Mám takovou otázecku ohledně zacatku tehotenstvi. Dle MS jsem 4+4. Na prvni kontrolu jdu az 17.9..Momentalne slabe spinim. Nic me neboli obcas pichne na nejake strane,ale zadna velka bolest. Je to normalni? Nebo mam plasit?
U mě bohužel špinění nikdy nedopadlo dobře, ale kolegynka i krvácela a miminko zdravé. je to 50/50
já jsem to měla stejně minulý týden, volala jsem vyhysterčená doktorce, ta mi řekla, že je to na začátku docela normální, a že to nemusí nic znamenat. řekla, že pokud není špinění bolestivější/silnější/obojí než běžná menstruace, tak že chodit nemám. objednaná jsem na 15. jinak říkala, že kdyby bylo něco špatně, tak že s tím doktor stejně takhle na začátku nic neudělá, že naše tělo nás chrání před případným nezdravým zárodkem. ale! dala jsem si vodu s citronem a nešpiním (klepu na dřevo)
Nechci plasit,ale bojim se....nevim zda pockat do rana na dr a nebo jet po praci do nemocnice...neni to nic bolestivého...spis me to znepokojuje
Moje 1. těhotenství jsem špinila skoro každý den (slabě), nic mě nebolelo, trvalo to nekolik týdnů, plod se vyvíjel pomalu a dr stále pro jistotu čekala, nakonec to nedopadlo (nepomohl klidový režim, utrogestan ani ascorutin), 2. těhotenství jsem před 1. kontrolou taky začala špinit, k tomu bolesti jako před MS, myslela jsem, že to zas nedopadne, ale vše bylo v pořádku a mám zdravou holčičku 🙂. Na začátku je to prostě buď a nebo. K Dr klidně pro klid zajdi, napise ten utrogestan a ascorutin + klid, a pokud je mimi v pořádku, může to pomoct. Držím palce 🙂. Slabe bolesti a pichani jsou normalni, jak se roztahuje deloha a vazy, mela jsem to cele tehotenstvi.
Je tam důležité věřit svému tělu, že ví co dělá...že k tobě nepustí nic špatného, odpočívej a věř sobě a miminku
♥️Přeji mnoho sil a držte se
@kaimic ano ale nejvíce destruktivní je ten strach....vaše tělo i miminko to zvládne....pokud to tak má být z nějakého důvodu se vám zadařilo otěhotnět....já chápu asi mi moc nerozumíte, ale zkuste tomu věřit, uvěřte, nebo si představte že jste zdravá a máte miminko již v náručí, představte si to. Ležíte doma s mužem kterého milujete a v náručí držíte vaše vysněné děťátko, které vám věřilo, věřilo že mu věříte že to zvládne a jste spokojená rodina....jak vám je?
@mmhanka já jsem taky byla ve čtvrtek úplně na nervy, psala jsem i tady, chtěla jsem, aby mě manžel odvez k doktorovi a tak.... ale po tom hovoru mě to moc uklidnilo, a ano, někdy se k tomu vrátím v myšlenkách, ale snažím se prostě čekat do termínu návštěvy a hold uvidíme... udělali jsme pro to všechno a víc neovlivníme 🙂
@krisvm přesně tak, navíc poslední dobou se na koníkovi setkávám s tak arogantnima maminkama co si hrají na to jak všechno neví ale nějaké empatie jim nic neříká, neuvědomují si že maminky tu chodí pro radu, a ať je sebehloupejsi nepotřebují aby se jim tu někdo vysmíval, někdy mě to až mrzí ....
@krisvm @mmhanka moc vam dekuji❤ zavolala jsem na pohotovost na gyndu a setricka me vyslechla a uklidnila.Ze to co poposuji vypada na vytok a to pichani na zmenu v tom tele. Ze pokud nemam znamky krve,tak by se nebala. Ze jsem ještě malo a ze ted jde tezko neco vidět. Ale pokud mam stach,ze to chape a at prijedu a nebo zajdu hned rano k dr svymu.
Hele ja špinila v těhotenství do 13tt a vše v naprostém pořádku.
@kaimic Špinila jsem v 6tt tmavou krví a vše v pořádku. V začátku je to opravdu buď a nebo, nic moc s tím dělat nejde. Já jsem s tím nikde nebyla, ani nevolala, a to jsem těhotná po 3 letech po IVF. Věřím, že ve více více případech to dopadne dobře. Držím palce 🙂.
@kaimic ve čtvrtek bych vůbec neřekla, že někoho budu o čtyři dny povzbuzovat, to mi věř 🙂 a vím, že ani teď nemám vyhráno, ale tak nějak si říkám, že mám dvě možnosti - čekat a vyloženě provrtávat se vlastním tělem koumáním něčeho, co nevím a nerozumím tomu - nebo čekat a dělat to, co můžu - piju vodu s citronem, jím tak nějak zdravě, nepiju nekouřím. ale neboj, ty momenty dole a nahoře se sřídají někdy i po hodinách haha 🙂 jsme v tom spolu! hihi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tohle je cca kolem MS, takže to je běžné. Taky může ještě dojít...