Hezké odpoledne, zakládám téma trochu odlišné od těch ostatních. Plavková se zona se blíží a určitě už hodně z nás začíná řešit postavu🙂 já jsem stoupla na váhu a trochu jsem se zděsila a uvědomila jsem si, že už to tělo prostě není jako dřív, že už nestačí jen lehce upravit stravu, občas si zacvičit a kila jdou dolů..mám dojem, že poslední rok už to tak prostě nefuguje. A tak se chci zeptat i vás - kde vnímáte tu hranici, že už tělo nefuguje jako dřív? Někdo říká, že po třicítce, někdo, že po dětech...já měla samozřejmě nejlepší postavu jako singl, kdy jsem měla čas hlídat si jídelníček a několikrát týdně sportovat...ve 31 letech jsem porodila dceru a během kojení (skoro do 2 let) ještě v pohodě, jedno obobí jsem dokonce byla i hubenější než před těhotenstvím...ale poslední rok (je mi 34) mám pocit, že se začínám tak pozvolna zakulacovat a i když se snažím, tak ty špeky prostě moc nemizí🙂 ukládají se i tam kde dříve ne. Štve mě to, i ve svým věku chci vypadat dobře a nějak se nedokážu smířit s tím, že už to prostě není jako za mlada🙂 PS: Abych to uvedla na pravou míru, u mě se nejedná o nějakou velkou tragédii, aktuálně mi ručička na váze ukazuje 55kg, ideální váhu mám 52-53...ale o to víc mi přijde, že je to velkej rozdíl, když má někdo 80 a přibere na 85, tak to není tak vidět jako u někoho, kdo byl vždy zvyklý na štíhlou postavu.
A jak to máte vy?
Já mám necelé dva měsíce po porodu, kdy jsem famozné přibrala na 95 kg , ted mám 74, tak uvidíme , jak to pujde dál.. Je to boj, ale já uplně tu zdravou životosprávu nedržím, těšila jsem se jak budem lítat venku a to je taky ted houby...
Bude mi letos 34. Chci dát dolů cca 5kg a ne a ne. To co mi fungovalo pred dítětem ted nezabírá, navíc není tolik casu cvicit tak často jako dřív. Takže se fakt musím zatnout a makat
Je mi 32 let a od 30-tky jsem pozvolna zacala pribirat, ale letos jsem prodelala gyn. operaci, takže zadny pohyb a posledni mesic jsem snad pribrala i ze vzduchu. Z puvodnich krasnych 60 kilo jsem nyni na 67, ale pricitam to i hormonalni nerovnovaze. Nastartovala jsem pevne dodrzovani stravy, pohybu mam ted vic nez dost - rano cvicim, odpoledne kolo. Doufam, ze do konce dubna bude videt nejaka zmena.
Podle dotazu jsem čekala, že máš 50+. Ve třiceti se určitě nezakulacuješ kvůli věku, ale nevhodnou stravou a nedostatečným pohybem. Ostatní jsou výmluvy. 😇
@klea81 tusim ze to bylo mysleno jinak..me treba v 18 stacilo tyden min jist jedna vikendova diskoteka a 5kg bylo dole..ted se na tech 5kg dolu musim hodne nadrit a je mi 30..takze jasny ze kyne svoji vinou ale dolu uz to proste nejde jako pred 15 lety..
@leniczka23 Přesně tak😉
Zhubnout lze kdykoli! Kdo rika, ze ne, tak jen hleda duvody. Ano, s pribyvajicim vekem a hormonalnimi zmenami to jde po menopauze hur, ale jde to. Kolegyne z prace vyrazne zhubla v cca 55 letech a na "stara kolena" z ni je stramanda (ted ma cca 65). Sportuje a ji zdrave.
@leniczka23 Po tydnu diety a vikendove diskotece 5 kg dole? 😂 Urcite ne tuku, ale spis vody a obsahu strev 😃
@leniczka23 nemám takovou zkušenost, mám ve 39 let o 3 kg víc než v 18, a konečně jsem se přehoupla z podváhy 😆
Po tŕetím porodu v 33 letech jsem se na původní váhu nedostala,ale pořád dobré. V přechodu konečná,jím vzorně a cvičím denně a jsem baculka. Kulantně řečeno.
Je mi 43 a jde to hodně těžko, potřebuji se zbavit 5 kg. Od ledna do března jsem přestala jist sladký, jídlo jim pravidelně, menší porce a jen 2,5 kg dole. Ale jak začala karanténa a já zůstala doma tak jsem se na to vyprdla a za ty 3 týdny 2 kg nahoře. Tak jsem začala cvičit, tak snad to půjde líp dolů. Před 10 lety mi stačilo nejíst po 17 hod, omezit sladký a za rok se mi podařilo přes 10 kg schodit.
Po ty 40 je to znát, že to jde hůř.
A to se mi ještě ve 37 letech narodil syn, díky těhotenský cukrovce jsem přibrala jen 9kg, takže z porodnice jsem se vrátila skoro se svojí váhou, hubnutí při kojení moc nešlo, ale váhu jsem si držela a to jsem se ládovala sladkostma.
@martiniquest Dotaz do diskuze zněl jinak;)
@magdanaty Mne to zaco uz tak v 27 letech 🥵 Ani mi neprijde, ze by na tom tehotenstvi neco zmenila, spis proste prestal makat ten metabolismus jako driv 🤔 Ted je mi 35 😷 Nedavno jsem ale delala jidelnicek tete, ktere je 57 a kdyz jsem videla, kolik vychazi bazalni metabolismus a prijem v tomto veku, tak me vomejvali 😂
@martiniquest Samozrejme to bylo mysleno s nadsazkou, snazila jsem se vtipne vyjadrit ze to bylo proste lehci. 😉
Je mi 35 a zatim vse funguje jak ma..😂😂kdyz chci a potrebuji,jde to dolu!😂Vetsinou po 40 je to uz horsi,coz uz jsem x krat slysela,ale na to si jeste par let pockam a pak pisnu🙏😂😂
@magdanaty Zdravím, to je dobrý téma, tuhle jsme to řešili se známýma a shodli jsme se, že čtyřicítka je zásadní přelom co se týče hlavně fyzičky, mění se tělo, některé věci fungují jinak. No a s tím hubnutím - já mám dobrý geny, nikdy jsem nemusela hubnout, držet dietu, nějak zásadně cvičit - ale po 40. najednou špek na břiše, prsa klesají, funím do schodů, ozývají se klouby...no prostě už mi není 20 🙂 Takže za mě - čtyřicítka je určitě zlom.
Od 32 asi u me? Bude mi 36 🧐😬🤔
Mě je 41, a zatím nepocituji žádný rozdíl co se týče udržení si váhy jako za mlada. Vážím celou dobu tak nějak stejně, při 174 cm 61 kg, což je pro mě ideál. Pri 3 ditku jsem přibrala 25 kg (i s hormonální léčbou při Ivf) a fakt jsem se bála že to už nepůjde dolů. To mi bylo 37 let. Ale do 5 měsíců jsem to měla dole, cvičila jsem a upravila jídelníček. Zatím to mám tak, že mě stačí aktivní pohyb, a svojí váhu si v pohodě udržím ( i když si dopřeji poměrně dost sladkého) . Uvidím jak to bude v budoucnu 😁 Ale zřejmě máme v rodině dobrý metabolismus, protože jak moje starší sestra (50let) i moje mladší sestra (38 let) jsou hubené. A také maminka byla vždy hubená, ačkoliv po přechodu výrazně přibrala, za pár let zhubla a nyní už dlouhou dobu váží cca 59 kg.
V těhotenství jsem přibrala 24kg a ty jdou pomalu dolů. Teď jsem na váze,kterou jsem měla v 18letech a nechápu,jak jsem se mohla vyzrat na 68kg 😂🤦
Před 3lety jsem byla na nejnižší váze a to bylo zase moc,byla jsem kost a kůže (165cm/48kg) takže se chci dostat na ideálních 53-55kg, ale k tomu mi chybí správný jídelníček a k procházkam přidat pár cviků,bez toho to nepůjde. Jinak do přechodu si myslím,že mám ještě čas,než hubnutí půjde hodně těžko a navíc plánujeme druhé . Než postava mě štve ta spousta oblečení,co mi už/ještě není 😂
Od 35. Po 50 je to úplná hrůza udržet.
Fakta: s věkem se metabolismus zpomaluje (ne skokově, ale pomalu plynule) a je na každé ženě, jestli na to reaguje nebo ne.
Když vám odborník bude počítat příjem, zahrne do toho vzorce i věk.
Je mi cerstve 36 a uz to neni ono. 3 mesice po porodu mam nahore sice jenom 3kg, ale nejde to dolu a nejde. Tedy nejde to bez prace, samo, budu asi muset zacit cvicit, prochazky uz nestaci. A jeste jsem takova mekka/povolena nebo jak to rict. 🙈
@magdanaty je mi 41 a hubnutí mi jde stejne jako ve 20ti. U mě zabira ubrat na sacharidech. Takže všechen cukr, mouku. Ryze a brambor malé porce. Co je ale s věkem horší, je to rychle nabírani. Stačí mi jeden vikend damska jizda na wellness nebo prodlouženy víkend a mám 4kg nahoře. Běžne mi po návratu nejsou kalhoty v kterých jsem jela😊 je to totiž hodně o zavodnování. Člověk nepřibere ty 4kg, ale naváže se voda na zvýšený příjem sacharidů. Úplně se děsím, až budu ještě starší a tělo se vody zbavovat chtít nebude....😉
Od 35, což je tedy u mne po porodu druhé dcery. Ne váha, tu mám nižší, než když jsme se s mužem před 15lety potkali, já bezdetna. Ale tvar, pevnost, vrásky, prsa.. Ted ve 42 jsem rozhodnuta pro lifting, víčka cca do 5let