Dobrý den. Je mi 17 let. Už rok a 2 měsíce chodím se svým klukem a před rokem a dvouma měsíci jsem měla svůj první sex. Cca před půl rokem jsem začala brát hormonální antikoncepci v podobě prášků. Když jsem se bavila se svojí gynekologičkou o antikoncepci bylo mi nabídnuto tělísko. Mám z toho docela velký strach a poslední dobou nad tím hodně přemýšlím. Proto by mě zajímali výhody a nevýhody a třeba nějaké zkušenosti jestli někdo měl tělísko prosím.
Názorů bude hodně, osobní zkušenost nemám, není mi příjemná představa, že bych měla v těle kus drátu, ale zvažovala jsem to. Nicméně jsem to zvažovala až po dětech, v 17 bych si nic takového do těla nedala, přeci jen se to "instaluje" skrz čípek, který má pak v těhotenství nějakou funkci. Bála bych se, no.
@prejeta_zaba děkuji něco jsem si už přečetla na Googlu a pak mě napadlo napsat sem
@ivis_b taky se bojím jen mě to před pár dny napadlo že jsem tuto nabídku měla a začala jsem nad tím přemýšlet. A představa že ve mě je nějaké těleso nějaká věc není mi taky moc příjemná. A taky jsem nad tím přemýšlela kvůli práškové antikoncepci kterou teď beru. Teď nedávno jsem v ní měla lehký zmatek takže je dost možný že jsem si třeba vzala 2 prášky, že jsem se vzbudila a já si jí hned beru co se vzbudim a pak jsem usla a když jsem se zas probudila tak jsem si nebyla jistá jestli jsem si dávala takže radši jsem si jí dala než abych si jí ten den nevzala vůbec. Práškové moc nevěřím že nemůžu otěhotnět, nikdy jsem neměla prášky a prostě jim nevěřím že by mohli fungovat prostě nevím tak to mám nastavený v hlavě. Po měsíci co jsem začala brát antikoncepci tak jsme s mým klukem začali mít sex bez kondomu, vytahuje včas protože je taky posrany a nechce průser a já jsem tím byla donucena aspoň nějak začít věřit antikoncepci
@elikk když jsem byla na zákroku byla semnou mladá holčina která měla Mirenu od 17 let a šla na výměnu aby spokojená pak je tělísko nehormonalni těžko soudit každé sedne něco jiného poradit se s lékařem určitě poradí které telisko je pro tebe vhodné
Jsou teliska přímo pro mladé které ještě nerodily a většinou se tělísko dává v době konce Ms aby byl čípek krásné přístupný
V 17 jsem brala normalne prasky, telisko jsem si nechala dat az po porodu, ale nesedelo mi. Uz nikdy vic.
@lencaa11 děkuji. Určitě se zeptám až půjdu ke kontrole. Jen mě zajímal názor a zkušenosti žen, protože Google nemusí mluvit úplnou pravdu nebo neřekne vše a doktorum moc nevěřím. Nikdy mi moc nepomohli ikdyz mám tělo trochu víc zničené takže když nemusím tak doktorum se vyhýbám.
@shirilka děkuji za Váš příspěvek nebo komentář nebo jak se to tomu taky říká. Můžu se zeptat jaké to bylo nebo tak....jestli Vám to nevadí? Vůbec si to nedokážu představit mít něco v sobě, nějakou věc ,... a už vůbec ne nasazování nebo vyndavání. Někde jsem slyšela že prý to strašně bolí když se vyndavá.
@elikk Jsem naštěstí ten typ, který tělísko přijal bez problémů. Zavádění u byvaleho gynekologa bolelo jak prase a to jsem měla dva panadoly, ale pořád to byla otázka jedné minuty max. Vytažení nebylo moc příjemné, ale taky rychlovka. Teď mám jiného gynekologa a když mi tělísko zaváděl on, tak to bylo max pár vteřin a bolestivě tak na úrovni stěrů, takže je to i otázka toho, jak často to tvůj lékař dělá, protože jestli v tom nemá praxi tak zavádění bude asi na déle. Jinak od prvního dne o něm nevím, ve sprše si ale můžeš nahmatat vlákna pro kontrolu, při sexu vlákna nevadí, jsou měkká nejdou cítit.
Zadej si to do Googlu, třeba "nitroděložní tělísko - diskuze". Je na to statisíce názorů, tady se dozvíš třeba 5, což vůbec není relevantní.