Máte oblíbené období dítěte? Miminko? Batole? Školák?
Jaké období jste si nejvíc užily a proč?
@mariegroth u mne je to aktuální období a pokaždé bude... Na každém období si najdu to nejhezčí a maximálně si to užívám, zvlášť proto, že plánuji jen jedno dítě.
3+
2-4 roky🙂
Každé období má něco krásného, něco méně.. U miminka 3-6m, vypiplane, a neuteče, kam ho polozis, tam ho najdes, víceméně.. Mladší dcera má teď 8, uz je to super v tom, ze neni potreba neustaly dozor, naji se sama, umi spoustu veci atd
U mě každé období je nejkrásnější ☺ novorozenec - malá byla naprosto kouzelná, hrozně maličká... Říkala jsem si jak mi bude líto až bude větší, ale... Teď jí jsou tři měsíce, udrží a zvedá hlavičku, pořád se usmívá a "žvaní", a když mě pohladila (i když asi neúmyslně) po tváři a usmála se, byla to nejkrásnější věc v mém životě ☺
@mariegroth já si vždy říkala, že nechci aby mi to moje miminko odrostlo, že chci pořád malinké voňavé mimi, no moje "mimi" má 2,5 roku a na každém období bylo něco super, něco min super, ale řekla bych že teď po tom 2.roce je to skvělé úplně, už se dorozumime, je samostatná, spoustu věcí umí, začíná víc a víc mluvit atd. Teď mám druhou dcerku, má 4 měsíce a říkám si naopak, že ten první půlrok je fakt šílený, než se to nejmenší miminko vypiple... Každé období má svoje klady i zápory..
Já jsem zatím vždycky měla pocit, že to nejlepší je teď a tady a že potřebuju zastavit nebo aspoň přibrzdit čas. Doufám, že nám to tak ještě dlouho vydrží. Klukům je 4 a 6 let.
0-1 roku, je to nejmilejší období, obě dcery byly kojené, prostě mimino
Já ještě nemám zkušenost víc než 9m, ale nejsem miminkovskej typ. 😀 kdyby se rodily děti tak 3-4 lety, byl by to pro mě ideál. 😀
Synovi jsou 3 roky, a ja si teda nejvic uzila miminkovske obdobi, zvlast rozmezi 3-6m. Malej byl teda zlatej, spal uzasne, skoro neplakal. A byl linej 😅 ve 14 mesicich se postavil na nohy a rozesel, pak se 2 roky nezastavil, plus priserne noci kvuli zubum, vztekani, obdobi vzdoru.. samozrejme mraky krasnych chvil, ale jsem rada, ze batoleci obdobi je za nami. Co je 3+, tak je to o dost lepsi, je uz opravdu partak. Domluvime se, nevzteka se tolik, pliny odbourany, dudlik pryc.. proste muj velky kluk a spolecnik na vsechno.
U syna až později, když začal být parťák, teď má zvídavé období, tisíc dotazů denně, je to krásné i náročné, úžasné, jak mu ta hlavička šrotuje. Jako miminko byl náročný, nedonošený, já nezkušená, moc jsem si to neužívala, až mě to zpětně mrzí. U dcery si užívám každé její období, více ale po třetím měsíci, kdy přestala plakat.
U prvni dcerky jsem si vzdycky uzivala maximalne to, co zrovna bylo, protoze proste nic jineho nebylo 😀 ale nejlepsi to s ni asi bylo mezi 1,5-2roky, pak uz zacalo to silene vztekanicko 😀 No a u druhe uprimne cekam na to, az prejde to narocne miminkovske obdobi a bude ji aspon ten rok, protoze ted je to pece o mladsi, pece o starsi, ale jaksi se to neda uplne kombinovat.
Pro mě zatím to období, kdy se naučí mluvit, tak od necelých 3 let. Mimi období mě nebere, u aktuálně devítiměsíční se těším, až začne chodit.
Ale starší jsou teprv 4,5, tak uvidíme. Ale málokdo mi řekne, že školní věk je hezčí než ten předškolní.
Mám dvouletacku, a nejvíc jsem si užívala miminko. Kolem 9 měsíců se najednou změnila v batole a já z té změny upadla do šílené deprese a doteď jsem si na režim batolete nezvykla
3+
Nejoblíbenější období určitě miminko , miluju ty malinkate rozkošné uzlíčky 🥰
@pratensis 😅 promin, ale fakt mne to pobavilo. Beru to jako velmi pozitivni vlastnost cloveka, videt na vsem to lepsi, o tom zadna. Jen jsem si predstavila matku s novorozencem a dvouletakem, jak se kazde rano budi s tim, ze je to nejlepsi a chtela by zastavit cas 😀
Za mne teda urcite tak od dvou az tri let, podle povahy ditete. Ale proste jak uz je bez plen a rekne co chce, tak to je dobry. Sice kolikrat nervy, obdobi vzdoru atd., ale i kdyz jsou mimina roztomila, tak ten stres treba u nemoci nebo zubu kdyz jen jeci a neda se mu pomoct... Plus omezeni - specialni jidlo, mliko, spanek pres den jen v kocaru nebo jen v nositku nebo dle typu ditete 🙂 porad s sebou tahat X veci... Jakmile se jde uz jen s lahvi a svacinou, tak je to parada 🙂
@suzyz Tak jako všechno - nutno brát s nadhledem a ne doslova. Třeba u prvního jsem si kojení musela vybojovat a bylo to zároveň jedno z nejsložitějších životních období. Poporodní blues a tak... Oba kluci trpěli na těžké koliky... Spánku bylo proklatě málo, odnesla jsem to pošramocenou imunitou, která si až letos dává konečně říct...Takže jo, určitě byla období lehčí a těžší a nic není věčně zalité sluncem. Ale stejně jsem si vždycky říkala, jak to letí a jak bych ten čas ráda zbrzdila. Možná taky díky tomu, že všechno to těžší jsem si odžila se starším, a když se narodil mladší, byla to už vlastně pohoda jazz.
mimino tak do půl roku maximálně - pak už se ta začlo hejbat a prosazovat svoje názory😅
pak bylo docela dobré období tak 7-10 let a teď se těším až vypadnou na střední školu a doufám že aspoň ta starší půjde na intr😅
Já si to nejvíc užívám teď, dětem je 5 a 6 let. Naopak období miminka jsem si neužívala vůbec, ani s jedním. To je i důvod, proč už další dítě nechci.
@mariegroth Asi jak uz psaly nektere msminky, tak ja si opravdu uzivam kazde nove obdobi. A na dobu predeslou se divam jako na narocnejsi. Ted u druheho si asi uplne neuzivam tu stavajici dobu prave kvuli tomu, ze vim, ze cim bude starsi, tim to bude lepsi. Takze musim se obcas zastavit a zadivat se na toho maleho tvorecka s tim, ze sice jeste nemluvi, nesedi, ale kazdy jeho pokrok je uzasny.
5-6 let to uz zacina byt dite partak,neni treba s nim resit ukoly ze skoly a de facto se uz samoobslouzi,oblekne,mluvi a je i vtipne a je mu dobre rozumet co vlastne chce...Umi se druzit a hrat si,umi si najit vsude kamarady,i ty ockovani maji ty deti za sebou,ty vzdy pro me byly stresove a ma uz i nejakou imunitu,ze uz neni porad nemocne a na hromade... Naopak nejhorsi obdobi je pro me to miminkovske do tech 3,5 let,proto mam zatim jen jedno dite,nevim zda se mi vubec chce toto znovu podstupovat...
Zatial od 2+, miminka ma extra moc nebavia 😅
Nejsem mimi typ, dceři je aktuálně rok a půl a je to mnohem lepší než když jsem jen kojila a převalovala, teď už má osobnost a názory, ale zároveň myslím, že obě budeme ještě spokojenější, až to je bude umět vyjádřit jinak než “he-he” 😂
Já tak 2-3 roky kdyz bylo klukovi. To jsem si užívala nejvic, byl tak roztomilej a mazlivej.
Novorozenci a miminka jsou pro me top. Tak do toho roku a pul taky super. Ale jak uz to pak zacina zdrhat a na vsechno sahat tak to uz ne. A pak od 5 vejs je to zas ok.
Miminka...jsou malý, k pomuchlání a ještě neodmlouvají 😉👍
Užívám si období, od 4 měsíce. Dlouho spí, je v klidu, hezky papa, zajimaji ho hračky, okolí, vydrží v kočárku, v autosedacce. Dá se s nim dělat všechno, co chci. Neměla jsem rada období do 3 měsíce. Byl moc křehkej, prdiky, nic ho moc nezajímalo.
U všech tří bylo nejkrásnější období od týdne do cca třičtvrtě roku. To nikam nezdrhaly, neodmlouvaly, všechny problémy světa šly vyřešit nacpanim prsa do pusy... Pak se to ještě před prvníma narozeninama u všech tří pos.alo... první je šest a pořád se to nezlepšilo, u druhé se to zlepšilo kolem roku a půl a třetí rok a půl už byl a zatím se taky nijak nelepší☹😀
Předškolák.. tak 3-7 let..