Nedozrálá vajíčka při ivf. Měla jste to také některá?

jasemin26
17. čer 2020

Ahoj holky, dnes jsem byla na odběru vajíček, 11dc, bohužel mi bylo řečeno že nejsou zralá a že se zatím neví jestli bude možné je oplodnit. Měla jste to také některa? Dozrála?

jasemin26
autor
17. čer 2020

@marcicek84 aha😢 děkuji za odpověď

marcicek84
17. čer 2020

@jasemin26 jako jestli jste to platila,asi bych se ozvala,at neplatite dalsi,kdyz to jaksi neuhlidali...nebo bych uplne zmenila centrum...

jasemin26
autor
17. čer 2020

@marcicek84 ano, uvidím co mi poví, ale určitě budu chtít změnit doktora😢...a nevíte pojišťovna to bude brát jako pokus? Takže budeme mít už jen dva?😧

marcicek84
17. čer 2020

@jasemin26 to nevim,zalezi co si vyhadate v centru,pokud to je reklamace,muze zadat centrum od pojistovna jen jeden pokus,ale ja nicim takovym neprosla,tak tezko rict...

jasemin26
autor
17. čer 2020

@marcicek84 no tak doufám že aspoň jedno vajíčko z 15 dozraje😢

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@jasemin26 měla jsem 12 folikulů, z toho 7 oocytů. 3 zralá, 4 nezralá. Z těch 4 nezralých "došlo" jen 1 a dotáhlo to úspěsně do 5.dne kultivace. Z těch tří zralých přežila do 5.dne taky všechna, ale jen 2 byla vhodná k použití.

vendulam
18. čer 2020

Ahoj, já byla na OPU 10.6. a ještě jsem si to dala bez narkózy 🥺, ale šlo to přežít..z 12 folikulů bylo 10 zralých vajíček, z toho se podařilo oplodnit 6, pořád jsme řešili jestli dát udělat genetiku, ale v den transferu mi ráno embryoložka zavolala, že se kromě 1 embrya přestala všechna vyvíjet..a to jedno není moc kvalitní, ale že mi ho vloží, tak teď jsem 4 den po transferu a všechno bych nejraději rozkopala, pozitivní mysl mě teda opustila asi definitivně..je mi 37 a moje druhé IVF, do dalšícho už jít nechci..

jasemin26
autor
18. čer 2020

@tojsemztohojelen tak to jste měla ještě dobře,a dopadlo to? Z 15 vajíček dozrála pouze tři, embryolozka bude zítra zase volat jestli to bude možné nebo ne, bojím se že to nedopadne😢

jasemin26
autor
18. čer 2020

@vendulam ahoj to mě moc mrzí, snad se pořádně chytí. .. no já byla na odsátí moc brzy 9dc tak jsem měla všechny vajíčka nezralá.. dnes mi volala embryolozka že pouze 3 dozrála, tak uvidíme jestli to vůbec dopadne😢... Tobě ale držím palce. Tak u nás je to první ivf a ještě dopadl na prd, chceme aspoň jedno miminko😢

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@jasemin26 jsem ted teprve par dni po ET... faze cekani na vysledek. Ver, ze jsem byla taky svym zpusobem nervozni, ale zase jsem si rikala, ze uz to neovlivnim, uz jsem udelala maximum a neni dobry se prilis stresovat. Nezbyva nez verit. A tobe budou volat kazdy den? Podlouzenou kultivaci mas? Ja byla ct na OPU, pak mi volali az sobotu ze 4 embrya jsou ok a pak az utery, ze ET bude, ze 4 embrya jsou "pri zivote", ale jen 3 jsou fakt kvalitni k pouziti a v kolik mam prijit. Takze jsem nemela denni prisun nervu, proste jsem to vypustila.

vendulam
18. čer 2020

@jasemin26 Je to věda a čert, aby se v tom vyznal.. těžko říct, co všechno ovlivní lékař a co naše tělo a věk..

jasemin26
autor
18. čer 2020

@tojsemztohojelen tak to moc držím palce, chtěli jsme si připlatit prodlouženou kultivaci ale zatím embryolozka říkala že neví jestli se to vůbec povede tak zatím nic, zítra mi má volat jestli to bude vůbec možné nebo ne😢, jsem z toho na prášky😢.. každopádně vám držím palce, a kdyžtak dej vědět jak se to vyvyjí🍀

jasemin26
autor
18. čer 2020

@vendulam souhlasím, ale i tak si myslím že doktor který to dělá kolem 20 let, by mohl vědět jak zjistit zda jsou vajíčka zralá😢

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@jasemin26 diky, deti jeste nemam, 36 uz mi bylo loni a tohle je prvni IVF. Tobe budu taky drzet palce a zkus to brat v klidu. Ted uz neovlivnis nic, akorat si tim ublizujes, mysli pozitivne, nejak se zabav. Ja si rikam, ze tohle je takova jen startovni cara, opravdovy nervy nas teprve cekaji. 😉 a prece se z toho pose*em hned takhle zkraje. 🤗

jasemin26
autor
18. čer 2020

@tojsemztohojelen děkuji moc za podporu, mužů se zeptat jaký máte problém že jste šly do ivf? Snažím se na to nemyslet, ale sere mě že mě doktor poslal na odsátí tak brzy, mohla být zralá všechny 😢

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@jasemin26 jo a z tech 4embryi to 1, co nebylo vhodne k dalsimu pouziti, bylo to jedno z tech 3 zralych, takze fakt nehazej flintu do zita. 😉

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@jasemin26 u nas jen problem na strane partnera, malo spermii, pomalejsi a malo kvalitnich. Zkouseli jsme 5x IUI, ale to byla asi ztrata casu. Ale ja nechtela hned IVF a jeste s ICSI, potrebovala jsem si to nejak pripustit a zpracovatv sobe, ze to jinak nepujde a mela jsem pocit, ze aspon neco pro to delame.

jasemin26
autor
18. čer 2020

@tojsemztohojelen tak uvidím co mi zítra zavolají, budu se modlit... Jo tak to máme stejný problém, manželovo sperma katastrofa, proto jsme do toho šli... Tak držím palečky...

jasemin26
autor
18. čer 2020

@tojsemztohojelen taky nám ani jedno iui nedopadlo

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@vendulam mame to casove dost podobny. Budu na tebe moc myslet a drzet palce. Treba to jedno je to spravny. Klidne neco rozkopej, 4.den po ET uz je stejne zavrtano. 😉 budu doufat za tebe. 😉

tojsemztohojelen
18. čer 2020

@jasemin26 tak dej zejtra vedet, ja sem nakouknu. Budu drzet vsechny 4 palce. 😉

jasemin26
autor
18. čer 2020

@tojsemztohojelen děkuji, zítra se urco ozvu. Držím vám palce ať se uvelebi jak má. A pak hod testik😉

tojsemztohojelen
19. čer 2020

@jasemin26 tak co? 🙏🙏🙏

jasemin26
autor
19. čer 2020

@tojsemztohojelen ahoj😢 tak nic 😢 ani jedno

tojsemztohojelen
19. čer 2020

@jasemin26 😢 😨 😖 no do háje

jasemin26
autor
19. čer 2020

@tojsemztohojelen 😢😢😢😢😢

handulkak
19. čer 2020

Já mám za sebou 7x cele IVF - jednou jsem měla z 11 zralé jen jedno, ale nenapadlo mě to svést na dr.

jasemin26
autor
19. čer 2020

@handulkak kdyby se to nepovedlo po klasickém odběru což je 14-15dc neřekla bych ani popel, ale mě odebrali vajíčka 9dc 5akze asi tak

tojsemztohojelen
19. čer 2020

@jasemin26 me je odebirali 11DC. Stimulovala jsem od 3DC gonalem a pak pripichovala k tomu cetrotide 6DC, 7DC, 8DC. 9DC jsem pichala jen 2 injekce Ovitrellu a 11DC bylo OPU.
Jo a kontrolni utz behem stimulace byl jen 1 a to 8DC.