Dobrý den maminky. Chci se zeptat, je lepší koupit autosedačku 9-18, nebo můžu i hned rovnou 9-36?? A máte zkušenosti s Britax Römer? Děkuji za odpověď.
My už máme 2x evolvu 123 a taky spokojenost 🙂
jinak áno, četla jsem že prý britax a cyber nej 🙂
Taky mám Britax Römer Evolva a přijde mi dobrá
Prosím vás maminky, ted se díváme s přítelem na video té sedačky EVOLVA, a my v autě nemáme ten izofix. Může se sedačka připevnit jen pásem ? Bez něj ???
@nonfood za sebe bych doporucila prejit hlavne na sedacku, ktera je v proti smeru jizdy a ne jen po smeru, dite by v ni melo byt alespon do 18 mesicu veku, idealně do tech 3-4 (resp. 18kg). Britax römer nevim kterou myslim, svagrova ma jednu od nich, osobne bych nekoupila, nejde dat proti smeru jizdy a chybi bezpecnostni pultik, když miminko sedi po smeru. !!!!!NEKUPUJ PASOVOU SEDACKU!!! to je nejvetsi kravina, u toho pasu neni ani 20% sance, za ji das vzdy spravne, u isofix je to z 98% vzdy OK. Pokud to v aute neni, nech dodelat, nebo jezdete mhd - bude to bezpecnejsi.
@nonfood Ano, je možnost jen pásem nebo isofix + pásem. My máme zatím obě sedačky ještě s 5ti bodovým pásem a máme kombinaci isofix + pás a dítě se pak připoutá 5ti bodovým pásem autosedačky.. Mám pocit, že se ani nehne.. Jinak my měli pro dceru i 9-18 romer king. Ale syn byl větší a byla mu brzo nepohodlná, tak šel taky do evolvy jako dcera a king čeká na neteř..
@montyjack Já bych nevěřila pultíkovým sedačkám... Když mě a dceru vezla kamarádka v jejich pultíkové sedačce, dcera se sesunula dolů a na pultíku visela za hlavu a nohy měla skoro na podlaze..
Chce to taky vyzkoušet v obchodě. Každé dítě je jiné...
@montyjack Zas se uklidni, jednak do 95% aut, kde isofix neni, dodelat nejde a druhak sedacka 9-18 se povetsinou z auta nevyndava, takze neni takovy problem si najit 20 minut a upoutat ji tam spravne. A pokud toho nejsi schopna, tak pochybuju i schopnostoti ridit, takze jestli by pak nebylo bezpecnejsi jezdit v tvem pripade mhd taky.
@petronilkaa Tak tomu se zas rika blbe nastavený a nasazeny pultik...
@j.a.n.i Nevím, proč píšeš hned tak útočně.. Psala jsem, že mám drobnou dceru.. Poutala ji kamarádka, která s tím měla větší zkušenost a potom se mi omlouvala, že tohle nezná.. Prostě její normálně velká dcera se nesesunula nikdy.. Pochybuji, že to bylo špatně nasazeným pultíkem, poutala ji dle svého nejlepšího vědomí a svědomí... Proto jsem taky v závěru psala, že to chce vyzkoušet sedačku v obchodě, protože každé dítě je jiné.. Takže hlavně klíííííííd 🙂
@petronilkaa Nějak nechapu, co je útočného na konstatovani, ze kdyz dite projede pod pultikem, tak je proste blbe nastaveny nebo nasazeny.
Rozhodně bych vybrala takovou, co jde co nejdéle v protisměru. A osobně bych zvolila menší hmotnostní rozpětí, ta velká jsou vždy někde o kompromisu.
Děkuji za vaše názory, určitě si z toho něco vezmu. 🙂
Osobně bych doporučila si projít testy sedaček (ADAC), podívat se na kolonku bezpečnost, nikoliv celkové hodnocení sedačky, a pak si ji někde na prodejně vyzkoušet. Mám dojem, že nějaká Evolva v testu moc dobře nedopadla...
Doporučuji protisměrnou sedačku. Je velké množství i na pásy. Z těch levnějších od značky joie. Pak jsou dražší Britax , klippan a axkid. Kolikrát jdou koupit v akci o 10- 25 procent levněji. Ale určitě někde vyzkoušejte jak vám sedne sedačka do auta a dítě do sedačky. Hodně rád lze najít i ve fb skupině děti proti směru.
@nonfood ten isofix - je to i u aut - některých - vyrobených i v roce 1999 (měla jsem takovou oktávii) , ono to není moc vidět🙂. Máte starší auto? Abys nebyla mile překvapená, že tam je🙂. Ověř si to, já to taky nevěděla a manžel našel🙂).
Jinak za mě do kamenného obchodu, vyzkoušet do vašeho auta, dát tam prcka, pak můžeš objednat klidně někde, ale to vyzkoušení stojí za to. Syn v cybex byl jak papoušek na bidlu, neseděla mu, do romer zapadl skvěle🙂
@nonfood Také jsme teď porizovali následnou autosedačku 🙂 určitě také doporučím protisměrnou, z hlediska bezpečnosti 🙂 isofix v autě máme, ale stejně jsme pořídili na pásy, ono ten isofix je hlavně o tom, aby ji tam člověk dal správně, ale je pouze do 18 kg. Pás přeci jen udrží i 100kiloveho člověka, ale je pravda, že ta instalace už je horší, ale pokud ji člověk nevydává z auta, jako my, tak v tom nevidím problém 🙂
A nevíte, jestli od Britax, je nějaká sedačka 9-36 i v protisměru?
@j.a.n.i Narážím na souvislé čtení s tím předchozím komentářem od tebe pro montyjack... Hned ses do ní pustila a následně sjela i mě ve stejném tónu, že neumím nasadit pultík.. A ne neumím, proto ho nasazovala kamarádka.. A ne nebyl blbě nasazený, ale prostě byla sedačka konstruována na robustnější děti.. Můj drobek jí projel... Proto potřetí píšu, že je třeba sedačku v obchodě vyzkoušet, aby nedošlo k takovým problémům.. Tím bych to asi tuto debatu ukončila 🙂
Myslím, že klippan dělá sedačku 9-36 do 18 kg protisměru. Britax má Multi-tech ta je 9-25 proti směru a pak se otočí po směru. Ale osobně bych ji po směru nepoužívala. Není na Isofix a je celkem těžká. Autopas drží sedačku i dítě. Pak vlastně joie má také sedačku, která se v 18 kg otočí po směru .
jinak všechno o protisměrných a ochotné rady najdeš na Facebooku ve skupině Děti proti směru, kde jsou i základní údaje o protisměrných sedačkách. Základní info tady https://protismeru.cz/prehled-autosedacek/. U některých jsou podle nové normy uvedené cm a ne kg,
Některé otočné sedačky nejsou moc bezpečné, chce to projít si ty testy. Nejbezpečnější v kategorii 0-18 kg je Besafe izi Kid X2 i-size, je pouze protisměrná.
@petronilkaa Tak nema psat takove pitomosti. A dobre nastavenym pultikem testovane sedacky proste zadne dite, ktere splnuje parametry kategorie sedacky neprojede, to je blbost. Takze bud davas dite do sedacky, kam jit nesmi, nebo je spatne nastavena.
@j.a.n.i predstav si, ze si muzu uplne v klidu psat svuj nazor, to, jak se pak projevujes, je ciste tvuj problem a s mym prispevkem nesouvisi. Kazdopadne si za tim stojim, isofix je proste bezpecnejsi, pani nepsala, zda ji budou prendavat nebo ne, nema smysl spekulovat. Osobne bych dite nedala do auta, ktere je tak stare, ze nema isofix, primarne bych tedy resila auto, ale chapu, ze pro nekoho neni nove mozne, ale kdyz budu mit v plecce i tu nejlepsi sedacku na svete, stejne to v pripade problemu muze byt k nicemu.
@nonfood my máme autosedačku britax Römer evolva 123 na 9 - 36 kg a spokojenost