Dobrý den, prosím o radu ... byla jsem na MR hlavy, před vyšetřením jsem si dělala těhotenský test k vyloučení těhotenství, byl negativni. Vyšetření proběhlo 4 dny po ovulaci. Dnes duch na TT. Otázka zní pokud jsem těhotná po MR, jaké riziko to je pro nenarozené miminko? ... pokud to spočítám od poslední menstruace tak v den vyšetření jsem byla cca 2-3 týden? Bohužel takto brzké těhotenství na TT nelze určit. Děkuji
@lhubajda1 byla jsem v 1.trimestru na CT, nevěděla jsem, že jsem těhotná. Doktoři se shodovali, že zde platí zákon všechno nebo nic. Kluk má 3 roky a je zdravý, čilý k světu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lhubajda1 MR se v 1.trim nedoporučuje, protože může poškodit tkáně (ale myslím si, že není pořádně dokázáno jak...ale je možné, že mám jen starší info), nicméně byla jsi hrozně brzy (reálně 4 dny po ovulaci docházelo teprve k pomalému uhnizďování). Je to buď a nebo, teď ti asi nikdo nepoví, jestli se něco stihlo poškodit, nebo ne. S troškou naděje bych řekla, že kdyby to byl až takový průser, tak se prostě nechytí ... Každopádně držím palce, na gyndě to určitě řekni 🍀