Aktovka pro prvňáčka. Kam na vyzkoušení (Zlín)?

angelyn
14. dub 2023

Ahoj, poradili byste mi, kam nejlépe na vyzkoušení aktovek pro prvňáčka? Kluk je hubeňour, tak chci radši ať si to zkusí nahodit na záda...ideálně kdyby bylo někde víc druhů znacek. Líbí se mi Oxybag, naopak moc mě vzhledem neoslovil Topgal ani Beckmann. Ale může to být v reálu jinak, že..

rozitta
15. dub 2023

Ahojky, taky máme hubeňoura. Aktovku nekupuj, je velká a těžká. I batohy mají precizně polstrovaná záda. Batoh stačí dvou komorový, tří komorový moc trčí dozadu. My jsme brali Topgal ten nejmenší pro 1. a 2. třídu a stejně na synovi vypadá obří. Pošlu ti fotku do zprávy.

j.a.n.i
15. dub 2023

@rozitta No, spousta aktovek je výrazně menších a lehcich, nez batohy od Topgalu. Jako nic proti Topgalu, deti ho maj od cca 5 tridy, ale pro prvnacka mi projde lepší výběr mezi aktovkami a asi i praktičtější.

patypresdevaty
15. dub 2023

@angelyn no,kam jít... to záleží, odkud jste a jaké tam mate obchody... spis menší specializované obchody nebo dobře zásobená papírnictví než řetězce na toto...
My jsme se treba domluvili v eshopu s aktovkami a batohy, který má u nás ve městě sklad a oni nás nechali vyzkoušet, co jsme chtěli, i když normální prodejnu tu nemají.
Krome toho je v OC ve vedlejším městě obchod specializovaný na kufry, tašky, batohy, aktovky, tam měli taky výběr

j.a.n.i
15. dub 2023

@patypresdevaty No, je to v kategorii Zlin, tak predpokladam, ze odtamtud.

lennus
15. dub 2023

@angelyn Synovi jsme koupili Bagmaster, taky hubeňour, vyzkoušel ji u kamaráda a bylo, už je ve 3.

missym
15. dub 2023

@angelyn Určitě bych hledala specializovaný obchod. Byli jsme se synem v papírnictví, kde mají mít velký výběr. Paní vůbec nevěděla, neorientovala se. Měla jsem pro syna vyhlédnutý taky Bagmaster jako @lennus. Je hubený a sousedka nám ho doporučila. Vlezli jsme do specializované prodejny, paní prodavačka nám ho ukázala, vyzkoušeli jsme a bylo vidět, že jak stará, tak i novější verze mu vůbec nesedne v ramenou. Doporučila nám Herlitz (buď aktovku nebo batoh) a ač mě u batohu lákala nižší hmotnost, tak z praktického hlediska (syn by si to do batohu neuměl dobře naskládat) jsme vzali aktovku a jsme mooooc spokojení. Obchod bych ráda poradila, ale jsem z Brna, takže bych poradila jen kam v Brně. Hodně štěstí při hledání, ať koupíte tu pravou.

angelyn
autor
15. dub 2023

Díky všem 🤗 já sem to postnula do skupiny Zlín a neuvedla to již přímo ve zprávě. Myslela sem třeba specializovaný obchod někde ve Zlatém jablku nebo na náměstí...vím o prodejně Herlitz, ale na tu značku nejsou moc spokojeně recenze...

teryem
15. dub 2023

Měla jsem oxybag aktovku pro pidi prvňáčka a velká chyba... těžkej, pořád mu padal ze zad ať jsme to nastavili jakkoli... Už bych aktovku nekupovala..teď má baagl batoh a je úplně skvělej

mamikry
15. dub 2023

@angelyn Já tedy ze Zlína nejsem, ale chci se zastat Beckmana. Je to nejlehčí batoh na trhu a na zádech sedí skvěle. Syn má úzká ramena a tenhle batoh se dá krásně dotáhnout + má bederní pás, který je za mě nutnost, když vidím, jak těžkou tašku syn občas má. Podobný je i Ergobag. Přeji šťastnou ruku ve výběru.

lenulka_333
15. dub 2023

Syn je taky hubený a oxybag batoh mu sedl, zkoušel ho v papírnictví v prioru 😉

j.a.n.i
15. dub 2023

@missym Jojo, dcera taky měla Herlitz a spokojenost.

junitax
15. dub 2023

Syn má taky batoh Beckmann. Chtěla jsem, aby měl lehký a neobjemný batoh. Všechno se mu tam vejde v pohodě a nevypadá jako velbloud, když jde do školy. Nosí ho hodně dětí, co tak pozoruji.

llucineckas
15. dub 2023

@angelyn Topgal aktovky maji v Botyaty na jižních svazích, jinak bohužel nevím. Kupovala jsem dceři prave Topgal.

gryfis
15. dub 2023

batohy Boll jsou super..

iulia
15. dub 2023

Můj syn, když šel do první třídy byl hubeňoučký a nejvíce mu sedl ergobag batoh. Nosí ho i teď ve třetí třídě (je rostoucí) a je pořád jako nový. Doporučuji vyzkoušet batoh.

rozitta
15. dub 2023

@j.a.n.i pochybuju že existuje nějaká aktovka, která je menší a lehčí než batoh pro 1. a
2. třídu od Topgal 🤦‍♀️

j.a.n.i
15. dub 2023

@rozitta Třeba tahle: Taška školní UltraLight, kočka
prázdná, 36 x 28 x 21 cm, hmotnost 650 g

j.a.n.i
15. dub 2023

@rozitta Nebo Baggymax Trikky
hmotnost: 0,65 kg
vnější rozměr: v.36 x š.28 x h.17 cm

muhehehe
15. dub 2023

@j.a.n.i máš z uvedenými i osobní zkušenost, nebo viděla jsi alespoň naživo? Nějaké dojmy? Syn má 103 cm, 16 kg... v září jde do školy.. Batohu se nebráním, aktovku bych ale asi raději. Dcera byla taky drobná, ale ne až takto. Má Belmil a není to špatné, výborně sedí i na úzká ramena (dávám jako tip tazatelce), ale syn je fakt ultraprcek, tam bych si představovala něco subtilnějšího..

j.a.n.i
16. dub 2023

@muhehehe Jo, toho trixy mel syn, taky prcek, je po 1 petcentilem, a vyhovovala, jen tedy extra dlouho nestacila objemem, do 3. tridy jsme kupovali vetsi. A dcera mela hezlitz, ale jinou, tohle je novinka, tak tu neznam, mela starsi typ, tipuju, ze tohle je nástupce te nasi.

missym
16. dub 2023

@muhehehe Syn tu ultralight zkoušel. A byla fakt lehoučká, krásně mu seděla. Ale má nahoře to batohové stahování a vím, že by s tím měl problém. Zkoušel si to v prodejně stáhnout a moc mu to nešlo (což by samozřejmě šlo natrénovat). Ale jak ho znám, po pár dnech by to nestahoval, tak jsme sáhli po pevné aktovce. Ale jinak byla super.