Hamiltonův hmat. Pomohl vám?

zemoska1503
2. dub 2024

Krásný den, dnes jsem 40+3 a byl mi proveden HH, doktorka se docela dlouho snažila, tak snad 🤞🏻. Nález dle zprávy promekle hrdlo 2,5 cm, pro prst prostupne volně. Poslicky mám od pátku celkem dost, ale zatím nic z toho.
Prosím napište vaše zkušenosti, komu pomohl s takovým nálezem?
Děkuji 😊

kubesovaadelka
2. dub 2024

@zemoska1503 mě udělala Mudr Hamiltona 40+3 taky otevřená pro prst. Za 3 dny tam byl jiný doktor na kontrolu, znovu udělal ráno Hamiltona, ale ten teda byl, celé dopoledne ze mě šla hlenová zátka. Odpo jsem chtěla že se něco děje a připravuje ale žádná hrůza, večer před začátkem seriálu ulice jsem začla počítat kontrakce, byli třeba 7-4-5-5-7-3-6 , tak se chlap ještě vyspal, zavolalo se do porodnice, dala jsem vanu, kontrakce neslably takže zadní poslíčci, tak jsme o půl 10 večer jeli a malá na světě 3:19

zemoska1503
autor
2. dub 2024

@kubesovaadelka děkuji, ja právě vnímám, ze tenhle měl “grady” co si totiž pamatuji u dcery, tak jsem mohla dělat úplně cokoliv a teď mě bolí celkem podbrisek. Začala jsem lehce špinit, tak jsem fakt zvědavá co bude. Dá se to ještě nějak “podpořit”?

me_druhe_ja
2. dub 2024

Mě poprvé nepomohl, ani dva Hamiltony. U dcery jsem byla 2cm, 40+0, Hamilton dopoledne a dcera se narodila před 22h ten samý den
🙂

eldoradoh
2. dub 2024

Mně pomohlo až samotné vyvolání porodu, Hamilton vůbec.

pe_tu_ss_ka
2. dub 2024

U dcery jsem si požádala o Hamiltonův hmat v 39+4 při páteční kontrole. Byla jsem otevřená pro prst a pořád dost vysoko. V sobotu jsem si dala fakt dlouhou vanu v horký vodě a hned po jsem si zacvičila na gymnastickém míči uvolňovací cviky, kdy jsem fakt cítila, jak to dole sestouplo. A v neděli ráno mi praskla voda a dcera byla za 4 hodiny venku.

zemoska1503
autor
2. dub 2024

@pe_tu_ss_ka mas nějaké doporučení na ty cviky? Nebo najdu na YouTube?

pe_tu_ss_ka
2. dub 2024

@zemoska1503 já tehdy našla na instagramu. Co si pamatuju (už je to přes 2 roky).. tak jsem si sedla, a do stran kam mě to pustilo, dělala na tom míči jakoby výpady, pak dělala kroužky taky kam mě to pustilo na obě strany, pak krouzila osmičky, a snad i dopředu dozadu, kam mě to pustilo. Ale určitě bude i něco na youtube

mardziana
2. dub 2024

@zemoska1503 Já si na vlastní žádost nechala udělat Hamiltona 40+5. Po příjezdu domů mě už bolel podbřišek. Bolelo to vlastně celou noc. V 5 ráno jsem si začala počítat kontrakce. Ze 7 minut se najednou stali 2 minuty, tak jsem volala sanitu a pote jsem sotva stihla svléknout kalhoty v nemocnici 😅 Takže je to individuální, někomu zabere, někomu ne.

zemoska1503
autor
2. dub 2024

@pe_tu_ss_ka děkuji, mrknu 😊

@mardziana Je mi to jasný, ale alespoň mi to čekání rychleji uteče, když si budu číst zkušenosti ostatních 😁

lti
2. dub 2024

Me pomohl, az treti hamilton

kubesovaadelka
2. dub 2024

@zemoska1503 já nijak extra nepodporovala, chodila jsem každý den na dlouhé procházky se psem, bydlím v podkroví takže pořád ze schodů do schodů, jo a vzpomínám si že 2 dny před porodem jsem umývala okna(nedoporučuji, dcera opravdu měla omotanou šňůru kolem krku) , jo a jelikož bydlím v domě se svojí celou rodinou a den před dceřiným narozením má můj táta narozeniny tak se hodně chystalo na oslavu a tak. Takže akorát pohyb pohyb a pohyb😁

eviicka
2. dub 2024

Přenášela jsem dvě děti, pokaždé porod "naspadnutí", hamiltony vždy alespoň dva a nic. Pomohla vždy až vyvolávací tableta.

lenerka1
3. dub 2024

@kubesovaadelka Já myla okna u všech tří dětí a šňůru nemělo kolem krku ani jedno, myslela jsem, že je to pověra jako se zákazem věšení prádla. 2x to pomohlo spustit porod, třetí zavařování kečupu v rytmu svižné skočné hudby a popíjení kořeněného nápoje.

tehulinka91
3. dub 2024

@kubesovaadelka syn měl omotanou šňůru okolo sebe, kvůli tomu, že jsem měla měsíc před porodem covid a fakt brutálně jsem 3 týdny kašlala.

kubesovaadelka
3. dub 2024

@lenerka1 @tehulinka91 tak možná to nebylo kvůli mytí oken, naštěstí to dobře dopadlo a to je hlavní. Okna umyté a dcera v pořádku 🙏😁
A autorka @zemoska1503 je na tom jak?

zemoska1503
autor
3. dub 2024

@kubesovaadelka ja jsem v noci měla bolesti po pěti minutách asi hodinu, dala jsem si sprchu a konecna 🙄 takže jsem akorát byla par hodin vzhůru a nic z toho. Dnes ticho po pěšině 🤷‍♀️

tehulinka91
3. dub 2024

@kubesovaadelka tak možná bylo, těžko říct 😃 ale u nás to bylo tím kašlem, to mi potvrdili i v nemocnicí.

tehulinka91
3. dub 2024

@zemoska1503 já jedu dneska na kontrolu 😃 a vůbec se mi nechce, musím jet busem 25km 🙈 a tady po těch dědinách je to za trest, všude díry, většina řidičů zná jen brzda/plyn 🙈
Snad neporodím cestou 😅

kubesovaadelka
3. dub 2024

@zemoska1503 to je ticho před bouří 🤭, však ono to půjde ♥️ je to hrozně krásný, ale já bych do toho podruhé nešla, už si raději počkám na vnoučata 😁
@tehulinka91 mě to ani neřekli, já se to dočetla až v lékařské zprávě 🤣 ale já byla tak hotová a jediné co jsem řešila, že nepláče hned co vylezla (to si vynahrazuje do teď 🤣) pak mi ji stejně vzali a třičtvrtě hodiny mě zašívali, pak jsem se jim tam pozvracela, dala sprchu a jela na pokoj🤣

zemoska1503
autor
3. dub 2024

@tehulinka91 on si člověk nevybere, vesnice nebo město 🤷‍♀️ ty silnice jsou katastrofa všude 🤦🏻‍♀️ ale tak už budeš na cestě do nemocnice, tak kdyby to přišlo 😁

@kubesovaadelka tak prave ta bouře byla v noci, ale nakonec se z toho vyklubalo jen mírně vetrno 😂 uvidíme jaká noc bude dnes

tehulinka91
3. dub 2024

@kubesovaadelka jejda, tak to nebylo moc příjemné, ale zvládli jste to a to je hlavní! 🌷💪🏻

tehulinka91
3. dub 2024

@zemoska1503 no do nemocnice právě nejedu ,to mám až v pondělí jet na kontrolu do porodnice, dneska mě chce vidět ještě můj doktor 😅 ale kdyby náhodou, zavola mi sanitku 😅

zemoska1503
autor
3. dub 2024

@tehulinka91 jo ahaaa, ale tak pořad je to lékař 😁

tehulinka91
3. dub 2024

@zemoska1503 ale už se mi fakt nechce 😄

zemoska1503
autor
4. dub 2024

Poslušně hlásím, ze kontrakce začali v 20:00 ve středu což bylo cca 35 hod od provedení HH

krasna_neznama86
4. dub 2024

Mne byl HH udělán v 11 dopol., byla jsem otevřená, od 32 TT zkrácený čípek, v 18 se mala narodila.

kubesovaadelka
4. dub 2024

@zemoska1503 a je vás víc?🤍

dendy88
4. dub 2024

@zemoska1503 mě udělali Hamilton v pátek cca v deset ráno , v sobotu v jednu rano začali kontrakce a za 5 minut šest ráno byl malý na světě 🙂. V pondělí jsem měla jít na vyvolání.

fatal_error
4. dub 2024

Ano.
U prostredniho jsem byla v poradne "na 2 prsty volne", udelan HH a rano se narodil.
U nejmladsiho jsem byla v poradne na 3 centaky, udelan HH a ten vecer se narodil.
V obou pripadech mi v te v poradne bylo receno, ze se asi uvidime brzy jeste pred samotnym HH, takze by to asi prislo brzy tak jako tak. 🙂

Ale u prvniho udelan HH 2x v rozmezi tydne a prd z toho. Stejne prisly na radu tablety.

fatal_error
4. dub 2024

@fatal_error ale dodam, ze na poslicky fakt bacha, to je hodne zradny. u prostredniho jsem otravovala s poslickama v porodnici a necele 2 hodiny po prijmu byl venku a u tretiho jsem mela pocit, ze mam poslicky jeste ve chvili, kdy na me sestra krici jdeme na sal, volejte chlapa, ale honem! na muj dotaz a proc jako? jsem se dozvedela, ze tam je skoro zasla branka. 🙂 to jsem si pak na sale jeste googlila, co to je zasla branka, protoze jsem nemela dojem, ze rodim. 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru