No, zas bych nevěřila tomu, ze by isofix byl jen do 18 kg, homologaci ma na vyssi hmotnost a realne musi byt jeste na vic, nez je ta homologace...

nonfood
autor
21. únor 2019

A nevíte, jestli od Britax, je nějaká sedačka 9-36 i v protisměru?

petronilkaa
21. únor 2019

@j.a.n.i Narážím na souvislé čtení s tím předchozím komentářem od tebe pro montyjack... Hned ses do ní pustila a následně sjela i mě ve stejném tónu, že neumím nasadit pultík.. A ne neumím, proto ho nasazovala kamarádka.. A ne nebyl blbě nasazený, ale prostě byla sedačka konstruována na robustnější děti.. Můj drobek jí projel... Proto potřetí píšu, že je třeba sedačku v obchodě vyzkoušet, aby nedošlo k takovým problémům.. Tím bych to asi tuto debatu ukončila 🙂

elencze
21. únor 2019

@nonfood ano, my máme Britax Romer Dulalfix m iSize, je otočná, ale vlastně ona je do 18 kg, ale mají i větší, Britax je jedna z top značek.

ada22
21. únor 2019

Myslím, že klippan dělá sedačku 9-36 do 18 kg protisměru. Britax má Multi-tech ta je 9-25 proti směru a pak se otočí po směru. Ale osobně bych ji po směru nepoužívala. Není na Isofix a je celkem těžká. Autopas drží sedačku i dítě. Pak vlastně joie má také sedačku, která se v 18 kg otočí po směru .

elencze
21. únor 2019

jinak všechno o protisměrných a ochotné rady najdeš na Facebooku ve skupině Děti proti směru, kde jsou i základní údaje o protisměrných sedačkách. Základní info tady https://protismeru.cz/prehled-autosedacek/. U některých jsou podle nové normy uvedené cm a ne kg,

ha_ja
21. únor 2019

Některé otočné sedačky nejsou moc bezpečné, chce to projít si ty testy. Nejbezpečnější v kategorii 0-18 kg je Besafe izi Kid X2 i-size, je pouze protisměrná.

j.a.n.i
21. únor 2019

@petronilkaa Tak nema psat takove pitomosti. A dobre nastavenym pultikem testovane sedacky proste zadne dite, ktere splnuje parametry kategorie sedacky neprojede, to je blbost. Takze bud davas dite do sedacky, kam jit nesmi, nebo je spatne nastavena.

montyjack
21. únor 2019

@j.a.n.i predstav si, ze si muzu uplne v klidu psat svuj nazor, to, jak se pak projevujes, je ciste tvuj problem a s mym prispevkem nesouvisi. Kazdopadne si za tim stojim, isofix je proste bezpecnejsi, pani nepsala, zda ji budou prendavat nebo ne, nema smysl spekulovat. Osobne bych dite nedala do auta, ktere je tak stare, ze nema isofix, primarne bych tedy resila auto, ale chapu, ze pro nekoho neni nove mozne, ale kdyz budu mit v plecce i tu nejlepsi sedacku na svete, stejne to v pripade problemu muze byt k nicemu.