Černý kašel
    Holky malá a malý byli v kontaktu s dítkem,kterému zjistili černý kašel,když s ním byli,tak už kašlal
    Byli spolu v kontaktu v pondělí a ve středu tomu chlapečkovi potvrdili černý kašel
    Mám mít strach,že to děti dostanou?anebo mám s nimi jít někde na stěry
    Děkuju za rady

    smudlinky
    Zpráva byla změněna    Dnes v 11:33    

    Ví prosím někdo jak se počítají logické úkoly 1-3 cvičení? Syn byl nemocný a já netuším co s tím dělat. Děkuji za radu

    (2 fotky)

    Darre

    Holky, rozhodla jsem se na Vánoce obdarovat naši rodinu prostěradly a povlečením Darre. Vy, které kupujete, nevíte, zda říjen/listopad bývají nějaké slevy, akce? Přeci jen ty ceny jsou vyšší. Díky.

    Všem ženám, dívkám a holčičkám s pro mě nejkrásnějším jménem Eliška 😍 všechno nejlepší k dnešnímu svátku 💐

    denikzaslouzilemamy
    Dnes v 09:31    Čtené 183x

    Skořicovojablečné rolky

    Tak konečně přidávám slíbený recept na jablečno-skořicové rolky. Snad se Vám povedou a budou chutnat 🙂

    K podzimu patří u nás hlavně pečení a všechno co voní po skořici, dýni a vanilce. A tak jsem letos oprášila klasický recept na skořicové rolky a doplnila je vanilkou a jablíčky. Snad víc podzimní kombinace už ani být nemůže! A pokud se i Vy do receptu pustíte, zaručuji Vám, že to u Vás doma bude vonět jako v té nejkouzelnější kavárně.

    Dovolím si doplnit, že pokud se na klasické těsto necítíte, ale přesto skořicové rolky milujete, můžete použít hotové těsto. Já nejčastěji kupuji v Lidlu to jejich kynuté a vždycky se krásně povedou. I naposledy jsem po něm sáhla, když jsme byly všechny nemocné a nebyla síla na celý recept. Jen dejte méně náplně. Vůbec se za to nestyďte, těsto je krásně vláčné a nadýchané a rolky byly báječné i tak!

    SUROVINY NA TĚSTO:

    • 250 ml teplého mléka
    • 2.5 lžíce aktivního droždí nebo 0.5 kostky
    • 60g  cukru
    • 80 g změklého másla
    • 2 velká  vejce
    • 400-440 g hladké mouky(můžete použít přímo na kynutá těsta-např. Babiččina volba)
    • 0.5 lžičky soli

    NÁPLŇ:

    • 2 jablka nakrájená na drobné kostičky-ideální jsou kyselejší Granny smith, ale použít můžete jakákoliv;
    • 110 g třtinového cukru
    • 40 g obyč cukru
    • 1 lžíce skořice
    • 5 lžic rozpuštěného másla
    • 1 lžičku vanilkové esence

    POLEVA:

    • 100 g rozpuštěného másla
    • 200 g krémového sýru typu Philadelphia nebo mascarpone
    • 50 ml javorového sirupu
    • 150 g moučkového cukru
    • 2 lžičky vanilkového extraktu

    A jdeme na to! 🙂

    * Pokud nemáte mixér, který těsto uhněte, nebojte se. Vyhrňte si rukávy a zvládnete to hravě i rukama.

    1. V míse stojanového mixéru vybaveného hákem na těsto smíchejte mléko, droždí a hnědý cukr. Necháme 5-10 minut uležet, dokud navrchu nevzniknou bublinky. Přidejte máslo, vejce, sůl a začínáme přidávat postupně mouku a zapracovávat. Nejprve zhruba polovinu a přidáváme dokud těsto přestane lepit a není řídké. Pomocí háku na těsto míchejte, dokud se mouka zcela nezapracuje, asi 4–5 minut. Pokud se těsto stále lepí, přidejte další trochu mouky.

    2. Mísu zakryjte fólií nebo utěrkou a nechte při pokojové teplotě 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

    3. Jablíčka oloupejte a pokrájejte na kousky. Můžete je vložit do sítka, aby z nich odkapala šťáva.

    4. Dále smícháme náplň. V misce smíchejte hnědý cukr, máslo, obyč cukr, vanilku a skořici. Zapékací mísu o rozměrech 30x20 cm  vymažte máslem.

    5. Těsto promáčkněte a vyválejte na lehce pomoučněnou plochu, abyste vytvořili velký obdélník o rozměrech asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřeme směs másla, cukru, skořice a vanilky. Nasypeme na jablka. A teď budeme zavinovat.

    - Začněte dlouhým okrajem a těsto zaviňte pevně na špalek. Ostrým nožem nebo nití nakrájíme cca na 12 rolek. Rolky vložte do připraveného pekáčku. Zakryjte fólií nebo utěrkou a nechte 20-30 minut kynout.

    6. Předehřejte troubu na 180° C. Rolky pečte 25 až 30 minut nebo do zlatohnědé barvy.

    7. Mezitím si udělejte polevu. Rozpuštěné máslo přidejte do mísy se smetanovým sýrem zašlehejte s cukrem, javorovým sirupem, vanilkou a špetkou soli. Rolky potřete polevou dokud jsou ještě teplé, poleva se do nich vsákne a jsou naprosto božské! 

    POZNÁMKY:

    PŘIPRAVTE SI ŠNEKY DOPŘEDU:

    Připravte rolky podle kroku 5. Nenechte ale rolky kynout při pokojové teplotě. Rolky přikryjte fólií a dejte do lednice (přes noc). Až budete připraveni k pečení, vyjměte rolky z lednice 30 minut před pečením a pečte podle pokynů.

    PŘÍPRAVA A ZMRAZENÍ: Srolujte rolky a zmrazte až na 3 měsíce. Rolky rozmrazujte přes noc v lednici nebo venku po dobu několika hodin. Po rozmrazení pečte podle návodu. 

    PEČENÍ A ZMRAZENÍ: Rolky upečte podle návodu a nechte úplně vychladnout. Přendejte do dózy vhodné do mrazáku a zmrazte až na 3 měsíce. Před podáváním rozmrazte při pokojové teplotě a zahřejte před podáváním. 

    apacheeeAMBASADORKA
    Dnes v 09:03    

    To nám ten víkend krásně začal 😍

    Tobi si dnes udělal osobní rekord - jediný zápas a dal 7 gólů. Ale hlavně hrál jak tygr a bojoval jak ďas. Asi udělal fakt dojem, po zápase za námi totiž dorazil i rozhodčí a přišel ho osobně pochválit.

    A musím říct, že už se na ty jejich zápasy fakt krásně kouká, už je to pěknej dravej hokej. Dnes výhra 11:5 🥇

    Ženy, prosím zabýváte se někdo astrologii a živly? Potřebovala bych tip na knížku nebo web, kde jsou dobře popsané 4 živly, jejich podstata, aspekty. Kvůli takové aktivitě pro větší děti. Předem děkuji!!!

    Lehce začneme...

    apacheeeAMBASADORKA
    Včera v 17:16    

    Tak i u nás konečně rostou 🍄‍🟫

    Houby nejím, ale celý život miluju jejich sbírání. A jak to máte vy? 😀

    Zdravím všechny. Chci se zeptat, mám skoro 9 týdenní miminko. Chlapeček, zatím se na nás neusmál, nefixuje pohled, kouká jakoby skrz nás. Ani hračku před očima nevnímá. Pediatrička nás poslala na neurologii a straší nás mozkovou obrnou nebo autismem. Dítě je z IVF. Máte nekdo podobnou zkušenost?
    Objednala jsem se i na oční.
    Díky moc za reakce…

    apacheeeAMBASADORKA
    Včera ve 14:24    

    Váš oblíbený eKupon na 10× více bodů na celý nákup je zase tu 😍 🤗

    ✅ Aktivujte si jej v aplikaci a uplatněte do 31.10. 2024.

    A aby těch bodů nebylo málo, podívejte se také na další eKupony na své oblíbené značky. 💝 📲

    ℹ️ Podrobnosti sbírání bodů 👉 www.dm.cz/vicebodu

    #kupony #dm

    modrykonik
    Zpráva byla změněna    Včera v 10:12    

    🔥 Poslední šance na obrovskou AKCI na kočárky THULE v Modrém koníku! 🔥

    Maminky, pokud toužíte po kočárku, který vám usnadní aktivní životní styl, teď je ten správný čas! 💪 Na vybrané modely THULE vám nabízíme nejlepší ceny na trhu a k tomu parádní AKČNÍ SETY zcela ZDARMA! 🎁 👉 https://i.modrykonik.cz/THULE_AKCE 🎉

    Co můžete získat? 👇

    - Šikovný batoh
    - Měkoučkou deku
    - Jídelní nádobí pro vašeho drobečka
    - Nebo stylový organizér na kočárek

    THULE kočárky jsou pro aktivní maminky, které odmítají kompromisy! 👶💼 Ale pozor, tato akce se blíží ke konci - tak rychle klikněte a nenechte si ujít tuto příležitost 👉 https://i.modrykonik.cz/THULE_AKCE.

    👉 Máte dotazy? Naše expertka Ľudka vám ráda poradí na poradna@modrykonik.com.
    👉 Při reklamaci vám zapůjčíme kočárek zdarma.
    👉 Doprava je na nás!

    #thule #aktivnymamicky #nejlepsiecenynatrhu #eshop_modrykonik

    (4 fotky)

    Máte doma kluka v dospělém těle nebo skutečného muže?
    A jak by vypadal podobný seznam pro nás ženy?

    může být černý kašel i přesto, že výtěr nic nezjistil? dcera ma tak urputný šílený kašel který jsem ještě nezažila a sirupy absolutně bez účinku ☹️

    Zdravím, mám syna ve 3. třídě ZŠ a první dvě třídy měl báječnou paní učitelku, která nám každý pátek posílala co probírali a dokonce i fotky. Bohužel šla do důchodu a do 3 třídy dostali novou, studující učitelku. Mají to teď tak, že nic domu nenosí jakože vůbec nic. Na prvních tr schůzkách p uč říkala, že se bude snažit vše , aby udělali ve škole a domů, aby nic nenásilí už. Jako fajn ze na lehkou aktovku, ale já mám vše ráda pod kontrolou a dost mě znepokojuje, že nevím, co a kolik toho probírají. Domů nosi jen v pondělí na 2 strany domácí úkol a ten je k odevzdání v pátek, to je ok, to mi vyhovuje. Ale jinak že nevím, co probírají, ptám se syna, jestli už berou vyjmenovaná slova nebo sčítání pod sebou a zatím ne, tak asi opakují jen. Teď ale syn dostal 3 z matiky a já nevím, co konkrétně neuměl, doma mi to vše spočítá, ale někdy si spletl znaménko, asi spíš z nepozornosti. Máme aplikaci bakaláře a pí uč mi nic ba to neodpověděla, zatím. Jaký na to máte názor vy? Vim, ze ostatním matkám to nevadí a dokonce jim to vyhovuje. V případě nemoci si nedovedu představit jak máme dohnat učivo.....

    modrykonik
    Zpráva byla změněna    3. říj 2024    

    Milé maminky, 🌸
    Při výběru kočárku je velmi důležité, abyste si prohlédly všechny jeho parametry. 🚼✨ Kočárek totiž může zpočátku vypadat jako perfektní volba, ale po čase můžete zjistit, že úplně nesplnil vaše očekávání. Někdy se stane, že přehlédneme některé detaily, které mohou později ovlivnit spokojenost s kočárkem.

    Například náš oblíbený Thule Urban Glide 3 je skvělý kočárek s velkými koly, který výborně zvládne jakékoli počasí i terén. 🌧️🚴‍♀️ Ale pokud máte děťátko narozené v létě, může se stát, že vanička nebude dostatečně prostorná, a to by vás mohlo zaskočit. 🍼

    Abyste si byly jisté, že vyberete ten nejlepší kočárek pro vás i vaše děťátko, neváhejte se na nás obrátit! Naše odbornice Ľudka je zde pro vás v naší poradně, kde vám upřímně a odborně poradí. 🫶 Nebojte se zeptat na všechny detaily, ať máte jistotu, že váš kočárek bude splňovat všechny vaše potřeby.

    Jsme tady pro vás a těšíme se, že vám můžeme pomoci! 🤍 ✨

    Otázka první - máte recept či nápad, co s žampiony? Kromě smažených, na grilu a plněných?
    A druhá - co budete o víkendu vařit? ☺️

    Nevíte, jestli se dá koupit neco jako predplacena platebni karta? Máte zkušenost. Mám pocit, že jsem nemco takového viděla někde u pokladny v obchodě, kde se prodávají různé kreditové karty do xboxu a tak. Pochopila jsem, že si ji koupim a muzu anonymně platit na internetu. Potřebovala bych si něco objednat na Temu, ale svoji kartu se bojim pouzit. Máte někdo zkušenost i s objednáváním na Temu?

    Ahoj zajtra sa chystáme na koncert do o2 arény neviete ako to tam je? Dostaneme nejaké náramky aby som pripadne mohla vybehnúť von na chvíľu počas koncertu?

    V jaké třídě na ZŠ se berou rovnice?

    Touto kyticí jsem se rozloučila s letošní rozkvetlou sezónou. 🙂💐

    Nevíte, ženy znalé, kde sehnat Ferdův slabikář od Sekory? Ale to starší vydání... Už ho asi týden hledám, ale bezúspěšně.
    💙 Foto ilustrační. 💙

    Maminky, mám strašně ráda věci Konges Slojd a k Vánocům plánujeme dcerce pořídit odrážedlo. Našla jsem, ze i Konges vyrábí 😁 nemáte s ním, prosím někdo zkušenost?😊