Ahoj holky, byla jsem na prvotrimestralnim screeningu. Vyslo mi vysoke riziko trizomie 21.a 18. chromozomu. Jsem odeslana na invazivni vysetreni jehlou pres bricho.
Mate nektera s tim zkusenost, ze Vam to takhle vyslo a nakonec bylo vse v poradku? Predesle dve tehotenstvi uplne v poradku.
Omlouvam se za anonym a dekuji za odpovedi ❤️
@rickym ja
Já měla riziko 1:25 na Edwardsuv a 1:49 na Patauův syndrom, šla jsem na odběry choriovych klku a nakonec tyto syndromy potvrzeny nebyly.
@rickym ja mam na Edwardsuv 1:91 a na Downa 1:4 🙈
@petulapal takze zdrave miminko? Moc gratuluji 😊
Miminko mělo vrozenou vyvojovou vadu, nakonec jsem 20.12. v 5 mesici porodila holčičku.
@petulapal posilam objeti 😊
Down je vysoké riziko, ale když jsem to sama řešila, přečetla jsem spoustu příběhu a Dobrý konec měly i ty co měly riziko 1:2. Kdy tě čeká odběr?
@rickym ano, vysoke teda je. Na screeningu jsem byla dnes. Takze jsem dostala emailovy kontakt na dalsi vysetreni, napsala jsem a cekam az mi nejaky termin nabidnou.
Držím palce aby vše dobře dopadlo
A utz byl v pořádku?
Já měla riziko na downa 1:79 a malej je v pořádku. Podstoupila jsem odběr plodové vody. Je potřeba brát to, že je to jen riziko. Držím palce ať to dopadne dobře.
@petulapal moc dekuji
@rickym u utz bylo uplne hrobove ticho az me to desilo. Vyslo spatne sijove prosviceni.
@glk moc dekuji
U nás v nemocnici taky se mnou vůbec nekomunikovali:( Já šla ještě pak do soukromého zařízení a tam byl ten přístup úplně jiný... Bohužel výsledek i tak špatný.
Já měla uzv včetně šíjového projasnění plně v pořádku, výsledky 1-trim. srceeningu ukázaly riziko na DS 1:180. Bohužel pak plodovka Downa potvrdila...
@rickym a pritom ta komunikace je tak zasadni. Ja skocila dnes ke sve dr, uklidnila me, ze to tak byt nemusi. Mam za sebou rok kdy jsem hodne marodila a mela osmero atb, do toho hodne stresu, pred rokem ZT, rikala, ze tohsou faktory, ktere tu krev hodne ovlivni. A to projasneni pry nebi taky prukazne, hlavne je mi uz 38, takze idiky tomu to muzu tak mit. No zitra jdu na genetiku.
@helen_h je to fakt zvlastni, jak kazdemu vyjde vse nejak jinak.
Ano, on ty laboratorní hodnoty hodně ovlivňuje právě parametr věku matky. To pak samozřejmě ty výsledky také zhoršuje a dělá je falešně pozitivní. To je dobře, že konzultaci na genetice zařídili co nejdříve, ať se někam posunete. Kdyby to dobré nebylo, samozřejmě čím dřív se to zjistí, tím lépe.
@helen_h moc dekuji. Moje dr mi dnes rekla, ze prave diky vsem okolnostem to potom takhle dopada, ty falesne pozitivni. Rikala, ze byla na konferenci o genetice a tam uz se mluvilo o posunuti hranice u zen z 35 na 38, kvuli tomu, ze prave cim dal starsi zeny maji deti. Je ta hranice posunuta. Tak by k tomu meli prave odpovidat i body u utz k lepsimu 😊
Tak jakpak to vše vypadá, navrhli Vám nějaké ty odběry?
@helen_h moc dekuji za optani 😊 v patek jsem byla na genetice, rovnou i odbery z placenty a dnes odpoledne volali, ze ta trizomie vysla v poradku.
To je super,přeji ať už máš jen pohodové těhotenství bez komplikací ❤️🍀
@rickym moc dekuji a take si to preji, jsou to neskutecne nervy. Jenze mimi ma jeste nejakou anomalii na srdicku. Nicmene me doktor uklidnil, ze se vse da vysetrit. 😊
Naše malá měla během těhotenství stále arytmie...jezdili jsme do Brna. Po narození už vše v pořádku. Budu držet pěsti, ať je i vaše miminko v pořádku 🍀
@rickym moc dekuji a preji Vam hodne zdravicka 🍀😊
Tak to zavolali z genetiky krásné zprávy! Oni pak na dalších velkých ultrazvucích umějí orgány vyšetřit poměrně přesně, dokonce prý existuje i prenatální kardiologie, tak pokud budou chtít pečlivě zkontrolovat srdíčko, třeba vás pošlou i na nějaké specializované vyšetření. Tak ať přijdou dobré zprávy i příště! 👍
@helen_h moc dekuji a ano, krasna zprava 😊 ano, dr rekl, az prijdu k nemu na kontrolni utz, tak me posle na kardiologii, ze bude srdicko uz trosicku vetsi a lepe bude videt.
Já měla stejně, jako ty, riziko DS 1:4, dva dny po screeningu jsem podstoupila odběr z placenty a vše bylo v pořádku. V 16tt jsem měla velký genetický ultrazvuk + FECHO plodu na kardiologii, FECHO vyšetření jsem měla i při druhém screeningu. Všechny vyšetření vyšly dobře. Miminko se narodilo skoro o měsíc dříve z důvodu preeklampsie, ale je naprosto zdravé. Držím ti palce, ať vše dobře dopadne 😉.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jaké riziko ti vyšlo? Já měla riziko 1:50 na Edwarse a bohužel plodové voda potvrdila. Ty jdeš ještě asi na odběr klku, že? Držím pěsti 🍀