Aktovka pro prvňáčka. Máte tip?

fifinka2020
26. dub 2024

Holky, vím, že už to tady bylo tisíckrát, ale zeptám se na aktuální zkušenosti a naše konkrétní požadavky.
Hledám nějakou aktovku/batoh pro budoucího prvňáčka, který je hubený a spíš drobnější postavy, cena maximálně do 3 000. Můžete mi napsat, s čím máte dobré zkušenosti nebo naopak co se neosvědčilo? Možná se i vydáme vyzkoušet, ale ráda bych už věděla, z čeho chci vybírat.
Děkuji za všechny postřehy!

kakba
26. dub 2024

Ne mozna, ale urcite vyzkouset. Kazda ti tu povime neco jineho. Aktovka musi sedet, ne jen dle toho jak se libi dle vzoru. Ja jsem vedela, ze nechci klopu. Chtela jsem vice komor. Holka ma Boll. Je drobna a hubena. Propracovana zada a lehka.

fifinka2020
autor
26. dub 2024

@kakba jasný, vzor neřeším🙂. Řeším cenu a zkusenosti. Vyzkoušet půjdeme, ale předpokládám, že tam nebudou mít všechny typy (vim v okoli jen o jedne prodejne) a taky někdy chtějí obchody prodat, co mají (už jsem kdysi nezkusena takhle naletela s barefoot obuvi ve vyhlasenem obchode). Proto chci mít nějaké tipy, ať třeba vím, co chci zkusit a podle toho hledám obchod, kde to mají.

tereza0111
26. dub 2024

Ja zas tomu zkouseni moc nerozumim - dite muze poskocit a byt uz v zari uplne jine a na konci prvni tridy tuplem jine.
Jako jo, kouknout na ne jak je jaka konstruovana, prizpusobiva, to jo
Deti mam vysoke, hubene, naprosto spokojeni jsme s Topgalem. Je lehka, na zadech sedi dobre a jako bonus preziji i projeti prackou, kdyz taska po roce uzivani vypada hruzostrasne 😅 Nejstarsi je tretacka, tasku ma od prvni tridy a je porad skoro jako nova, nerozpada se tam nic, vsechno krasne drzi

miryp
26. dub 2024

Já vyžadovala od aktovky lehkost, hrudní i bederní pás, anatomická záda, úpravu ramenních popruhů nejen ve spodní části, ale také v horní, dostatek bezpečnostních prvků, dostatek místa, abychom za rok nemuseli kupovat další. Obě děti, tedy i náš vyhublý potravinový multialergik, dostaly Beckmanna. Máme ověřeno u dcery, že velikostně vydrží až do třetí třídy a kvalita je super, ještě ji pak v pohodě prodáš. Teď má dcera baagl a ta kvalita je děs, takže to je třeba značka, kterou bych já nedoporučila...

mourovatakocka
26. dub 2024

@fifinka2020 My jsme dostali tip na agatin svět, dcera si tam vyzkoušela několik aktovek, paní suprově poradila ohledně typů a výhod. Protože to máš jako se vším, někdo nedá dopustit na jednu věc, někdo zase na jinou.

fifinka2020
autor
26. dub 2024

@mourovatakocka agatin svět má právě v nabídce pouze 2 značky, respektive 3, ale ta jedna je už mimo cenove možnosti. Což mi práve přijde vcelku málo... a o jiné dobre prodejně v okolí nevím. Tak jak jsem psala, máme v plánu tam zajet, ale spíš hledám tipy, co komu vyhovuje, které bych pak konkrétně chtěla vyzkoušet.

fifinka2020
autor
26. dub 2024

@miryp díky moc, tohle přesně hledám za rady 🙂

daasqua
26. dub 2024

Nám přišel nejlepší Step by Step Grade, ten je rostoucí, logicky řešeny, dva pásy, zapínání na magnet, lehký...se slevou nás vyšel na 2.500. Ogybag mi přišel jako taková tvrdá skořápka, Topgal moc neseděl, Baagl asi taky dobrý (závisí jaký typ), Backmanna jsem nikde neviděla. Je vysoká cca 116 cm a váží 21 kg, taky spíš štíhlejší.

zuzangel
26. dub 2024

My se rozhodovali mezi Topgal a Oxybag, procházela jsem si to nejdřív sama, vybrala vhodné a z těch jsem dala dceři vybrat, aby to bylo "její" rozhodnutí. Jsme moc spokojeni.
Já jsem chtěla aktovku s max 2ma přihrádky, s hrudní přezkou.
Bederní zapínání mi teď přijde zbytečná - do skoly ji vozím cestou do práce, odpoledne chodí s babičkou, která je nedaleko školy, takže s tím nechodí žádné dlouhé cesty.
Aktovka mi teď přijde lepší, že když ji otevře, vidí vše přehledně, o to víc stačí jedna komora s jednim rozdělením, plus vepředu jedna kapsa na kapesníky a drobnosti. A po bokach využíváme jednu na pití a jednu na klíče od šatny.

petrasipkova1
26. dub 2024

Dcera má Baagl, chlupatou aktovku s pandou, má ji 2 roky a chce ji i na další rok, miluje ji. Synovi jsem minuly týden koupila Topgal, s dinosaurem, moc se mu líbila, je lehká, vypadá dobre, tak uvidime.

petulles
26. dub 2024

@petrasipkova1 Přesně tu s pandou chce i naše, tak to ráda slyším 👍🙂

ajja87
26. dub 2024

My máme Belmil, určitě je vhodná pro drobnější děti,od ostatních značek mi přišla pro menší děti nejvhodnější.

dota11
26. dub 2024

Mame Beckmann. Chtela jsem, aby batoh mel bederní pas a byl co nejlehčí, jelikož často do školy chodí pěšky, a z těch lepší to snad nabízel jen Beckmanna a Boll, ale tam se nám nelíbily vzory. A na Topgal jsem teda slyšela jen kritiku. A jsme spokojení, zatím bez vady a to s ním chodí už druhým rokem, jen my máme tu menší variantu, tak příští rok asi koupím nový.

jane46
27. dub 2024

Syn ma Ergobag Prime. Krome polohovani, ergonomickych zad a snadneho zapinani, jsem chtela oba pasy (mame to kus cesty), at nema piti v bocni kapse a taky at ten vzor je univerzalni. Dcera pujde ted v zari a ma ho pripraveny taky.

anonymmm88
27. dub 2024

Máme Beckamann. Není to vzhledem jako klasická aktovka, takže předpokládám,že vydrží aspon do 3. třídy. Syn ji má stále jak novou.
Synovec je strašný tintítko hubený a pořídili mu ji taky. Sedí hezky.

jaja01k
27. dub 2024

Naši kluci jsou hubeňouři, klasická aktovka jim neseděla žádná, takže jsme vybírali batoh. U obou vyhrál Boll. Batohy jsou super a kvalitní, po 3 letech jsou stále ve skvělém stavu, a to je kluci nijak nešetří 😀 Dobré mi přijdou i Beckmann a Ergobag.