Ahoj holky, prosim o pomoc, uz jsem zoufala. Mala ma 4 mesice a aspon dva mesice ma zarudle fleky pod kolinky. Pravidelne jsem to mazala a uz to vypadalo, ze to zmizi, ale pred 3 tydny se to rozjelo znovu a navic to ted ma i v podpazi a pod krkem, tam teda silene a skrabe si to do krve. Uz jsem zkousela kremy co radila doktorka, ale nic nezabira.😞 Koupu ji v repiku a ted mam jeste zkusit vymenit UM. Nemate na to neco vazne osvedceneho?
Ahoj, pošli foto, uvudime, zda to spíš mokva nebo ne, dle toho se odvíjí léčba, pokud se ale skrabe do krve, neuskodilo by ji na 3-5 dni kortikoid napr. Fucidin H, i kdyz mnihe maminky ti zde napíšou, že kortikoidy NIKDY! Nicmene, v indikovanych případech, lepsi, nez aby dite takto trpelo pri svedeni, kratkodobe pouziti opravdu neskodi.
@kackacerm pises, ze zmenis UM, predpokladam tedy, ze jsi nekojici a mala je pouze na UM?
Je tomu tak? Pokud kojis, napisu info ohl.kojeni, ale jinak je to zbytecne. Pokud tedy jste jen a pouze na UM, pozadej dr., at Ti predepise neocate, je to UM bez obsahu bilkiviny kravskeho mleko. Na predpis je zdarma (je treba ale obvolat lekarny, nektere maji vtipne doplatky a vyjde to draz, jsou lekarny, kde neni zaden doplatek), bez predpisu pixle stoji okolo 1500. Ze zacatku, do 1 roku to muze predepisovat detska dr.od 1 roku gastro poradna nebo alergo poradna. Masti jen pomahaji resit nasledek, nikoli pricinu. Take to muze byt problem s pracim prostredkem, pripadne s roztoci. Ale rekla bych, ze to bude to mleko. Na promazani doporucuji sudokrem a modrou indukonu na ruce (oboje najednou), pokud mokva, pouze sudokrem.
Toto bych zatim taky zkusila bez kortikoidu, chce to mazat opravdu často klidne 5x denne i vic, zkus od dr. Konrada AD Lotio Acut. A stridat buď s Vitellou nebo necim hodne mastnym napr. Indulonou, Linolou...
@kackacerm Dřív než Neocate bych zkusila ještě hypoalergenní UM. U nás zabralo po pár týdnech to + změna pracího prášku. Hlavně žádný Persil sensitive apod. Potírali jsme na mokvavé Sudocremem, jinak Bepanthen ale ten Sensiderm - ten je speciálně na ekzém, pak se nedrbe.
@kassandra1 UM urcite zkusim, recept uz mam. Prasek pouzivam od Lupilu z Lidlu, asi taky na prd, ze?:/ Maji nejaky lepsi v DM? Diky, urcite toho budu muset zkusit vic.
@kackacerm My zkusili Neocate, ale je to taková spíš voda než mléko a dítěti to ani nechutnalo. Tak jsme přešli na normální UM jen hypoalergenní HA, prodávají normálně v drogerii, je tam ta bílkovina víc štěpena.
Lupilu z Lidlu neznám. U nás ten Persil Sensitive nevyhovoval, peru v gelu Ecover (prodávají v dm drogerii).
Teď už naštěstí syn ekzém nemá vůbec.
@kackacerm ještě bych doporučovala koupat v ovesných vločkách. Nám na ekzém velice pomáhá mastička namíchaná v lékárně, Cremor Leniens
Ahoj, my si s ekzemem taky u dcery uzili svoje. Objevil se ji, kdyz jsem zradila UM. Tenkrat ja neznala davala porad obyc Nutros, ted zpetne vim, ze jsem mela davat HA. Dulezity je opravdu taky praci prasek, zadna Lovela, Persil pro deti apod. V tom vsem je chemie. Zkusila bych Ecover, Sonnett. A idealne prat v tom vam vsem, kdyz ji chovate, prijde do styku i s vasim praskem. Co se tyce mazani, nam fungovalo dokud byly fleky cervene, potirat zinkovkou, kdyz temer zbelaly a byly suche, promazavat - super krem je od Weledy Baby dream zklidnujici telove mleko. Potiram se s nim sama, ja taky trpim na ekzem a je uzasny. Cela Weleda mi moc vyhovuje, doporucuju! Taky neprehanet s kosmetikou, mimco staci koupat ve vode, zadny sprchace, sampony atd nepotrebuje. Ted deti sprchuju Weledou. A koupani miminek staci klidne 2x tydne rychlovka. Zadny dlouhy koupani kazdy den. Nejsem zadny odbornik, jen pisu, co vyhovuje nam. Ve 3-4 letech veku dcery se ekzem vyrazne zlepsil, ted je uz krasne pod kontrolou (az na letni mesice, kdyz se zpoti...). Ted me napada, dulezita vec - kuze musi dychat! Idealne bodycka bez velkych potisku, pod nimi kuze nedycha!
Drzim palce, at je ekzem brzy pryc 🙏
@kackacerm přesně tohle jsem řešila s dcerkou když ji byly 3 měsíce. Pomohla masicka Imazol (tou jsme mazali když to bylo nejhorší) a koupali jsme (a do teď koupeme) mycím olejem od A-derma. Máme i krém od stejně firmy a nemá to chybu. Do týdne vše zmizelo a už se to neukazalo (a to jí je rok)
Také jsem zkoušela kde co. U obou dětí pomohlo, když jim byl rok. Najednou klid. A to se malá rozdírala do krve. Syn měl mokvavé boláky. Prostě jsem ulehčovala neustálým mazáním. Kortikoidy jsem nepoužila. Ale u druhého těhotenství se objevil AE i u mě. Zabraly jen kortikoidy a jsem za ně moc ráda. Teď jsem po dvou letech lepší, skoro bez příznaků a jen mastím. Ale z vlastní zkušenosti jsem si říkala, že bych zkusila změnit jednu věc. Mazala bych děti před koupáním. Protože to se mi osvědčilo u mě. Prý jsou dva tábory. Jeden říká vysušit a pak pořádně namazat a druhý zas mazat a příliš nemáčet. 🙂 Tak si můžete vybrat 🙂
@kassandra1 pokud dr.predepsal neocate, sla bych rovnou do neocate. Za a) nebude ji zbytecne trapit bkm, ktera v HA stale je a za b) neocate ma zdarma, kdezto do ha musi valit dalsi penize. Ne ze by slo o penize, ale spis podle toho,.jak holcicka vypada, ta alergie na bkm tam je, tak proc ji trapit
Predepsala nam Nutrilon allergy care, ale asi to nejdriv budu muset michat se sunarem, kdyz je tohle horke, no uvidime. Nejakou dalsi masticku na ekzem uz mam doma, tak snad to vsechno zabere, aby se alespon prestala skrabat. Jen stejne nechapu kde to vzala. Sice jsme s partnerem oba alergici, ale jen na pyl a travy a na ekzemy nikdo netrpi. A mlecne vyrobky bych mohla jist porad, i kdyz jsem kojila, tak nebyl problem, rozjelo se to az kdyz jsem prestala uplne a zacla s prikrmama.😞
Alergie, ekzem a astma ma spojitost. Pokud jste alergici, pravdepodobnost ze bude mit dite ekzem tam je... https://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/prici...
@kackacerm Já doporučím tuto skupinu https://www.modrykonik.cz/group/6098/ 😉
@kackacerm Ahoj, píšeš, že jsi začala s příkrmama a malé jsou 4 měsíce. Třeba je to na její trávicí systém ještě brzo - příkrmy. Nemyslím UM - to je dokrm. Už nemůžeš kojit? Děti by měly být podle posledních poznatků výlučně kojeny do 6ti měsíců věku, bez příkrmů do 6ti měsíců. Možná je to právě i kvůli ekzémům.
Ahoj, je potřeba řešit příčinu, ne následek. Atopický ekzém je následkem něčeho vnitřního. Krémy mohou zmírnit olupován í a svědění kůže, ale nedostraní příčinu ekzému. Kortikoidní krémy urychlí hojeni, ale po jejich vysazení se může ekzém vrátit. Někdy se už nevrátí, protože trávicí systém miminka dozrál. Ve 4 měsících je brzy na zařazení příkrmu. Pokud mluvíš o UM, je to dokrm. Při kojení ji nevadilo, že jsi jedla mléčné výrobky? Pak je její trávicí systém možná ještě nezralý na příkrmy.
@kackacerm pokud nutrilon nezabere, neocate bude dalsi krok. Nutrilon, o kterem pises, ma v sobe stale bkm, sice vice rozstepenou, ale porad tam je. Ja syna kojila 18m, ekzem se objevil a zase zmizel na licku od 2m, pozdeji byl na obou, ale obcas zmizel. Okolo 4 m se vse zacalo zhorsovat strasne rychle, aniz by se cokoli zmenilo, v 6m to mel vsude mozne a zhorsovalo se to. Rekla bych, ze to je v souvislosti s imunitou a ockovanim. Byly mu nakonec zjisteny alergie na bkm, vajicko, banan a brambory
Kojila bych rada dal, ale bohuzel, o tom ta diskuze neni. Je pravda ze po Prevenaru13 se cela osypala a 14dni na to to zaclo, ale doktorka mi tvrdila, ze to tim nebude. K obedu ma bramboru, mrkev, cuketu a dyni, jinak je na sunaru. Ok, kdyby nutrilon nezabral, tak skocim k doktorce pro recept na neocate.
@kackacerm ne, ja to nemyslela tak, ze bys mela nebo nemela kojit. Myslela jsem to tak, ze ja syna kojila do 18m a prubeh ekzemu se zacal taky postupne zhorsovat, ze zacatku se taky zdalo vse ok, zacalo to pomalicku, ne hned. My jsme ockovali jen hexu, nepovinne jsme neockovali. Ovsem nemame ani mmr, prave kvuli alergii na bilek a navic syn ma mastocitozu, takze dvoji kontraindikace k mmr. Mozna jeste je brzy na prikrmy. Problem muze byt i v histaminu, ktery je v dyni, pro zmenu, ackoli se o tom moc nemluvi, brambor je castym alergenem a mrkev (i dyne) neni dobra, pokud by se jednalo o kvasinky. Snaz se do ditete dostat hlavne zelenou zeleninu, cili zamer se na brokolici a cuketu a davej male i probiotika.
@priefi Promin, to nebylo na tebe. Nekdo tam psal neco ve smyslu, ze jsem mela kojit do pul roku. Pod koleny uz to ma dlouho, ale ten krk uz me vystrasil. Je pravda, ze taky hodne slinta a mozna ji to obcas stece i na ten krk. V okoli mam dost pripadu, kteri meli zamet mozkovych blan, tak jsme to radeji dali, ale po zadnem ocku nemela ani horecky, jen to mela natekle v miste vpichu. A to u takhle malych deti z krve uz poznaji na co maji alergii? Nebo jen podle priznaku po snedeni? Zkusila jsem koupit Linolu a i tu do koupele a prijde mi ze to ma podstatne lepsi, tedy aspon ten krk. Mozna jeste zkusim pockat s tim Nutrilonem AC, at vim po cem se to opravdu zlepsi. Ale diky za rady, taky pak zkusim zredukovat tu zeleninu.
Zkousela jsem Excipial, Indulonu, neco od Uriage, Sudocrem, Bepanthen a nic.😞 A ma to spis vysusovat nebo mastit?